• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۹۸۲۶۰
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۸
بین الملل » تحلیلی
واشنگتن تایمز نوشت؛

وزیر دفاع آمریکا سخنان بایدن را درباره خروج از افغانستان نقض کرد

وزیر دفاع آمریکا با نقض سخنان بایدن درباره خروج امن آمریکایی‌ها از افغانستان گفت آن‌ها از طالبان کتک خوردند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما واشنگتن تایمز روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی به قلم ژوزف کلارک نوشت: لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، روز جمعه گفت پنتاگون مطلع شده است جنگجویان طالبان آمریکایی‌هایی را که قصد فرار از افغانستان داشته اند مورد آزار و اذیت و ضرب و شتم قرار داده اند، اظهاراتی که با سخنان جو بایدن، رئیس جمهور این کشور، که چند دقیقه قبل بیان کرده بود، در تضاد است.
آستین این اظهارات را که ابتدا توسط سایت پولیتیکو منتشر شد در یک جلسه تلفنی غیرمحرمانه درباره خروج از افغانستان برای اعضای کنگره بیان کرد.
به گفته چند منبع آگاه، آستین در این جلسه گفت: "ما همچنین اطلاع داریم که برخی از جمله آمریکایی‌ها توسط طالبان مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند و حتی کتک خورده اند. این غیرقابل قبول است. "
اوایل روز جمعه، بایدن به خبرنگاران گفت هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که آمریکایی‌ها نتوانسته باشند وارد فرودگاه بین المللی حامد کرزی در کابل شوند.
وی گفت: "ما در این زمینه با طالبان توافق کرده ایم. "
در حالی که نیرو‌های آمریکایی امنیت اطراف فرودگاه را حفظ کرده اند، دولت بایدن متعهد به گسترش این محیط امنیتی نشده است و دستور عملیات در بخش‌های دیگر این کشور را برای نجات شهروندان آمریکایی نداده است. بایدن گفت گسترش عملیات فراتر از فرودگاه می‌توانست پیامد‌های ناخواسته‌ای داشته باشد و آمریکا با طالبان برای اطمینان از عبور امن آمریکایی‌ها و دیگران تا فرودگاه توافقاتی کرده است.
وی گفت: "به طور مداوم با مقامات طالبان در کابل و در دوحه در تماس بوده ایم و برای کار‌هایی که انجام می‌دهیم هماهنگ کرده ایم. به همین علت است که توانستیم همه پرسنل سفارتخانه خود را خارج کنیم و به خروج فرانسوی‌ها از سفارتخانه خود کمک کنیم. "
وی افزود: "در حال بررسی هر فرصت و وسیله‌ای برای رساندن افراد به فرودگاه هستیم. "
اختلاف میان پنتاگون و کاخ سفید در حالی ایجاد شده است که اشتباهات دیگری نیز در رابطه با خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان و زمان خروج آن‌ها صورت گرفته بود.
روز پنجشنبه، نشریه وال استریت ژورنال گزارش داد ۲۳ تن از کارکنان سفارتخانه آمریکا در کابل در ۱۳ ژوئیه (۲ مرداد) در پیامی به دولت بایدن درباره پیشروی سریع طالبان و فروپاشی احتمالی نیرو‌های امنیتی افغان هشدار داده و خواستار تسریع در تخلیه کارکنان شده بودند.
مایکل مک کاول، عضو ارشد جمهوری خواه در کمتیه امور عمومی مجلس نمایندگان آمریکا، روز پنجشنبه در بیانیه‌ای گفت: "ماههاست که همکاران من از دولت بایدن خواسته اند تا جای ممکن شرکای افغان ما را از کشور خارج کند قبل از آن که طالبان آن‌ها را بیابند و بکشند. اما آن‌ها درخواست‌های ما را نادیده گرفتند. اگر این گزارش‌ها درست باشد، بدین معنا است که دولت وی عمدا درخواست‌های مردم خود را در کابل و هشدار‌های آن‌ها را درباره شرایط واقعا وخیم در آنجا نادیده گرفته بود. "
قانونگذاران جمهوری خواه از تصمیم بایدن برای خروج کامل از افغانستان انتقاد کرده و گفته بودند دولت وی یک زمانبندی خودسرانه و غیرواقعی برای این خروج تعیین کرده که برای دولت منتخب و دموکراتیک افغانستان فاجعه بار خواهد بود. قانونگذاران همچنین از دولت بایدن برای نداشتن برنامه در تضمین ثبات در افغانستان و تخلیه متحدان افغان که از جنگ به رهبری آمریکا حمایت کرده بودند، انتقاد کردند.
تماس‌ها با قانونگذاران آمریکایی آغاز شده است و تعدادی از آن‌ها می‌گویند درباره دولت بایدن در خصوص خروج از افغانستان تحقیق خواهند کرد.
گروگوری میکز، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان از حزب دموکرات از آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، دعوت کرده است در این کمیته شهادت دهد.
نانسی پلوسی، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان نیز خواستار برگزاری یک جلسه تلفنی علنی برای همه اعضای این مجلس در روز جمعه و همچنین یک جلسه محرمانه خصوصی برای گروهی از قانونگذاران در روز سه شنبه شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری پویش اهدای خون با شعار «نذر فاطمی» در چهارمحال و بختیاری
پیام تسلیت عارف در پی درگذشت صابر کاظمی
عملیاتی شدن پذیره نویسی الکترونیکی حق تقدم چهار ناشر در مهر
یزد، میزبان همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی
راه اندازی سامانه ورود گردشگران به پارک ملی کویر گرمسار
افزایش قربانیان طوفان و سیل در فیلیپین
امسال، سال راه اندازی واحد‌های صنعتی در ایلام بود
بررسی نحوه اجرای برنامه هفتم در جلسات هفته آینده مجلس
افتتاح ساختمان جدید پلیس راهور مسجد سلیمان
بازگشایی موزه نگارخانه کاخ گلستان
انهدام باند سارقان و کشف اموال مسروقه از مخفیگاه آنها
طرح تبدیل خودرو‌های بنزینی به دوگانه‌سوز آغاز شد
خراسان رضوی گرم تر می شود
دو کیلومتر از محور یزد - طبس بهسازی شد
افتتاح طرح توسعه کلینیک بیمارستان ۵۲۱ منطقه‌ای ارتش در مراغه
بسته خبری تلنگر پل ارتباطی مخاطبان با خبر همدان
اعزام ۲۲۰ نفر از دختران دانش آموز به جنوب کشور
اجرای سه طرح درمدیریت مصرف آب کشاورزی
تاکید بر ضرورت اصلاح ساختار و قانون در حریم‌گذاری آثار تاریخی
مصوبات جلسه علنی مجلس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
درگذشت پزشک گچسارانی
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
کشت موز در اراضی جنوب سیستان و بلوچستان
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
واکنش عراقچی به تمجید برنده جایزه صلح نوبل از جنایتکاران
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سپاهان در ثانیه های پایانی از شکست فرار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)