• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۹۸۷۹۲
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۳
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه
ضمن انتقاد از عملکرد محمد اشرف غنی

اعلام آمادگی احمد مسعود برای مذاکره با طالبان

فرزند احمد شاه مسعود گفت: "ما برای گفتگو با طالبان آماده ایم و عملا با این گروه در تماس هستیم؛ نمایندگان مشترک ما بار‌ها با یکدیگر دیدار کرده اند.

اعلام آمادگی احمد مسعود برای مذاکره با طالبان

  به گزارش سرویس بین الملل­ ­خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از الشرق الاوسط، احمد مسعود با اشاره به اینکه برای برقراری صلح، ثبات و امنیت در کشورش حاضر است از خون پدرش بگذرد، تاکید کرد: آماده مذاکره با طالبان برای تشکیل دولتی فراگیر هستیم و با تشکیل دولت افراط گرایی که خطری جدی برای افغانستان، منطقه و سرتاسر جهان است، مخالفیم.

احمد مسعود فرزند احمد شاه مسعود از رهبران جهادی افغانستان در مصاحبه با تارنمای روزنامه سعودی الشرق الاوسط درباره تحولات کشورش، به اقدامات اشرف غنی رئیس جمهور فراری افغانستان اشاره کرد و گفت: وی نفهمید چه چاهی برای افغانستان کنده است. زمانی که از سرتاسر دنیا سالانه میلیارد‌ها دلار کمک مالی به کابل سرازیر می‌شد، او فرصتی طلایی داشت، اما اکثر مردم افغانستان همچنان زیر خط فقرند و تنها تعداد کمی از نخبگان سیاسی توانسته اند میلیون‌ها دلار به دست آورند و به خارج بفرستند. علاوه بر این غنی طرح‌های نژادپرستانه‌ای داشت که موجب تشدید اختلافات بین افغان‌ها شد، چرا که وی برگه پشتون‌ها را علیه تاجیک ها، اوزبک‌ها و هزاره‌ها به کار می‌گرفت.

احمد مسعود افزود: افغانستان هرگز از نظام مرکزی قدرتمندی برخوردار نبوده و طی بیش از ۱۰۰ سال گذشته در این امر ناکام بوده است. به سبب گسترش فساد و اداره نادرست کشور که ناشی از نظام حکومتی و امنیتی متمرکز بود، دولت افغانستان نتوانست حمایت مردم را جلب کند، زیرا مردم به غنی اعتماد نداشتند، آن‌ها همچنین با یادآوری روز‌های بد طالبان، باور ندارند این نظام بتواند نجاتشان دهد؛ تاکید جامعه افغان که از نژاد‌های مختلف تشکیل شده است، بر این است که به نظام سیاسی و نیرو‌های مسلحی نیاز دارد که تمرکزگرا نباشند.

مسعود افزود: "ما برای گفتگو با طالبان آماده ایم و عملا با این گروه در تماس هستیم. نمایندگان مشترک ما بار‌ها با یکدیگر دیدار کرده اند. ما هم مسلمانیم، با این وجود هرگز کاری به اجبار انجام نخواهیم داد. پدرم هم با طالبان گفتگو می‌کرد. او در سال ۱۹۹۶ بدون محافظ برای گفتگو با سران گروه طالبان به خارج از کابل رفت و به آن‌ها گفت: شما به دنبال چه چیزی هستید؟ اجرای دین اسلام؟ ما هم مسلمانیم و به دنبال صلح هستیم پس بیایید با هم همکاری کنیم.

وی گفت: "پنجشیر تنها استانی است که مقاومت کرد. همه کشور سقوط کرد، اما ما با سرفرازی ایستاده ایم، همانطور که در دهه هشتاد اتحاد جماهیر شوروی را و در دهه نود طالبان را شکست دادیم. اما من تمایل و آمادگی دارم برای برقراری صلح، امنیت و ثبات در کشور از خون پدرم بگذرم".

پسر احمد شاه مسعود تصریح کرد: ما آمادگی داریم با اجرای مذاکرات سیاسی با طالبان دولتی فراگیر تشکیل دهیم، ما تمایل داریم همه افغان‌ها به جنگ ۴۰ ساله پایان دهند، ما عملا با آن‌ها گفتگو می‌کنیم و امیدواریم به راه حلی دست یابیم و درگیری‌ها پایان یابد. آن‌ها می‌گویند با تروریسم جهانی مخالفند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف ثبت سفارش برای واردات کالا‌های ضروری
خبرهای گوناگون ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵
هشدار چین درباره پیامد ویرانگر بسته بودن تنگه هرمز بر اقتصاد جهان
بازتاب تأکید رهبر انقلاب بر «منزلت معلم» و «امنیت کارگر» در فضای مجازی
لرستان روی خط حماسه در ایستگاه شصت‌ودوم سنگر خیابان
پویش کاشت نهال به یاد شهدای جنگ تحمیلی سوم
میدان داری مردم به روز ملی خلیج فارس رسید
آتش‌بس کجاست؟
سرلشکر رضایی: هگست ارتش آمریکا را گرفتار کرده است
خبر‌هایی از سفر مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی به سمنان
حمایت کارگر،آینده ای پر گهر
بررسی مشکلات طرح های حوزه راه کهگیلویه و بویراحمد
پیشرفت روند ساخت ملی مسکن در استان
پیچش عطر رضوی در شهرهای باشت و دوگنبدان
گزیده خطبه های نماز جمعه شهرهای استان
شصت و دومین شب میثاق مردم جنوب غرب خوزستان با امام شهید
جلوگیری از ساخت‌وساز غیرمجاز در تپه تاریخی چیا موره لرستان
همدلی معلمان لنده ای برای آموزش دانش آموزان
۱۱ اردیبهشت روزی به نام کار و کارگر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
حدنصاب حمل کالای اساسی از بنادر در جنگ رمضان شکست
مثل کبوتران حرم باش و پر بگیر ...
هزینه یک میلیارد یورویی جنگ برای فرانسه
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)