• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۹۸۷۹۲
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۳
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه
ضمن انتقاد از عملکرد محمد اشرف غنی

اعلام آمادگی احمد مسعود برای مذاکره با طالبان

فرزند احمد شاه مسعود گفت: "ما برای گفتگو با طالبان آماده ایم و عملا با این گروه در تماس هستیم؛ نمایندگان مشترک ما بار‌ها با یکدیگر دیدار کرده اند.

اعلام آمادگی احمد مسعود برای مذاکره با طالبان

  به گزارش سرویس بین الملل­ ­خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از الشرق الاوسط، احمد مسعود با اشاره به اینکه برای برقراری صلح، ثبات و امنیت در کشورش حاضر است از خون پدرش بگذرد، تاکید کرد: آماده مذاکره با طالبان برای تشکیل دولتی فراگیر هستیم و با تشکیل دولت افراط گرایی که خطری جدی برای افغانستان، منطقه و سرتاسر جهان است، مخالفیم.

احمد مسعود فرزند احمد شاه مسعود از رهبران جهادی افغانستان در مصاحبه با تارنمای روزنامه سعودی الشرق الاوسط درباره تحولات کشورش، به اقدامات اشرف غنی رئیس جمهور فراری افغانستان اشاره کرد و گفت: وی نفهمید چه چاهی برای افغانستان کنده است. زمانی که از سرتاسر دنیا سالانه میلیارد‌ها دلار کمک مالی به کابل سرازیر می‌شد، او فرصتی طلایی داشت، اما اکثر مردم افغانستان همچنان زیر خط فقرند و تنها تعداد کمی از نخبگان سیاسی توانسته اند میلیون‌ها دلار به دست آورند و به خارج بفرستند. علاوه بر این غنی طرح‌های نژادپرستانه‌ای داشت که موجب تشدید اختلافات بین افغان‌ها شد، چرا که وی برگه پشتون‌ها را علیه تاجیک ها، اوزبک‌ها و هزاره‌ها به کار می‌گرفت.

احمد مسعود افزود: افغانستان هرگز از نظام مرکزی قدرتمندی برخوردار نبوده و طی بیش از ۱۰۰ سال گذشته در این امر ناکام بوده است. به سبب گسترش فساد و اداره نادرست کشور که ناشی از نظام حکومتی و امنیتی متمرکز بود، دولت افغانستان نتوانست حمایت مردم را جلب کند، زیرا مردم به غنی اعتماد نداشتند، آن‌ها همچنین با یادآوری روز‌های بد طالبان، باور ندارند این نظام بتواند نجاتشان دهد؛ تاکید جامعه افغان که از نژاد‌های مختلف تشکیل شده است، بر این است که به نظام سیاسی و نیرو‌های مسلحی نیاز دارد که تمرکزگرا نباشند.

مسعود افزود: "ما برای گفتگو با طالبان آماده ایم و عملا با این گروه در تماس هستیم. نمایندگان مشترک ما بار‌ها با یکدیگر دیدار کرده اند. ما هم مسلمانیم، با این وجود هرگز کاری به اجبار انجام نخواهیم داد. پدرم هم با طالبان گفتگو می‌کرد. او در سال ۱۹۹۶ بدون محافظ برای گفتگو با سران گروه طالبان به خارج از کابل رفت و به آن‌ها گفت: شما به دنبال چه چیزی هستید؟ اجرای دین اسلام؟ ما هم مسلمانیم و به دنبال صلح هستیم پس بیایید با هم همکاری کنیم.

وی گفت: "پنجشیر تنها استانی است که مقاومت کرد. همه کشور سقوط کرد، اما ما با سرفرازی ایستاده ایم، همانطور که در دهه هشتاد اتحاد جماهیر شوروی را و در دهه نود طالبان را شکست دادیم. اما من تمایل و آمادگی دارم برای برقراری صلح، امنیت و ثبات در کشور از خون پدرم بگذرم".

پسر احمد شاه مسعود تصریح کرد: ما آمادگی داریم با اجرای مذاکرات سیاسی با طالبان دولتی فراگیر تشکیل دهیم، ما تمایل داریم همه افغان‌ها به جنگ ۴۰ ساله پایان دهند، ما عملا با آن‌ها گفتگو می‌کنیم و امیدواریم به راه حلی دست یابیم و درگیری‌ها پایان یابد. آن‌ها می‌گویند با تروریسم جهانی مخالفند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نرم افزار ایرانی سبک زندگی سالم برای کودکان آماده بهره‌برداری
برگزاری جشن نیمه شعبان در خراسان رضوی
برنامه ریزی برای افتتاح طرح‌های گاز رسانی در استان سمنان
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
مسدود شدن گردنه چری در چهارمحال و بختیاری
تهیه و توزیع کیک ۴۵۰ کیلویی در همدان
سینما از عوامل افزایش تاب‌آوری جامعه است
غرب وحشی دیجیتال
تردد در محور‌های مواصلاتی و مسیر‌های بین روستایی فریدن برقرار است
بهره‌برداری از ۲۳۸ پروژه عمرانی در شهرستان فاریاب به مناسبت دهه فجر
تمام راه‌های استان اردبیل باز است
استان اصفهان سراسر غرق در شادی وسرور
لطفا مفهوم تروریست را شرح دهید!
طنین جشن انقلاب در گنبد پیرمحمد ملکشاهی
سپاه پاسداران رکن امنیت و اقتدار کشور است
همتی: اولویت اصلی سیاست‌گذار پولی، مهار تورم است
چهره تازه‌ آشتیان با اجرای طرح‌های عمرانی
برگزاری نشست مشترک شورای اداری، معتمدین، فعالان اقتصادی وسرمایه‌گذاران شهرستان شاهین‌دژ
بازگشایی راه ارتباطی بیش از ۲۵۰ روستا در الیگودرز
شهر کریمه اهل بیت مسرور سالروز میلاد یوسف زهرا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور | افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)