• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۲۱۶۳۳
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
بین الملل » سیاسی
در چنین روزی بر دنیا چه گذشت؟

تقویم تاریخ؛ از ترور برهان الدین ربانی تا اختراع اتوبوس بخار

امروز، دوشنبه بیست و نهم شهریور سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با سیزدهم صفر سال ۱۴۴۳ هجری قمری و مطابق با بیستم سپتامبر سال ۲۰۲۱ میلادی است.

تقویم تاریخ؛ از ترور برهان الدین ربانی تا اختراع اتوبوس بخاربه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (بیست و نهم شهریور) به شرح زیر است:


درگذشت آیت اللَّه "سید محمد علی موحد ابطحی"
۱۹ سال پیش در چنین روزی برابر با بیست و نهم شهریور ۱۳۸۱ شمسی" آیت اللَّه "سید محمد علی موحد ابطحی" از افق‌های بزرگ جهان اسلام درگذشت. حاج سید محمد علی موحد ابطحی در سال ۱۳۰۹ ش (۱۳۴۹ ق) در اصفهان، به دنیا آمد. وی در هشت سالگی به تحصیل علوم دینی روی آورد و پس از فراگیری علوم مقدماتی، در پانزده سالگی به حوزه علمیه قم مهاجرت کرد و در درس‏‌های خارج آیات عظام: سید حسین بروجردی، سید محمد حجت کوه کمره ‏ای، سید محمد محقق داماد، سید احمد خوانساری، سید محمدرضا گلپایگانی و علامه طباطبایی شرکت جست و در علوم عقلی و نقلی به مدارج بالایی دست یافت. آن فقیه بزرگوار سپس در سال ۱۳۳۳ ش به نجف اشرف کوچ کرد و در محضر اساتیدی همچون: سید محسن حکیم، سید محمود شاهرودی، سید ابوالقاسم خویی و سید عبدالهادی شیرازی به شاگردی پرداخت تا این که به درجه والای اجتهاد دست یافت. وی در سال ۱۳۵۳ ش پس از بیست سال تحصیل و تدریس در نجف، به قم بازگشت و بساط تحقیق، تألیف و تدریس را در حوزه عملیه قم گسترانید. از او بیش از یکصد و ده عنوان کتاب در علوم تفسیر و فقه، اصول و رجال، حدیث، تاریخ، کلام و فلسفه و سایر مسائل اسلامی بر جای مانده است که تهذیب المقال فی شرح الرّجال در ۵ جلد، اصول الفقه در ۴ جلد، اخبار الرُّواة در ۱۰ جلد، المعراج در ۲ جلد و حیاةُ الرَّسول از آن جمله‏ اند.

تقویم تاریخ؛ از ترور برهان الدین ربانی تا اختراع اتوبوس بخار

ترور برهان الدین ربانی
۱۰ سال پیش در چنین روزی برابر با بیست و نهم شهریور ۱۳۹۰ شمسی برهان الدین ربانی"رئیس شورای عالی صلح افغانستان" ترور شد. برهان الدین ربانی در ۲۹ شهریور ۱۳۱۹ شمسی (۲۰ سپتامبر ۱۹۴۰ میلادی) متولد شد. وی رهبر حزب جمعیت اسلامی افغانستان و نخستین رئیس‌جمهور رسمی حکومت مجاهدین در افغانستان بود. ربانی از سال ۱۳۸۹ ه. ش. تا پایان زندگی‌اش، ریاست شورای عالی صلح افغانستان که با حکم حامد کرزی تشکیل شده بود را بر عهده داشت. این شورا وظیفهٔ مذاکره با گروه طالبان با هدف دستیابی به صلح پایدار و یافتن راهی مسالمت‌آمیز برای پایان دادن به درگیری‌ها در افغانستان را بر عهده داشت. ربانی در بیست و نهم شهریور ۱۳۹۰ در اثر یک انفجار انتحاری در منزل خود در محله وزیر اکبرخان کابل کشته شد. در زمان انفجار بمب، تعدادی از اعضای شورای عالی صلح افغانستان در منزل وی با دو نفر از اعضای طالبان در حال گفتگو بودند که یکی از نمایندگان طالبان، مواد منفجره‏‌ای که در عمامه‏ اش پنهان کرده بود را منفجر می ‏کند.
تقویم تاریخ؛ اختراع اتوبوس بخار
مهاجرت حضرت محمد (ص) از مکه به مدینه
طبق تقویم میلادی، ۱۳۹۹ سال پیش در چنین روزی، بیستم سپتامبر ۶۲۲ میلادی، حضرت محمد (ص) از شهر مکه به شهر یثرب (مدینه) مهاجرت کرد و تقویم هجری قمری و هجری شمسی بر اساس این مهاجرت آغاز شد.
تقویم تاریخ؛ اختراع اتوبوس بخار

درگذشت شیخ الاسلام «ابوعبدالرحمن احمد بن شعیب نسائی» محدث مشهور مسلمان
۱۱۴۰ سال پیش، بنا بر روایات تاریخ، در چنین روزی، سیزدهم صفر سال ۳۰۳ هجری قمری؛
«ابوعبدالرحمن احمد بن شعیب نسائی»، معروف به شیخ الاسلام، محدث مشهور مسلمان درگذشت. وی در سال ۲۲۰ هجری قمری در یکی از روستا‌های خراسان ـ در شمال شرقی ایران ـ متولد شد و در سنین جوانی به مصر رفت و در این کشور اقامت گزید. وی در مصر در علوم فقه و حدیث، به استادی رسید. نسائی در سفری به دمشق، از فضایل اهل بیت پیامبر اسلام (ص) بسیار سخن گفت، از اینرو مخالفین چندین بار وی را مضروب کردند، تا اینکه سرانجام به مکه رفت و در آنجا ساکن شد. از آثار او می‌توان کتاب «خصایص امیرالمومنین علی» (ع) را نام برد. وی همچنین صاحب کتاب «سنن نسائی» است که یکی از کتاب‌های مهم اسلامی به شمار می‌رود.
تقویم تاریخ؛ از ترور برهان الدین ربانی تا اختراع اتوبوس بخارتولد اسکندر مقدونی

۲۳۷۷ سال پیش در چنین روزی، بیستم سپتامبر ۳۵۶ پیش از میلاد اسکندر مقدونی به دنیا آمد. اسکندر که در نوجوانی شاگرد ارسطو بود و به دست او یک مرد «اندیشه و عمل» شده بود، در منطقه خود در ۱۶ سالگی یک سوار جنگی بنام بشمار می‌رفت. وی تا ۳۲ سالگی که در بابل (عراق جنوبی) درگذشت سراسر بین النهرین و آسیای جنوبی و میانه را تصرف کرده بود. پاره‌ای از مورخان سال تولد او را سال ۳۵۷ پیش از میلاد نوشته اند. از نیمه هزاره دوم و پس از ترجمه و انتشار عقاید و نظریه‌های فلاسفه یونان باستان و تاثیر معلم در پرورش انسان، در اروپا سعی در رعایت این اصل افلاطون شده است که مدیر جامعه (حاکم) باید هم مرد عمل باشد و هم مرد اندیشه (فیلسوف).
بزرگان کشور‌های اروپایی از همان عصر رُنسانس درصدد اجرای آن برآمدند و در انگلستان بعدا یک کالج برای پرورش چنین اشخاصی تاسیس شد که هنوز بکار ادامه می‌دهد. بخشی از پیشرفت‌های اروپایی به دلیل داشتن و بکار گماردن چنین افرادی است. همین افراد بودند که در لباس نظامی و دیپلمات بر شرق آمدند و دولت لندن را بر آسیای جنوبی و خاور میانه مسلط ساختند.
تقویم تاریخ؛ اختراع اتوبوس بخار
اختراع اتوبوس بخار
۱۹۰ سال پیش در چنین روزی در بیستم سپتامبر ۱۸۳۱ میلادی اولین اتوبوس بخار توسط یک مبتکر انگلیسی به نام گوردون برانز ساخته شد. این اتوبوس جدید که از نیروی بخار برای حرکت آن استفاده می‌شد، ظرفیت سی نفر را داشت و سرعت آن بسیار کم بود. امروزه اتوبوس‌ها با استفاده از سوخت بنزین و تجهیزات پیشرفته، به مهمترین وسیله نقلیه عمومی تبدیل شده اند.
تقویم تاریخ؛ اختراع اتوبوس بخار

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور بوکسور‌های چهارمحال و بختیاری در مسابقات کشوری
تصویب برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار در منطقه سراجه قم
ارسالی‌های شما به با مخاطبان
شدت گرما در جنوب وشرق کرمان
آغاز عملیات نورپردازی ایوان کاخ چهلستون اصفهان
معرفی برترین های مسابقات شنای پسران و دختران جام چهلستون
حفظ سنگر تولید به همت تولیدکنندگان قمی
آغاز مرمت گنبد تاج الملک مسجد جامع اصفهان
کرمان آماده پذیرایی از زائران عبوری استان های همجوار و کشورهای همسایه
ملاقات مردمی فرماندار ویژه بروجرد با شهروندان
آغاز ثبت‌نام دوره‌های آموزشی صنایع‌دستی در اصفهان
افزایش ۲۰ درصدی حقوق مستمری‌بگیران صندوق بیمه روستائیان و عشایر 
کشف ۱۴۶ رأس دام قاچاق در آباده
بدرقه ای دیگر به پاس قدرشناسی
پشت پرده خاموشی های بی سابقه در یزد چه می گذرد؟
گلایه مردم از خاموشی‌های بدون اطلاع قبلی برق قم
پایان مرحله نخست اردوی تیم ملی کاراته رده‌های پایه در بندرانزلی
سومین فروریزش خط اصلی انتقال فاضلاب در بهارستان شرقی
خبر‌هایی از هماهنگی برپایی مواکب اربعین
فعالیت مراکز خرید تضمینی گندم تا پایان شهریور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
برخورد قاطع با گرانفروشان و محتکران برنج در دستور کار تعزیرات
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)