• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۲۳۰۷۲
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۰
سیاسی » سیاست خارجی

جادوی سیاسی ایران در منطقه شامات

جمعه گذشته لبنان بالاخره پس از سیزده ماه بلاتکلیفی صاحب دولت شد. لبنان از اوت ۲۰۲۰ پس از استعفای «حسان دیاب» با دولت پیشبرد امور اداره می‌شد.

جادوی سیاسی ایران در منطقه شاماتبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از نور نیوز، در مدت این سیزده ماه، غرب با محوریت آمریکا و رژیم صهیونیستی و بازی‌گردانی فرانسه و سعودی تمام تلاش خود را به کار بست تا به اشکال مختلف حزب‌الله را از عرصه سیاسی لبنان حذف کند.
آمریکا ابتدا تمام کمک‌های بین‌المللی وعده داده شده پس از انفجار بیروت را منوط به حذف جریان‌های هم‌سو با مقاومت به ویژه حزب‌الله از عرصه قدرت سیاسی کرد، اما وقتی با اعتراضات مردمی مواجه شد با تحریم لبنان و تشدید فشار اقتصادی بر مردم سعی کرد حزب‌الله را عامل وضع موجود معرفی کند.
تداوم این سیاست همراه با عدم تشکیل دولت و بازی خطرناک «سعد حریری»، لبنان را تا آستانه فروپاشی پیش برد اما، همکاری نزدیک ایران و حزب‌الله و درایت سیدحسن نصرالله عملا تهدید موجود را به فرصتی استثنایی تبدیل کرد.
ایران با پذیرش فروش سوخت مورد نیاز مردم لبنان به تجار هم سو با مقاومت، عملا سناریوی تحریم لبنان را دور زد و قدرت بازیگری حزب‌الله در پشتیبانی همه‌جانبه از مردم این کشور بیش از پیش نمایان شد.
آمریکا و رژیم صهیونیستی در موضعی منفعلانه ابتدا سعی کردند با تهدید جلوی ارسال محموله‌های سوختی را بگیرند، اما قدرت‌نمایی مجدد حزب‌الله و حمایت مردمی ایجاد شده که با افزایش نفرت از آمریکا، فرانسه و رژیم سعودی همراه بود، این بن‌بست را نیز شکست.
با ایجاد شرایط جدید، ایالات متحده که طراحی‌های پرهزینه انجام شده را نافرجام می‌دید تلاش کرد که با تغییر جهت ۱۸۰ درجه‌ای، این‌بار در جایگاه خیرخواه مردم لبنان ظاهر شده و برای تامین برق مورد نیاز لبنان اقدام کند.
به بیان دقیق‌تر؛ جادوی سیاسی ایران در منطقه شامات سبب شد تا محور غربی- سعودی- صهیونیستی که می‌خواست با اعمال تحریم‌های هدفمند، جریان مقاومت را در برابر معیشت مردم قرار دهد به اهداف خود نرسد و مجبور شود در مسیر رفع نیازمندی‌های معیشتی لبنان گام بردارد.
فعال شدن آمریکا برای تامین برق لبنان از مسیر مصر و اردن و ضرورت استفاده از شبکه انتقال برق سوریه موجب شد که آمریکا ضمن لغو برخی از تحریم‌های سوریه برای انتقال برق از مسیر این کشور، پیش‌شرط خروج بخشی از نظامیان واشینگتن از سوریه را نیز بپذیرد.
تشکیل کابینه لبنان، لغو برخی تحریم‌های سوریه و خروج گروهی از نظامیان امریکا از این کشور در کنار بازتولید قدرت و محبوبیت مردمی حزب‌الله در لبنان ضمن خنثی شدن توطئه مشترک آمریکا، سعودی و فرانسه، دو متحد اصلی ایران در شامات یعنی حزب الله و سوریه را در موقعیت ممتاز قرار داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف محموله بزرگ داروهای غیرقانونی سقط جنین در کاشان
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
برنامه بازی‌های هفته ۲۳ تا ۲۷ لیگ یک فوتبال فوتبال لیگ یک
انفجار مین زندگی مردم افغانستان را تهدید می‌کند
افتتاح ده‌ها طرح در کشور
اسامی محرومان هفته بیست و یکم لیگ یک فوتبال
سارق باطری‌های خودرو با ۱۵ شاکی به زندان رفت
نفی هرگونه سلطه طلبی و سلطه پذیری در نظام جمهوری اسلامی
دیدار مردمی رئیس قوه قضائیه در استان مرکزی
سارق و مالخر با هم دستگیر شدند
پخت سه تُن سمنوی نذری در کاشان
بهره برداری از ۲۰ طرح عمرانی و خدماتی در بخش جناح
تعویق بازی‌های تراکتور، استقلال و سپاهان در هفته بیست و یکم لیگ برتر
اعلام فهرست فروشگاه‌های خرید کالا‌های کالابرگی در کیش
احتمال خروج اندونزی از هیئت صلح غزه
ضرورت خدمت‌رسانی مطلوب، منسجم و مسئولانه به مسافران نوروزی
آغازمسابقات ووشو قهرمانی بزرگسالان کشور در مشهد
اهدای ۹۶ واحد خون در خرامه
اجرای طرح ملی ورزش بانوان در روستای دستگرد چهارمحال و بختیاری
برگزاری مسابقات ورزشی جام قهرمان محله در نیشابور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب ۱۷ بهمن
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
شکارچیان متخلف در دام قانون
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)