• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۲۴۵۲۷
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

افراد با محدودیت کامل حرکتی در برابر کرونا در خانه واکسینه می‌شوند

سخنگوی اورژانس کشور با اشاره به خدمات ویژه این سازمان برای افرادی که محدودیت جسمی و حرکتی دارند گفت: افرادی که محدودیت کامل حرکتی دارند در خانه واکسیناسیون کرونا می‌شوند.

افراد با محدودیت کامل حرکتی در برابر کرونا در خانه واکسینه می‌شوندبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر مجتبی خالدی در سخنانی به مناسبت روز ملی اورژانس درباره افرادی که نمی‌توانند به مراکز برای واکسیناسیون کرونا مراجعه کنند افزود: اورژانس دو کار ویژه انجام داده است. گروه اول، افرادی هستند که محدودیت حرکتی دارند و تزریق واکسن برای آن‌ها به صورت خودرویی انجام می‌شود. گروهی که مشکل جسمی، حرکتی دارند خارج نوبت در مراکز واکسینه می‌شوند و افرادی که به علت شرایط حاد جسمانی مثل فلج کامل اندام، امکان حضور در مراکز را ندارند با ارائه مدارک توسط نزدیکانشان می‌توانند از خدمات حضوری همکاران ما بهره‌مند شوند.
وی گفت: شماره ۱۱۵ هم در خدمت این هموطنان است تا با تماس تلفنی، همکاران واحد سیار ما را مطلع کنند.

اورژانس کشور با کمبود نیرو مواجه است
وی درباره چالش‌های اورژانس کشور و تدابیر گذر از این چالش‌ها گفت: سازمان اورژانس کشور طی ۵ سال گذشته رشد بسیار خوبی در زمینه ارائه خدمات به هموطنان داشته است. جانمایی و تجهیز پایگاه‌های اورژانس یکی از موضوعات مهم برای ارائه خدمات در سریعترین زمان مشکل است. نیروی انسانی یکی از چالش‌های مهم این سازمان است. در حال حاضر ۲۰ هزار نیروی کاردان و کارشناس فوریت‌های پزشکی در سازمان اورژانس، خدمات ارائه می‌دهند، اما حداقل به ۳۰ هزار نیرو نیاز داریم.

بهره مندی اورژانس کشور از خدمات نیرو‌های متخصص
سخنگوی اورژانس کشور افزود: خوشبختانه با تدابیری که در چندسال گذشته انجام شد آمبولانس‌های جدیدی به کشور وارد شد و سعی بر عدالت در سلامت داشته‌ایم به نحوی که آمبولانس‌هایی که در تهران استفاده می‌شود در نقاط دورافتاده و کمتر برخوردار کشور هم استفاده می‌شود. سعی کرده‌ایم کارشناس خدمات فوریت‌های پزشکی را تربیت کنیم که مدرک آکادمیک دارند. در بسیاری از کشور‌ها برای ارائه خدمات اورژانس از نیرو‌هایی که فقط دوره‌های آموزشی دیده‌اند، استفاده می‌شود، اما نیرو‌های ما مدرک کارشناسی فوریت‌های پزشکی دارند.

افزایش بالگرد‌های اورژانس از ۵ به ۵۰ فروند
وی با اشاره به مناطق صعب العبور ایران و شرایط چهارفصل کشور گفت: ایران جغرافیای متنوعی دارد در یک نقطه دما بیش از ۵۰ درجه و در جایی دیگر به زیر صفر درجه سانتیگراد می‌رسد که نیازمند ساختار و تجهیزات متنوعی از اورژانس است. برای مناطقی از ایران که برای ماه‌ها در طول فصل سرد سال دسترسی به مراکز حوزه سلامت نیست؛ علیرغم مشکلات تحریمی بالگرد‌هایی تهیه شده است که تعداد آن‌ها از ۵ به ۵۰ فروند بالگرد در چندسال اخیر رسیده است.

خدمات ویژه اورژانس برای بیماران قلبی و مغزی
خالدی خاطرنشان کرد: سیاست کاری اورژانس به سمت هوشمند کردن اورژانس پیش می‌رود. طرح‌هایی برای بیماران قلبی و سکته مغزی آغاز شده که امیدواریم بتوانیم آن را برای کل کشور استفاده کنیم به طوریکه هر فردی دچار درد قفسه سینه شد؛ بلافاصله مریض بتواند با هدایت به اتاق عمل به سرعت تحت نظر جراح قلب قرار گیرد. این کار برای سکته‌های مغزی هم در حال انجام است و در کلانشهر‌ها برقرار شده و امیدواریم به شهر‌های کوچک هم تسری یابد.

اورژانس ایران از لحاظ تجهیزات و خدمات به‌روز است
آقای خالدی با تاکید بر کمبود نیروی انسانی و تعداد پایگاه‌ها از مسئولان خواست به این حوزه خدماتی سلامت، توجه بیشتری شود و گفت: در آمبولانس ۲ نفر حضور دارند که ضمن رانندگی باید خدمات درمانی به بیمار بدهند و حتی در برخی مواقع مجبورند خودشان خودرو را هم تمیز کنند تا بتوانند با سرعت به چرخه عملیات برگردند. اینکار بسیار سخت است. به عنوان مثال همتراز همکاران ما در بیمارستان‌ها کار‌های ثابت و مشخصی دارند و در حالیکه برای بیماران بدحال در بیمارستان‌ها حداقل ۸ نفر فراخوان می‌شوند در آمبولانس و موارد اورژانسی فقط ۲ نفر حضور دارند.
وی در مقایسه اورژانس ایران با کشور‌های پیشرفته اظهار داشت: هر اورژانس سه شاخصه اصلی آمبولانس، تجهیزات و نیروی انسانی دارد. در حال حاضر آمبولانس‌های کشور کاملا پیشرفته است و نیروی انسانی ما هم کارشناس هستند و در بخش تجهیزات هم مشکلی نداریم، چون آمبولانس پک کامل دارد.

اورژانس به بیماران کرونایی خدمات می‌دهد
آقای خالدی با رد اظهارات برخی هموطنان در راستای نبود خدمات اورژانس برای بیماران کرونایی گفت: عملیات انتقال اولین گروه دانشجویان در ابتدای شیوع کرونا به کشور، توسط اورژانس کشور انجام شد. ضمن اینکه ۲ سال قبل از شیوع کرونا در دوره حج، برخی حجاج که به کشور بازمی‌گشتند به بیماری شبیه به کرونا مبتلا شده بودند که از آن زمان تجهیزات خاص در اورژانس کشور دپو شد و در زمانیکه تازه کرونا شایع شده بود و بسیاری از مراکز درمانی دچار مشکل شدند اورژانس کشور توانست کار خود را به خوبی انجام دهد.

در ایران برای هر ۵۰ هزار نفر یک آمبولانس وجود دارد
سخنگوی اورژانس کشور افزود: در حال حاضر با کمبود تعداد آمبولانس مواجه هستیم. در کشور ما برای هر ۵۰ هزار نفر یک دستگاه آمبولانس وجود دارد. ما سعی کردیم امکاناتمان را بیشتر کنیم در حالیکه باید برای هر ۱۲ هزار نفر یک آمبولانس داشته باشیم. موتورلانس وسیله‌ای بود که به چرخه آمبولانس‌های کشور اضافه شد تا سریعتر بتوانند بالای سر مصدوم برسند و کار‌های لازم را انجام دهند تا زمانیکه آمبولانس برسد.

پایگاه‌های اورژانس باید افزایش یابد/ آماده همکاری به شهرداری‌ها هستیم
وی درباره زمان استانداری که باید آمبولاس‌های بالای سر مصدوم برسند گفت: در جاده‌ها بر اساس قانون در طول ۱۴ دقیقه باید به مصدوم برسیم، اما در کلانشهر‌ها و شهر‌های بزرگ این زمان ۸ دقیقه است، اما در تهران بیشترین زمان ۱۱ دقیقه است کما‌اینکه این زمان حدود ۶ دقیقه هم هست. در برخی شرایط به ویژه در زمان پیک ترافیک، چون جانمایی پایگاه اورژانس متناسب با نیاز‌ها نبوده بلکه متناسب با شرایط شهری است موجب شده زمان رسیدن آمبولانس به بالای سر مصدوم طولانی شود.
سخنگوی اورژانس کشور از شهرداران کلانشهر‌ها به ویژه شهردار تهران درخواست کرد: توجه ویژه‌ای به جانمایی و مبلمان شهری برای پایگاه‌های اورژانس داشته باشند. تیم اورژانس هم آمادگی دارد تا برای جانمایی مجدد و افزایش پایگاه‌های اورژانس با شهرداری همکاری کند.

به زودی ۳ مرکز واکسیناسیون به مراکز واکسیناسیون اورژانس اضافه می‌شود
خالدی درباره زمان استقرار تیم اورژانس در مراکز واکسیناسیون گفت: ۱۷ مرکز را در تهران داریم که ۳ مرکز دیگر به آن اضافه خواهد شد. از ساعت ۸ صبح تا ۹ شب خدمات ارائه خواهد شد. از وزارت بهداشت هم درخواست کرده‌ایم تا برخی پایگاه‌ها، شبانه روزی شود که در صورت موافقت، اینکار انجام خواهد شد.

کاهش مزاحمت‌های تلفنی برای اورژانس در دوره کرونا
وی از کاهش موارد مزاحمت‌های تلفنی برای اورژانس در دوره کرونا خبر داد وگفت: مزاحمت‌های تلفنی یکی از معضلات اورژانس است. برخی افراد آگاهی ندارند، اما با توجه به اینکه ظرفیت پاسخگویی تلفن‌های اورژانس محدود است؛ با هر مزاحمت تلفنی برای اورژانس و مشغول شدن خط ممکن است فردی که به کمک نیاز دارد و جانش در خطر است، مجبور به انتظار شود. با افزایش همدلی مردم در دوره کرونا مزاحمت‌های تلفنی این مراکز کاهش پیدا کرده است.

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هیچ گزینه‌ ای ، ملت ایران را مجبور به تسلیم نمی‌کند
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
بهره برداری از ۲۲ طرح عمرانی و صنعتی در منطقه آزاد ارس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۸ بهمن
بارش پراکنده باران در سمنان
افتتاح ۸۵ طرح اشتغالزایی و حمایتی بهزیستی در آذربایجان شرقی
ضرورت توسعه زیرساخت‌ها و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در استان گلستان
آمادگی گیلانیان برای خلق حماسه‌ای ماندگار در یوم الله ۲۲ بهمن
توقیف خودرو حامل گوشت بدون مجوز در رودبار
افتتاح متمرکز ۳۱۰ طرح عمرانی و اقتصادی در گرگان با حضور وزیر نیرو
بسته خبر‌های کوتاه ۱۸ بهمن در یک نگاه
نظر گیلانیان در مورد دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا
آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی
جای قهرمان در فیلم‌هایمان خالی است
مصاف داماش گیلان و نود ارومیه در رشت
خبر‌هایی از برگزاری جشن های سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران
آیین آغاز عملیات اجرایی سایت نهضت ملی مسکن خضرآباد یزد
افتتاح ۱۳۷ طرح عمرانی، تولیدی و اقتصادی امروز در بندرگز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
عراقچی: در خصوص موشکهایمان مذاکره نمی‌کنیم
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)