پخش زنده
امروز: -
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: بر اساس روند کنونی واکسیناسیون؛ تا اواسط آذر ۷۵ درصد جامعه واکسینه میشوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای حمیدرضا جماعتی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان این که تا اواسط آذر تقریباً جامعه ایمن می شود افزود: البته این موضوع به جهش های دیگر کرونا بستگی دارد اما به دلیل واکسیناسیون جهانی؛ تا کنون جهش ها نتوانسته اند به صورت گسترده خود را نشان دهند.
وی گفت: تنها درمان کرونا و راه کنترل پاندمی این بیماری؛ رعایت اقدامات بهداشتی و واکسیناسیون است.
آقای جماعتی افزود: هر فرد مبتلا به کرونای عادی دو و نیم تا سه نفر را مبتلا می کرد که در 10 چرخه 9500 نفر آلوده می شدند اما جهش دلتای کرونا؛ دو برابر بیشتر مبتلا می کند و در 10 چرخه می تواند 60 میلیون نفر را آلوده کند.
وی گفت: اگر کل جامعه ما به ویروس دلتا آلوده بود باید 83 درصد جامعه را برای ایمنی واکسیناسیون می کردیم اما همه ویروس های کرونا در کشور؛ دلتا نیست.
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: اکنون 41 درصد جامعه یک دز و 18 درصد دو دز واکسن زده اند.
آقای جماعتی گفت: از 41 درصد افرادی که یک دز واکسن زده 35 درصد آنها شهریور واکسیناسیون شده اند.
وی با بیان این که دو هفته پس از تزریق دز دوم واکسن کرونا در بدن ایمنی ایجاد می شود، افزود: چون در پیک کرونا هستیم باید دو دز تزریق شود.
آقای جماعتی گفت: زمان برداشتن ماسک از صورت مشخص نیست .
وی با بیان این که در آمریکا 70 درصد جامعه دز نخست واکسن کرونا را دریافت کرده اند افزود: اگر کسی به کرونا مبتلا شده باشد؛ در آمریکا سه ماه پس از ابتلا باید دو دز واکسن را بزند اما در اروپا برای این افراد تزریق یک دز واکسن کافی اعلام شده است.
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: اگر کسی پس از تزریق دز نخست واکسن به کرونا مبتلا شود می تواند دز دوم را تزریق کند، البته اگر کرونای او بدون علائم باشد چهار هفته پس از مثبت شدن تست پی سی آر باید واکسن بزند و اگر در بیمارستان و آی سی یو بستری شود؛ سه ماه پس از مثبت شدن آزمایش کرونا باید واکسن تزریق کند.
آقای جماعتی افزود: سال گذشته به دلیل شیوع ویروس قدرتمند کرونا؛ گزارش جدی از ابتلا به آنفلوآنزا نداشتیم زیرا کرونا اجازه خودنمایی به ویروس های دیگر را نداد.
وی گفت: البته توصیه می کنیم افراد پرخطر مانند کادر درمان واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند. بهتر است تزریق واکسن کرونا و آنفلوآنزا با فاصله انجام شود.
او افزود: توصیه می کنیم افراد واکسن های دیگر را بر اساس برنامه تزریق کنند و واکسیناسیون کرونا را نیز انجام دهند.
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان این که چین، امارات و کوبا افراد بالای سه سال را واکسن زده اند، افزود: مطالعات در این زمینه پایان نیافته است و در آمریکا و اروپا واکسیناسیون افراد 12 سال به بالا توصیه می شود.
آقای جماعتی با بیان این که سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت ایران سخت گیرانه تر از کشورهای دیگر در زمینه بررسی های علمی عمل می کنند گفت: به دلیل امکان جهش های جدید ویروس کرونا و درگیر شدن سنین زیر 12 سال؛ بهتر است این سنین نیز واکسینه شوند.
وی افزود: در آمریکا حدود 12 میلیون کودک و نوجوان یک دز واکسن را دریافت کرده اند و عوارض جدی برای اطفال، دانش آموزان و نوجوانانی که واکسن کرونا را تزریق کرده اند در دنیا نداشته ایم.
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: به زنان باردار توصیه می کنیم واکسن کرونا را استفاده کنند زیرا سطح آنتی بادی ضد کرونا در آنها و در نوزادشان افزایش می یابد و تا چندین ماه ایمن هستند.
آقای جماعتی افزود: تا زمانی که ویروس کرونا وجود دارد احتمال ابتلای کسانی که واکسن نزده اند هست و می تواند برای کل جامعه خطرناک باشد.
وی گفت: مناسب ترین واکسن؛ واکسنی است که در دسترس باشد.
آقای جماعتی افزود: از زائران اربعین که به کشور باز می گردند اگر کسی علائم کرونا داشته باشد تست پی سی آر گرفته می شود.
آقای محمدرضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو نیز گفت: با توجه به این که با کاهش ابتلا در جامعه روبرو هستیم پیش بینی می کنیم دو هفته دیگر میزان مرگ و میر بر اثر کرونا کاهش یابد.
وی افزود: اکنون مناطق قرمز کرونا در استان های غربی کشور است که با روند مناسب واکسیناسیون در این مناطق؛ به زودی به شرایط پایدار می رسند.
آقای شانه ساز گفت: تعداد دز و نوع واکسن افراد 12 سال به بالا با بزرگسالان تفاوتی ندارد و می توان از واکسن سینوفارم برای آنها استفاده کرد؛ البته بر اساس نتایج، از واکسن انستیتو پاستور و برکت نیز می توان برای این افراد استفاده کرد.
وی افزود: البته باید نتایج مطالعات بالینی واکسن انستیتو پاستور و برکت کامل شود تا با اطمینان خاطر آن را تزریق کنیم، اما اکنون با سینوفارم دانش آموزان را واکسن می زنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: مطالعات و بررسی ها در زمینه نیاز به واکسینه کردن کودکان شش تا 12 سال در حال انجام است اما بیشتر کشورها افراد بالای 12 سال را واکسینه می کنند.
آقای شانه ساز افزود: زیرساخت های شبکه ای کشور در بخش واکسیناسیون کامل است و می توانیم کارت هایی را به صورت هوشمند در اختیار افرادی که واکسن زده اند برای استفاده از خدمات عمومی مانند استفاده از هواپیما و وسایل نقلیه عمومی بین شهری قرار دهیم.
وی گفت: کسانی که واکسن نزنند و داوطلب واکسیناسیون نباشند برای استفاده از خدمات باید به صورت مرتب با هزینه شخصی تست پی سی آر بدهند.
آقای شانه ساز افزود: در مرزها برای بازگشت زائران اربعین؛ تمهیدات لازم برای تشخیص بیماری کرونا در نظر گرفته شده است.
علیرضا کمره ای سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در امر بازگشایی مدارس هم گفت: بازگشایی مدارس به واکسیناسیون دانش آموزان بستگی نداشت اما واکسینه شدن آنها برای ما آرامش خاطر ایجاد می کند.
وی افزود: روند تدریجی بازگشایی مدارس از روستاها و مناطق عشایری آغاز شده زیرا در این مناطق امکان رعایت شیوه نامه های بهداشتی آسانتر است.
آقای کمره ای گفت: بیش از 90 درصد معلمان دز دوم واکسن کرونا را نیز دریافت کرده اند.
آقای حسین قناعتی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز گفت: تا 10 روز آینده جمعیت هدف را پوشش واکسن می دهیم؛ البته با کسانی روبرو هستیم که تحت تأثیر تبلیغات نادرست از دریافت واکسن خودداری می کنند. این مسأله در آمریکا بیشتر از کشور ما وجود دارد.
آقای قناعتی بر ضرورت رعایت شیوه نامه های بهداشتی تأکید و اضافه کرد: پس از واکسیناسیون جامعه هدف، قرنطینه هوشمند انجام می شود و برای کسانی که واکسن نزده اند کار را سخت می کنیم و آنها نمی توانند سفرهای هوایی و عمومی بین شهری و برخی از مشاغل مانند رانندگی تاکسی و اسنپ را انجام دهند.
وی گفت: مردم اطلاعات را از مبادی درست دریافت کنند و اگر کسانی شایعه سازی کنند و خبر نادرست بدهند که موجب تشویش افکار عمومی شود، برای آنها حتی جریمه زندان پیش بینی کرده ایم.
سیدعلی دهقان منشادی معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی هم گفت: در بیمارستان امام خمینی تهران 107 بیمار مبتلا به قارچ سیاه بستری هستند واین آمار روزانه افزایش می یابد.
وی افزود: 70 تا 80 درصد این موارد از مراکز دیگر به بیمارستان امام خمینی ارجاع شده اند.
آقای منشادی گفت: کمبود دارو برای این بیماران همچنان ادامه دارد البته تلاش هایی برای تأمین دارو در حال انجام است.
وی افزود: کمیته کشوری برای مقابله با بیماری قارچ سیاه تشکیل شده است و استان هایی که توانمندی بیشتری در کنترل این بیماری دارند به عنوان استان معین مشخص شده اند.
بلندپروازی نفرمائید