• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۳۷۱۲۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۰
بین الملل » غرب آسیا
گاردین در گزارشی افشا کرد

همکاری انگلیس با آمریکا در ترور سردار شهیدسلیمانی

به نوشته گاردین انگلیس ممکن است در ترور سردار شهید سلیمانی کمک اطلاعاتی به آمریکا کرده باشد.

مشارکت انگلیس در ترور سردار سلیمانیبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ،روزنامه گاردین گزارش داد انگلیس ممکن است در ترور سردار سلیمانی کمک اطلاعاتی به آمریکا کرده باشد.

گاردین نوشت بعد از انتشار گزارشی مبنی بر مشارکت انگلیس در حمله آمریکا به سردار سلیمانی فعالان از وزیران کابینه خواسته اند در این باره توضیح دهند. طبق گزارش منتشر شده پایگاه هوایی سلطنتی منویت هیل که در یورکشایر قرار دارد و بزرگترین پایگاه نظارت الکترونیک دنیا محسوب می‌شود به آمریکا در ترور‌های پهپادی اخیر کمک کرده است.
این گزارش تحقیقی همچنین سؤالاتی را در این باره مطرح می‌کند که آیا پرسنل انگلیسی این پایگاه در کمک به حملات پهپادی مرگبار آمریکا -به ویژه در یمن، پاکستان و سومالی، یعنی همه مناطق درگیری که انگلیس به طور رسمی در آن‌ها در جنگ نیست، دست دارند.
بارنابی پِیس، خبرنگار این گزارش از این امر گله و شکایت می‌کند که نیرو‌های آمریکایی و انگلیسی در (پایگاه) منویت هیل «به دور از پاسخگویی و موشکافی عمومی فعالیت می‌کنند» و اینکه «سامانه‌های نظارت و شناسایی اورویلییِن و اعدام‌های بدون محاکمه که سال‌های اخیر فاش شد احتمالاً ادامه خواهد یافت»، مگر اینکه تغییری صورت گیرد.
در این گزارش که در نشست ویژه «کمپین پاسخگویی منویت هیل» ارائه شد، خواسته شده است «هر گونه فعالیت نظامی آمریکا یا فعالیت آژانس امنیتی آمریکا که در (پایگاه) منویت هیل انجام می‌شود به شیوه‌ای صورت گیرد که عاملان آن را وادار به پاسخگویی کامل به انگلیس کند.»
پایگاه منویت هیل در هشت مایلی (حدود ۱۳ کیلومتری) غرب هاروگیت در حاشیه یورکشایر دِیلز واقع است که به خاطر سازه‌های متمایزی که به شکل توپ‌های سفید بزرگ گلف (هستند) و تجهیزات راداری را در خود جای داده اند، معروف است. با اینکه این پایگاه ظاهراً پایگاه آر‌ای اف (نیروی هوایی سلطنتی انگلیس) است، با ۶۰۰ پرسنل آمریکایی و ۵۰۰ انگلیسی در واقع بزرگترین پایگاه معروف خارجی آژانس امنیت ملی (آمریکا) است.
اسناد فاش شده از اسناد ادوارد اسنودن کارمند سابق سیا که اسناد فوق محرمانه آژانس امنیت ملی آمریکا را فاش کرد نشان داده است که پایگاه منویت هیل بخشی از یک شبکه شنود است و قادر به جمع آوری اطلاعات از صد‌ها میلیون رایانامه و تماس تلفنی در روز و تعیین موقعیت دقیق تلفن هاست.
بر اساس تحلیل پیس از اسناد اسنودن که قبلاً منتشر شد، اطلاعات به دست آمده، در عملیات «گرفتن و کشتن» قابل استفاده است، از جمله ردیابی اهداف طالبان در افغانستان در سال ۲۰۱۱ که منجر به «کشته شدن حدود ۳۰ دشمن» شد و بار دیگر در سال ۲۰۱۲ استفاده شد.
یک برنامه دیگر موسوم به «گُوست وُلف» برای شناسایی تروریست‌ها در یمن بود. شواهد و مدارک به دست آمده در «دستگیری یا نابودی» اهداف استفاده شد- در دوره دولت ترامپ، حملات پهپادی آمریکا در این کشور منجر به کشته شدن دست کم ۸۶ غیرنظامی، از جمله ۲۸ کودک شد.
پیس افزود: «گفته می‌شود برنامه‌های اطلاعاتی در پایگاه منویت هیل نقش کلیدی در عملیات برای «نابودی» افراد در یمن ایفا کرده است و بخشی از عملیات بمباران پهپادی مرگبار بوده است که به کشته شدن ده‌ها غیرنظامی در کشوری منجر شده است که نه انگلیس و نه آمریکا با آن‌ها اعلان جنگ نکرده اند.»
آمریکا با استناد به «قانون اختیارات نیروی نظامی» که سال ۲۰۰۱ پس از حملات ۱۱ سپتامبر تصویب شد، مدعی است حملات پهپادی اش در یمن قانونی است. اما هیچ قانون مشابهی در انگلیس وجود ندارد و نمایندگان پارلمان این کشور تنها به اقدام نظامی علیه داعش در سوریه و عراق رای داده اند؛ مکان‌هایی که نیروی هوایی سلطنتی انگلیس هنوز در عملیات بمباران در آن‌ها مشارکت دارد.
با توجه به این اطلاعات فاش شده، پیس اینطور نتیجه گیری می‌کند که احتمالاً پایگاه منویت هیل در ترور سردار سلیمانی در ژانویه ۲۰۲۰ نقش داشته است؛ اقدامی که برای مدتی کوتاه خطر افتادن آمریکا در ورطه مناقشه‌ای وسیع‌تر با ایران به همراه داشت.

وزیران (دولت) انگلیس با توجه به این سیاست دیرینه که «ما درباره جزئیات عملیاتی که در پایگاه منویت هیل نیروی هوایی سلطنتی انجام می‌شود اظهارنظر نمی‌کنیم»، از اظهارنظر درباره اینکه آیا پایگاه یورکشایر در آن حمله پهپادی نقش داشت خودداری کرده اند.
اما پیس گفت چنین پنهان کاری و حالت مرموز سؤالاتی جدی را بر می‌انگیزد. وی نوشت: «دست داشتن انگلیس و پایگاه منویت هیل در تروری که خطر بروز جنگ را به همراه داشت باید مایه نگرانی شدید باشد. کوتاهی دولت انگلیس در اطمینان دادن به افکار عمومی درباره اینکه این پایگاه (در آن حمله) مشارکت نداشت، سؤالات جدی درباره پاسخگویی برای اقدامات در آن پایگاه بر می‌انگیزد.»
سخنگوی وزارت دفاع انگلیس گفت: «منویت هیل بخشی از شبکه جهانی ارتباطات دفاعی آمریکاست و این پایگاه طیفی از فعالیت‌های ارتباطی را پشتیبانی می‌کند. به دلایل امنیتی عملیاتی و به عنوان یک سیاست، نه وزارت دفاع انگلیس و نه وزارت دفاع آمریکا به طور علنی درباره جزئیات مربوط به عملیات نظامی یا ارتباطات محرمانه صرف نظر از واحد، خط مشی یا تجهیزات بحث نمی‌کنند.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
جالب است که دولت قبل اصرار به باز کردن سفارا انگلیس در تهران داشت.
نظر شما
آخرین اخبار
رونمایی از نماد علی ولی الله در میدان ۱۱ آبان دستگرد
اجرای ۵۰۰ برنامه ویژه ۱۳ آبان در مازندران
بررسی توسعه همکاری ها بین جغتای و جاجرم
لیگ برتر بسکتبال به هفته هشتم رسید
مرحله کشوری سی‌اُمین دوره کنگره قرآنی مدارس سمپاد برگزار می‌شود
قلع و قمع ۷ فقره ساخت وساز غیرمجاز در لردگان
پیگیری مشکلات کمبود نهاده‌های دامی
آگاه سازی خانواده های البرزی در طرح جوانی جمعیت
هیئت‌های مذهبی سنگر ایمان و مسئولیت اجتماعی هستند
دیدار سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در هند با وزیر امور خارجه
اعلام برنامه دیدار‌های تیم‌های ملی هندبال زنان و مردان ایران در ریاض
اجرای پویش کاشی‌ حرم امام حسین (ع) با کمک خیران
رئیس دانشگاه جامع علمی، کاربردی کردستان معرفی شد
هشدار زرد هواشناسی در کرمان
دیدار‌های فشرده هیئت پارلمانی ایران در مسکو
تشریح برنامه های ایام فاطمیه در کهگیلویه و بویراحمد
بازدید مشاور رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح از منطقه دوم ندسا
قضاوت داور چهارمحال و بختیاری در مسابقات تیراندازی کشور
اولیانوف: آینده برنامه هسته‌ای ایران در اختیار تهران است
مشخص شدن رنگ پیراهن تیم ملی فوتسال ایران برای دیدار با مغرب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بی‌ثباتی قیمت برنج
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
میدان امیر چخماق یزد
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)