• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۳۹۹۸۲
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۳
خوزستان » اجتماعی

بازگشت ریزگردها به خوزستان در پاییز

با توجه به کمبود بارندگی در یکی دو سال اخیر و پیش‌بینی بارندگی کمتر از نرمال در فصل پاییز، انتظار تشدید پدیده ریزگرد در پاییز امسال وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، کارشناس اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان ، با اشاره به وضعیت آلودگی خوزستان اظهار کرد: در پدیده ریزگرد معمولا آورد‌های ناشی از فرسایش و کانون‌های گرد و غبار که بیشتر در تابستان رخ می‌دهند، ذرات با اندازه ۱۰ میکرون هستند؛ کم بارشی نیز انتشار این ذرات را تشدید می‌کند.بازگشت ریزگردها به خوزستان در پاییز

علیرضا آذریان افزود: ذرات با اندازه ۲.۵ میکرون نیز معمولا به صنعت منسوب شده‌اند، اما در خوزستان زمانی که گرد و غبار با اندازه ۱۰ میکرون رخ می‌دهد، به تبع آن غبار با ذرات ۲.۵ میکرون نیز اتفاق می‌افتد. این مساله به این دلیل رخ می‌دهد که هر دو غبار تابع وضعیت، جهت و سرعت باد هستند.

کارشناس اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان بیان کرد: با وزش باد، گرد و خاک و آلاینده‌ها میزان ذرات ۱۰ میکرونی افزایش می‌یابد، اما در شرایطی که هوا ایستا است و باد نمی‌وزد، ذرات با ۲.۵ میکرون ماندگاری بیشتری دارند و تماس آن با انسان نیز قطعا بیشتر خواهد بود.

وی گفت: از سال ۹۶ تاکنون، با توجه به کاهش تکرار گرد و غبار و پایین آمدن شاخص کیفیت هوا، تعداد روز‌های قابل قبول و ناسالم برای گروه‌های حساس کاهش یافته است. در سال ۹۸ نیز بر اساس وضعیت آلودگی با ذرات ۱۰ میکرون، تعداد روز‌های ناسالم ثابت، بسیار ناسالم و خطرناک صفر شده است که می‌تواند امیدبخش باشد.

آذریان در خصوص وضعیت آلودگی شهر‌های خوزستان در پاییز امسال، تصریح کرد: با توجه به کمبود بارندگی در یکی دو سال اخیر و پیش‌بینی بارندگی کمتر از نرمال در فصل پاییز، انتظار تشدید پدیده ریزگرد در پاییز امسال وجود دارد بنابراین خواه ناخواه باید منتظر عواقب و پیامد‌های ناشی از تکرر ریزگرد و افزایش غلظت باشیم.

وی با اشاره به وجود کانون‌های داخلی آلودگی در خوزستان، گفت: خوزستان همه پتانسیل‌های آلودگی با ذرات ۱۰ و ۲.۵ میکرون را دارد بنابراین در صورت کاهش بارش و رطوبت قطعا آلودگی با هر دو نوع ذرات، تشدید خواهد شد.

کارشناس اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه باید برای روز‌های کم بارشی طرح‌های آبخیزداری و مدیریت هرزآب اجرا شوند، عنوان کرد: آب هیچ زمانی کم نمی‌شود. این چرخه همیشه تداوم دارد، اما باید مدیریت صحیح آب و هرزآب انجام شود تا در صورت وقوع بارش‌های سنگین، سیلاب رخ ندهد و در صورت کم بارشی نیز پدیده ریزگرد و ایجاد کانون گرد و غبار را نداشته باشیم.

آذریان با اشاره به در پیش بودن فصل سرما و خطر استفاده از مازوت، گفت: بر اساس سیاست‌های این سازمان و قانون هوای پاک، تقریبا تمام صنایع خوزستان از سوخت‌های گازی استفاده می‌کنند و به ندرت از سوخت‌های سنگین استفاده می‌کنند. خوشبختانه با به کار بردن اهرم‌های اجرایی و فرهنگ‌سازی در مورد استفاده از سوخت‌های سبک و تزریق این گونه سوخت‌ها به صنایع، صنایع و نیروگاه‌ها به سمت گازسوز شدن پیش می‌روند.

وی بیان کرد: اگر قرار است آلودگی بر اثر استفاده از مازوت رخ دهد، باید نورم زیست محیطی آن ایجاد شود. در حال حاضر برخی کشور‌ها انرژی پاک و منبع گاز ندارند و هنوز در حال استفاده از زغال سنگ هستند، اما فیلتراسیون را پیش‌بینی کرده‌اند.

کارشناس اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه فیلتراسون و مدیریت آب دو نکته بسیار مهم برای حفظ محیط زیست هستند، گفت: اگر می‌خواهیم در آینده آلودگی و شرایط بحرانی نداشته باشیم و از تک سوختی خارج شویم باید تدابیر لازم اندیشیده شود، اعتبارات تخصیص یابد و از تجربیات افراد موفق استفاده شود تا برای چنین روز‌هایی فیلتراسیون‌ها آماده شوند.


بیشتر بخوانید:تلاش برای مهار سیلاب‌های خوزستان


وی افزود: مدیریت منابع آب نیز بسیار مهم است، زیرا اکنون آب به عنوان یک وزنه سنگین برای کشور‌های منطقه و جهان مطرح می‌شود و یک ثروت برای حفظ محیط زیست و بقای بشر است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشییع مادر شهید جهانگیر پناهنده در کیان
به یاد شهدای والامقام کارگری
آغاز پویش به عشق رهبر عزیزمان می‌بخشم در خوزستان
خسارت جنگ تحمیلی سوم به حوزه گردشگری اصفهان
جنگ تحمیلی سوم، نقطه عطف تاریخی و پیچ بزرگ تحولات جهانی
مردم امام رضایی شهرستان باشت میزبان پرچم رضوی
خلیج فارس مرهون روحیه رئیسعلی و میرمهنا
میزبانی سروش‌پلاس از ۵۰۰ هزار جلسه برخط روزانه و ۱۶ هزار مدرسه
اعضای بدن، هدیه فوتبالیست رامهرمزی به بیماران نیازمند
رونمایی از سلاح‌ های اهدایی وزارت اطلاعات به موزه حرم مطهر رضوی
جانبازان ستون‌های عزت و امنیت ملت ایران هستند
پشتیبانی از انقلاب اسلامی در رزمایش جان فدا
سیاست تعامل ایران با کشور‌ها بر پایه احترام متقابل است
اهدای ۱۳۵ واحد خون در عجب‌شیر
بسته حمایت از صنعت گردشگری آسیب دیده از جنگ
دسترسی برابر به منابع فرهنگی از طریق نمایشگاه مجازی کتاب
جوان یزدی در تولد مادرش، آزادی زندانی غیرعمد را هدیه داد
روایتی از نسل‌هایی که کنار هم ایستاده‌اند
تولید کالای منحصر‌به‌فرد بازار‌های جهانی در سربیشه
اعزام هیئتی از سوی آیت‌الله سیستانی برای دلجویی از خانواده شهدا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)