• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۵۳۴۳۷
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۸
علمی و فرهنگی » معارف

تمرکز بر سنت نبوی نشان دهنده عشق به پیامبر (ص) است

رئیس گروه عربی دانشگاه ملی اردو از هند گفت: تمرکز بر سنت نبوی و توجه به آن، نه تنها نشان دهنده عشق به ایشان است، بلکه موجب تقویت و تشدید این محبت می‌شود.

تمرکز بر سنت نبوی نشان دهنده عشق به پیامبر (ص) استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، پروفسورعلیم اشرف جائسی، رئیس گروه عربی دانشگاه ملی اردو از هند، صبح امروز در دومین روز برگزاری سی و پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی ضمن تشکر از مسئولان جمهوری اسلامی و مردم عزیز ایران برای برگزاری این کنفرانس، با بیان اینکه امت اسلامی به اتحاد اسلامی بسیار نیاز دارد، اظهار کرد: وحدت جامعه اسلامی، جز با پایبندی به سنت نبوی (ص)، محقق نخواهد شد. اما شرّی که جامعه اسلامی معاصر را فرا گرفته، ناشی از دوری از پیامبر اکرم (ص) و کم توجهی به سیره پاک آن حضرت و ضعف ارتباط با زندگی شرافتمندانه ایشان است.
 وی ادامه داد: تنها راه ایجاد وحدت میان امت اسلامی و بازگرداندن کرامت رنگ باخته آن، بازگشت به شیوه قدیمی، اما اصیل مبتنی بر عشق عمیق به شخصیت رسول اکرم (ص) و ارتباط قوی با سنت و زندگی ایشان است؛ این سیره دارای ویژگی‌های منحصر به فرد و جایگاهی خاص است که به دلیل بزرگی صاحبش با هیچ سیره دیگری برابری نمی‌کند.
 جائسی تصریح کرد: این سیره چنان اهمیتی دارد که هیچ انسانی درعالم هستی از آن بی‌نیاز نیست، و روشن است که شناخت سیره نبوی برای انسان اجتناب ناپذیر است و بهتر آن است که آن را انتخاب کرده و الگو قرار داریم. چرا که پیروی از پیامبر (ص) از ناحیه خداوند واجب شده و قرآن کریم به شکل‌های مختلف و روش‌های گوناگون به تفسیر آن پرداخته است.
 وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم درباره لزوم اطاعت از رسول خدا (ص) گفت: از آیات دیگر قرآن که نشانگر اهمیت سیره نبوی است، لزوم پیروی از سیره نبوی و شناخت آن دریافت می‌شود، خداوند دراین باره می‌فرماید: «خداوند و رسول او را اطاعت کنید، شاید مورد رحمت واقع شوید.» برخی دیگر از آیات قرآنی نیز هستند که درآن اطاعت از حضرت محمد (ص) را واجب و ضروری برشمرده است.
 استاد دانشگاه هند درباره رابطه شناخت و اطاعت نیز تصریح کرد: "شناخت" سیره پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، و"اطاعت" از او، لازم و ملزوم یکدیگرند و با شناخت است که می‌توان از او پیروی کرد؛ بنابراین شناخت سیره پیامبر واجب است همچنان که اطاعت از پیامبر صلی الله علیه و آله واجب است.
 وی ادامه داد: قرآن کریم قانونی برای مسلمانان است، اما تفسیر عملی آن جز از طریق توسل به سنت نبوی امکان پذیر نیست، زیرا قرآن دربردارنده جزئیات احکام نیست و به مسائل جزئی نپرداخته است، اما به طور مفصل و آشکار، این جزئیات را در سنت شریف نبوی می‌یابیم و این مساله درباره سایر احکام شرعی نیز صدق می‌کند. حضرت محمد (ص) مبلغ قرآن و معلم آن است و در بخش‌های مختلف کتاب خداوند از ایشان به عنوان مبلغ و معلم قرآن یاد شده است.
 جائسی تأکید کرد: تمرکز بر سنت نبوی و توجه به آن، نه تنها نشان دهنده عشق به ایشان است، بلکه موجب تقویت و تشدید این محبت می‌شود. از این رو، از ما خواسته می‌شود که به پیامبر اسلام (ص) عشق ومحبت داشته باشیم و بسیار به بیان این عشق بپردازیم و ارتباط خود را با پیامبر (ص) و سیره ایشان تقویت کنیم.
بدون تردید، غفلت ما از یاد پیامبر (ص) و روی گرداندن از سیره ایشان، ادعای ما به محبت رسول خدا (ص) را باطل می‌کند.
وی با بیان اینکه سیره نبوی به ما خوش اخلاقی را می‌آموزد و ما را از بدی‌ها باز می‌دارد، گفت: سیره نبوی ایمان ما را تقویت می‌کند و یقین را در وجود ما تثبیت می‌کند و ما را به صبوری و شکرگزاری و رضایت فرا می‌خواند و راه پیروزی و موفقیت را در دو عالم به ما نشان می‌دهد. سیره و سنت نبوی در قلب‌های ما بذر الفت و رحمت پاشیده وصفوف مسلمانان را یکپارچه و متحد می‌سازد و از ما امتی اسلامی و هم‌نوا می‌سازد.
وی با تأکید بر این که ما بسیار نیازمند توجه به سیره نبوی و دعوت مردم به آن هستیم، گفت: باید نسل آینده را با عشق به آن و تلاش برای گردآوری کتاب و رساله درخصوص آن مطابق با نیاز‌های عصر حاضر آموزش دهیم تا هدف عالی و غایت بزرگ را که همان وحدت امت اسلامی است، تحقق بخشیم.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هیچ گزینه‌ ای ، ملت ایران را مجبور به تسلیم نمی‌کند
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
بهره برداری از ۲۲ طرح عمرانی و صنعتی در منطقه آزاد ارس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۸ بهمن
بارش پراکنده باران در سمنان
افتتاح ۸۵ طرح اشتغالزایی و حمایتی بهزیستی در آذربایجان شرقی
ضرورت توسعه زیرساخت‌ها و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در استان گلستان
آمادگی گیلانیان برای خلق حماسه‌ای ماندگار در یوم الله ۲۲ بهمن
توقیف خودرو حامل گوشت بدون مجوز در رودبار
افتتاح متمرکز ۳۱۰ طرح عمرانی و اقتصادی در گرگان با حضور وزیر نیرو
بسته خبر‌های کوتاه ۱۸ بهمن در یک نگاه
نظر گیلانیان در مورد دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا
آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی
جای قهرمان در فیلم‌هایمان خالی است
مصاف داماش گیلان و نود ارومیه در رشت
خبر‌هایی از برگزاری جشن های سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران
آیین آغاز عملیات اجرایی سایت نهضت ملی مسکن خضرآباد یزد
افتتاح ۱۳۷ طرح عمرانی، تولیدی و اقتصادی امروز در بندرگز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
عراقچی: در خصوص موشکهایمان مذاکره نمی‌کنیم
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)