• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۵۵۱۳۰
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

وجود زندگی باستانی در مریخ

تصاویر مریخ نشان می‌دهد که چگونه آب، میلیارد‌ها سال پیش به طرز چشم گیری به شکل گیری سیاره سرخ کمک کرده است. این امر چگونه می‌تواند سرنخ‌هایی را برای جستجوی شواهدی از زندگی باستان در مریخ به ما ارائه دهد؟

به گزارش گروه وب‌گردی خبرگزاری صدا و سیما، در ماه فوریه، مریخ نورد پرسویرنس ناسا در دهانه جزرو فرود آمد، جایی که دانشمندان مشکوک بودند رودخانه‌ای که مدت‌ها پیش از بین رفته بود و دریاچه را تغذیه می‌کرد، چگونه رسوبات را در دلتایی پروانه‌ای شکل که از فضا قابل مشاهده است، جمع کرده است.

وجود زندگی باستانی در مریخ

تصاویر جدید مریخ نورد ناسا پرده از اسرار دهانه جزرو در مریخ را برداشت و نشان داد که چگونه روزگاری رودخانه‌های خروشانی در این منطقه وجود داشته است

دانشمندان با استفاده از تصاویر با وضوح بالایی که توسط مریخ نورد پرسویرنس از صخره‌هایی به ساحل این دلتا گرفته بود، به تجزیه و تحلیل پرداختند. لایه‌های داخل صخره‌ها نحوه شکل گیری آن را آشکار می‌کند.

ستاره شناسان شباهت‌هایی بین ویژگی‌های صخره‌های دیده شده از کف دهانه و الگو‌های دلتای رودخانه‌های زمین پیدا کردند.

تصاویر مربوط به سه لایه پایینی در اوایل حضور و جریان مداوم آب در سطح مریخ نشان دهنده آن بود که این سیاره حدود ۳.۷ میلیارد سال پیش به اندازه کافی گرم و مرطوب بود که بتواند از چرخه هیدرولوژیکی (چرخه‌های آبی) پشتیبانی کند.

وجود زندگی باستانی در مریخ

آیا در مریخ زندگی باستانی وجود داشته است؟ بالاترین و جدیدترین لایه‌ها دارای تخته سنگ‌هایی با قطر بیش از یک متر هستند که احتمالاً توسط سیل شدید به آنجا منتقل شده اند. اما این رسوبِ دانه ریز، لایه پایه‌ای است که احتمالاً هدف نمونه برداری برای کشف علائم حیات منقرض شده‌ی احتمالی در مریخ خواهد بود.

این یافته‌ها به محققان کمک می‌کند تا دریابند که کجا باید مریخ نورد را برای خاک و صخره‌هایی که ممکن است حاوی «نشانه‌های زیستی» گرانبهای اشکال حیات مریخی باشند، ارسال کنند.

پی بردن به اینکه آیا ممکن است حیات در مریخ وجود داشته باشد مأموریت اصلی مریخ نورد «استقامت» است؛ پروژه‌ای که توسعه آن ده‌ها سال به طول انجامید و میلیارد‌ها دلار هزینه در بر داشته است.

ماموریتِ ژرف
فهم اینکه مریخ ممکن است زمانی حیات داشته باشد یکی از "عمیق ترین" کشفیات بشریت است. طی چندین سال، مریخ نورد چند کاره ۳۰ نمونه سنگ و خاک را در لوله‌های مهر و موم شده جمع آوری می‌کند تا سرانجام در دهه ۲۰۳۰ برای تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی به زمین ارسال کند.

ماه گذشته، دانشمندان اعلام کردند که Perseverance دو نمونه سنگ در دهانه جزرو جمع آوری کرده است که نشان می‌دهد آن‌ها در تماس طولانی مدت با آب‌های زیرزمینیِ مربخ بوده اند.

امید آن‌ها این است که نمونه‌ها ممکن است در یک نقطه میزبان زندگی میکروبی باستانی بوده باشند؛ شواهدی از آن می‌تواند توسط مواد معدنی نمک به دام افتاده باشد.

مریخ نورد «استقامت» در ۱۸ فوریه به بر روی سطح مریخ نشست و در طی این مطالعه به بررسی تصاویر از راه دور در سه ماه اول خود در مریخ پرداخته شد.

«استقامت» تقریباً به اندازه یک ماشین شاسی بلند، مجهز به ۱۹ دوربین، بازوی رباتیک دو متری (هفت فوت)، دو میکروفون و مجموعه‌ای از ابزار‌های پیشرفته است. یکی از این ابزار‌ها SuperCam نام دارد که با لیزر از فاصله دور صخره‌ها را برای بررسی می‌کند، به این شکل که بخار آن‌ها با دستگاهی که ترکیب شیمیایی آن‌ها را آشکار می‌کند مورد مطالعه قرار می‌دهد.

هفت ماه طول کشید تا مریخ نورد «پرسویرنس» از زمین به مریخ همراه با خواهر خود یعنی Ingenuity سفر کند؛ یک هلیکوپتر کوچکی که روتور‌های آن باید پنج برابر سریعتر از نسخه‌های زمین بچرخند تا بتواند در جو بسیار متراکم مریخ بلند شوند.

برنامه این است که این مریخ نورد از دلتا موجود در دهانه‌ی جزرو و سپس ساحل دریاچه باستانی عبور کرده و در نهایت لبه‌های این دهانه را مورد اکتشاف و بررسی قرار دهد.

منبع: ScienceAlert

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف ثبت سفارش برای واردات کالا‌های ضروری
خبرهای گوناگون ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵
هشدار چین درباره پیامد ویرانگر بسته بودن تنگه هرمز بر اقتصاد جهان
بازتاب تأکید رهبر انقلاب بر «منزلت معلم» و «امنیت کارگر» در فضای مجازی
لرستان روی خط حماسه در ایستگاه شصت‌ودوم سنگر خیابان
پویش کاشت نهال به یاد شهدای جنگ تحمیلی سوم
میدان داری مردم به روز ملی خلیج فارس رسید
آتش‌بس کجاست؟
سرلشکر رضایی: هگست ارتش آمریکا را گرفتار کرده است
خبر‌هایی از سفر مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی به سمنان
حمایت کارگر،آینده ای پر گهر
بررسی مشکلات طرح های حوزه راه کهگیلویه و بویراحمد
پیشرفت روند ساخت ملی مسکن در استان
پیچش عطر رضوی در شهرهای باشت و دوگنبدان
گزیده خطبه های نماز جمعه شهرهای استان
شصت و دومین شب میثاق مردم جنوب غرب خوزستان با امام شهید
جلوگیری از ساخت‌وساز غیرمجاز در تپه تاریخی چیا موره لرستان
همدلی معلمان لنده ای برای آموزش دانش آموزان
۱۱ اردیبهشت روزی به نام کار و کارگر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
حدنصاب حمل کالای اساسی از بنادر در جنگ رمضان شکست
مثل کبوتران حرم باش و پر بگیر ...
هزینه یک میلیارد یورویی جنگ برای فرانسه
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)