• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۵۸۶۹۸
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۴
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی

ضرورت توجه به اهمیت سواد رسانه ای در همه گیری کرونا

معاون بهداشت، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در میزگرد تصویری (وبینار) «سواد رسانه‌ای در حوزه سلامت» بر ضرورت توجه به اهمیت سواد اطلاعات و رسانه در دوران همه گیری جهانی کرونا تأکید کرد.

ضرورت توجه به اهمیت سواد رسانه ای در همه گیری کرونابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ آقای دکتر کمال حیدری در این میزگرد تصویری (وبینار) که همزمان با هفته جهانی سواد رسانه‌ای سلامت برگزار شد، گفت: آنچه مردم را در برابر ویروس‌های خبری و آسیب آن‌ها واکسینه می‌کند چیزی جز سواد اطلاعات و رسانه نیست.
 
وی با بیان این که سواد رسانه از ضروری‌ترین مقوله‌های سواد در قرن بیست و یک است و من از همکاران آموزش خود می‌خواهم که هر آنچه می‌توانند در ارتقای سواد رسانه‌ای مردم تلاش کنند، افزود: اگر هم کمبودی از سال‌های گذشته می‌بینند با تلاش مضاعف رفع کنند، زیرا سواد رسانه یک سرمایه پرسود است که در دوران همه گیری جهانی ارزش خود را بیش از پیش نمایان ساخته است.
 
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: وقتی سخن از امنیت در کشور‌ها می‌شود بسیاری از افراد بلافاصله به یاد امنیت نظامی و امنیت اقتصادی و حتی امنیت اجتماعی می‌افتند و شاید کمتر کسی است که در ابتدا به یاد امنیت سلامت بیفتد.
 
آقای دکتر حیدری گفت: حتی در مجامع علمی جهان و کارشناسان نیز مقوله امنیت سلامت مقوله مغفول و مظلومی است و در میان موضوعات مرتبط در امنیت سلامت مباحث مربوط به بهداشت فردی و اجتماعی مغفول‌ترین است، زیرا جنس سلامت اینگونه است که انسان تا آن را از دست ندهند ممکن است به یادش نیفتد. 
 
وی اضافه کرد: در بین مباحث بهداشتی موضوع آموزش و اقدامات پیشگیرانه آموزشی و ارتقایی، خود از مغفول‌ترین‌ها هستند و البته این بدان معنا نیست که کسی بتواند منکر اهمیت آموزش در حفظ امنیت سلامت کشور باشد.
 
وی بیان داشت: ما معتقدیم بنای سعادت کشور‌ها انسان سالم و توانمند است. انسانی که سلامت جسم و ذهن و آنچه امروزه بیش از قبل بدان اهمیت می‌دهند، یعنی سلامت معنوی اش تأمین شده باشد. 
 
آقای دکتر حیدری گفت: دوران همه گیری جهانی نشان داد که نکات ارزشمند دینی و فرهنگی کشور‌ها چقدر در همدلی مردم و دولت و تاب آوری در برابر روز‌های سخت می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای داشته باشد. 
 
وی افزود: گسترش این ویروس بسیاری از شرایط را در جهان تغییر داد و تجمعات و آموزش‌های چهره به چهره و دورهمی‌ها و گردهمایی‌های آموزشی را نیز محدود کرد و از این رو همانند بسیاری از برنامه‌های دنیا برنامه‌های آموزشی نیز مجازی و دیجیتال شد.
 
وی یادآور شد: گسترش زیرساخت‌های دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی و کانال‌های خبررسانی و تنوع رسانه‌ها در دوران همه گیری جهانی همانند تیغ دو لبه است. 
 
وی تصریح کرد: همه گیری در ذات با ابهام و رشد خزنده، پیام‌های نادرست و سونامی اخبار غیرضروری همراه است و فراهم آمدن انتشار اخبار کذب و نادرست و گاهی اخبار درست، اما گمراه کننده، می‌تواند با ایجاد اضطراب و سردرگمی باعث بروز رفتار‌های خطا و غیربهداشتی در گروهی از مردم شود و به این شکل آن‌ها را در معرض خطر ابتلا و بیماری و حادثه قرار دهد. 
 
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به این که باید باور کنیم شایعه جان می‌گیرد. شایعه سریع‌تر از ویروس و بسیار راحت‌تر از کرونا در جوامع دنیا پخش می‌شود و گاهی در عرض ۲۴ ساعت میلیون‌ها نفر را در معرض خطر خود قرار می‌دهد، افزود: خطر شایعات و اخبار تحریف شده اگر بیش از خود کرونا نباشد به جرأت می‌توان گفت کمتر نیست و خسارات اقتصادی، امنیتی، سیاسی و بهداشتی فراوانی را می‌تواند به کشور‌ها و مردم تحمیل کند.
 
وی تصریح کرد: برای رصد شایعات، تحلیل به هنگام آن‌ها و تسریع تولید رسانه‌های سالم نیاز به سرمایه گذاری زیرساختی داریم و وزارت بهداشت تمام تلاش خود را برای تسهیل ارائه این خدمات انجام خواهد داد و ان شاءالله در این پاییز شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود. 
 
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: هر چند کار فرهنگی و آموزشی چیزی نیست که در کلام بتوان ارزشش را توصیف کرد، اما برحسب وظیفه، باز هم از همه همکاران پرتلاشم در گروه آموزش و ارتقای سلامت و روابط عمومی دانشگاه‌ها و حوزه ستادی وزارت متبوع تشکر می‌کنم و آرزوی توفیق روزافزون برای همه همکاران خستگی ناپذیرم در میدان بهداشت تا اقصی نقاط دور این میهن سربلند اسلامی را دارم.
 
آقای دکتر حیدری در پایان ضمن تبریک بزرگداشت هفته جهانی سواد اطلاعات و رسانه از همراهی همدلانه همکاران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما، اساتید انجمن کشوری سواد رسانه ایران و اساتید حوزه علمیه، دانشگاه تربیت مدرس و علامه طباطبایی (ره) و تمامی عزیزانی که قلب شان به امید سلامتی مردم و افزایش دانایی مردم می‌تپد و متعهد شده اند در این مسیر ما را یاری کنند قدردانی کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیام مجلس دانش‌آموزی جمهوری اسلامی ایران به مناسبت دهه فجر
توقیف خودرو و کشف تریاک جاساز شده در ساک لباس
نقشه‌های آلودگی سواحل مکران نهایی شد
پایان مسابقات آزاد تیراندازی بانوان
وقتی حل مسئله جای توقف طرح‌ها را می‌گیرد
شکست سه بر دو مهرگان نور برابر صدرنشین لیگ والیبال
محدودیت ترافیکی تعطیلات یوم الله ۲۲ بهمن در گیلان
شاخص کل حدود یک درصد کاهش یافت
عرضه گاز مایع صادراتی تا عرضه داخلی پساب در بورس
اجرای محدودیت طرح ترافیکی راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن در شیراز
مسیر‌های راهپیمایی ۲۲ بهمن در استان یزد
سند ملی صنعت فرهنگی اسباب‌بازی ابلاغ شد
تولید سالانه ۲۰ هزار تن قزل‌آلا در ماهنشان
بهره‌برداری مرحله اول سکوی هوش مصنوعی سازمان حفاظت محیط زیست
کلنگ‌زنی ناحیه صنعتی حصاروئیه با سرمایه‌گذاری ۳۰۰۰ میلیارد ریال
همه با هم در جشن تولد پیروزی انقلاب اسلامی 
قرآن نمی‌سوزد
پیروزی شهداب بر حریف شمالی
طنین الله اکبر در مساجد
تایید صلاحیت ۹۲ درصد داوطلبان شوراهای شهر ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
افزایش ۲۰۲ درصدی بارندگی در فارس در مقایسه با پارسال
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه منتهی به تهران در ۲۰ بهمن
مشارکت ۲۸۰ هزار فروشگاه در سراسر کشور برای اجرای طرح کالابرگ
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)