• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۶۲۲۰۲
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۱
اقتصادی » مسکن

نسبت به مهر ۹۹؛ رشد ۴.۵ درصدی اجاره مسکن در تهران

بررسی شاخص اجاره مسکن در تهران و دیگر شهر‌ها در مهر ۱۴۰۰, نشاندهنده رشد به ترتیب معادل ۴/۴۸ و ۳/۵۱ درصد در مقایسه با مهر ۹۹ است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ بانک مرکزی همچنین اعلام کرد: متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در مهر امسال؛ ۳۱۶.۳ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل ۰.۲ درصد کاهش نشان می‌دهد.

بر اساس گزارش بانک مرکزی؛ در مهرماه سال ۱۴۰۰، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به حدود ۵/۵ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل ۸/۲۹ و ۸/۳۶ کاهش نشان می‌دهد.

در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۳/۳۱۶ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل ۲/۰ درصد کاهش نشان می دهد.

حجم معاملات مسکن

بررسی توزیع تعداد واحد‌های مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا در مهرماه سال ۱۴۰۰ حاکی از آن است که از مجموع ۵۴۷۱ واحد مسکونی معامله شده، واحد‌های تا ۵ سال ساخت با سهم ۰/۳۳ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند.

سهم مذکور در مقایسه با مهرماه ساال قبل حدود ۰/۴ درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحد‌های با قدمت بالا در گروه‌های "۶ تا ۱۰"، "۱۱ تا ۱۵ "و "با بیش از ۲۰ "سال ساخت افزوده شده است.

توزیع تعداد معاملات انجام شده بر حسب مناطق مختلف شهر تهران در مهرماه سال ۱۴۰۰ حاکی از آن است که از میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، منطقه ۵ با سهم ۵/۱۴ درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قرارداد‌های مبایعه نامه را به خود اختصاص داده است.

همچنین مناطق ۲ و ۱۰ به ترتیب با اختصاص سهم‌های ۹/۹ و ۲/۹ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته اند.
در مجموع ۷/۷۳ درصد از کل تعداد معاملات انجام شده در شهر تهران در مهرماه ۱۴۰۰ مربوط به ۱۰ منطقه شهر به ترتیب بیشترین فراوانی شامل مناطق (۵، ۲، ۱۰، ۴، ۷، ۸، ۱۴، ۱۵، ۱ و ۱۱) بوده و ۱۲ منطقه باقیمانده ۳/۲۶ درصد از کل تعداد معاملات را به خود اختصاص داده اند.

تحولات قیمت واحد‌های مسکونی معامله شده در شهر تهران

در مهرماه سال ۱۴۰۰، متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۳/۳۱۶ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل ۲/۰ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴/۱۸ درصد افزایش نشان میدهد.

در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل ۷/۶۹۶ میلیون ریال به منطقه ۱ و کمترین آن با ۴/۱۵۱ میلیون ریال به منطقه ۱۸ تعلق داشته است. ارقام مزبور نسبت به ماه مشابه سال ۱۳۹۹ به ترتیب ۵/۲۲ و ۹/۲۱ درصد افزایش نشان می‌دهند.

توزیع فراوانی تعداد واحد‌های مسکونی معامله شده بر حسب قیمت یک متر مربع بنا در مهرماه سال ۱۴۰۰ حاکی از آن است که واحد‌های مسکونی در دامنه قیمتی "۱۵۰ تا ۲۰۰ "میلیون ریال به ازای هر متر مربع بنا با سهم ۰/۱۷ درصد، بیشترین سهم از تعداد معاملات شهر تهران را به خود اختصاص داده است و دامنه‌های قیمت‌های "۲۰۰ تا ۲۵۰ "و "۲۵۰ تا ۳۰۰ "میلیون ریال به ترتیب با سهم‌های ۹/۱۵ و ۱/۱۲ درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفته اند. در این ماه، توزیع حجم معاملات به گونه‌ای بوده است که ۰/۶۰ درصد واحد‌های مسکونی با قیمتی کمتر از متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی شهر تهران (۳/۳۱۶ میلیون ریال) معامله شده اند.

توزیع فراوانی تعداد معاملات بر حسب سطح زیربنای هر واحد مسکونی

توزیع فراوانی تعداد واحد‌های مسکونی معامله شده بر حسب سطح زیربنای هار واحاد مسکونی در مهرماه سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد، بیشترین سهم از معاملات انجام شده به واحد‌های مسکونی با زیربنای "۵۰ تا ۶۰ "متر مربع با سهم ۰/۱۶ درصد اختصاص داشته است.

واحد‌های دارای زیربنای "۶۰ تا ۷۰ "و "۷۰ تا ۸۰ "متر مربع به ترتیب با سهم‌های ۲/۱۴ و ۶/۱۳ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته اند. در مجموع در این ماه، واحد‌های مسکونی با سطح زیربنای کمتر از ۸۰ متر مربع، ۴/۵۷ درصد از معاملات انجام شده را به خود اختصاص دادند.

توزیع فراوانی تعداد معاملات بر حسب ارزش هر واحد مسکونی

در مهرماه سال ۱۴۰۰، توزیع فراوانی تعداد واحد‌های مسکونی معامله شده بر حسب ارزش هر واحد حاکی از آن است که در میان دامنه‌های قیمتی مورد بررسی، واحد‌های مسکونی با ارزش "۰/۱۰ تا ۰/۱۵ "میلیارد ریال با سهم ۳/۱۹ درصد، بیشترین سهم از معاملات انجام شده را به خود اختصاص داده اند. واحد‌های دارای ارزش "۰/۵ تا ۰/۱۰ "و "۰/۱۵ تا ۰/۲۰ "میلیارد ریال به ترتیب با اختصاص سهم‌های ۹/۱۶ و ۵/۱۱ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته اند. در مجموع در این ماه، حدود ۵/۴۹ درصد از معاملات به واحد‌های مسکونی با ارزش کمتر از ۰/۲۰ میلیارد ریال اختصاص داشته است.

جمع بندی

تعداد معاملات انجام شده در مهرماه امسال در حدود ۵/۵ هزار فقره بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل ۸/۲۹ و ۸/۳۶ درصد کاهش نشان می‌دهد. در این ماه متوسط قیمت فروش یک متر مربع زیربنای واحد‌های مسکونی شهر تهران معادل ۳/۳۱۶ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل ۲/۰ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴/۱۸ درصد افزایش نشان می‌دهد. الازم به توضیح است که نرخ رشد‌های مذکور در ماه مورد گزارش نسبت به رشد ماهانه و نقطه به نقطه شهریورماه سال جاری) به ترتیب معادل ۴/۲ و ۵/۳۰ درصد در سطح پایین تری قرار دارد.

بررسی توزیع تعداد واحد‌های مسکونی معامله شده در مهرماه سالجاری در شهر تهران به تفکیک عمر بنا حاکی از آن است که واحد‌های تا ۵ سال ساخت با سهم ۰/۳۳ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند.

همچنین در ماه مورد بررسی شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل ۴/۴۸ و ۳/۵۱ درصد رشد نشان می‌دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قضاوت نمایندگان هندبال چهارمحال و بختیاری در مسابقات لیگ برتر کشور
راهکاری برای بهبود متابولیسم و کنترل پیش‌دیابت در زنان
آمادگی و انسجام عملیاتی، کلید پاسخ سریع به حوادث است
مسجد حجازی اهواز، قدمگاه ۱۳۰ شهید گرانقدر
افتتاح چندین طرح به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر در سیستان وبلوچستان
افتتاح طرح‌های مخابراتی در امیدیه همزمان با دهه فجر+فیلم
اعزام بسیجیان سراب به مناطق عملیاتی جنوب کشور
رشد تولید و توسعه زیر ساخت‌ های کشاورزی نیشابور
پایان مسابقات کشتی خردسالان و نونهالان سمنان
نمایشگاه مستندنگاری« زندگی در جنگ»
همایش بانوان انقلاب در کوهدشت لرستان
عیدی کارکنان دولت ۱۰ میلیون تومان تعیین شد
اجرای پویش ایران همدل در خوزستان+فیلم
بانوی هنرمند محمدیه در نقش کارآفرین
برگزاری جشن انقلاب با حضور دانش آموزان مهابادی
افتتاح ۶۴۹ طرح شهری و دهیاری‌ در لرستان
چهار نشان طلا ارمغان دختران نونهال وزنه بردار چهارمحال و بختیاری در رقابت‌های کشور
پرواز قوی سپید در آسمان انزلی پس از شکست پرسپولیس
تبدیل گاز‌های مشعل به ۱۰۰ میلیون دلار سود در شرکت نفت و گاز مارون
توزیع بیش از ۲ هزار بسته‌های بهداشتی و تشک مواج میان بیماران مددجو در خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آغاز عملیات اجرایی آزاد راه شیراز بوشهر
ادامه فعالیت سامانه بارشی در فارس تا فردا
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
افزایش ۴۰ درصدی بارش‌ها در کرمانشاه نسبت به میانگین بلندمدت
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
سارق باطری‌های خودرو با ۱۵ شاکی به زندان رفت
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)