• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۸۲۰۹۵
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۷
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

چالش جدی سینماگران با مصائب بیکاری و مشکلات معیشتی

رئیس سازمان سینمایی با اعضاء کمیسیون فرهنگی مجلس دیدار کرد و گفت: سینماگران با مصائب بیکاری و مشکلات معیشتی روبرو هستند و کمک کنید در قانون اخذ مالیات هنرمندان بازنگری شود.

چالش جدی سینماگران با مصائب بیکاری و مشکلات معیشتیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی، آقای محمد خزاعی با حضور در مجلس شورای اسلامی گزارشی از وضعیت، مشکلات و چالش‌های سینما، موضوعاتی همچون محتوای ضعیف فیلم‌های تولید شده، تحول در سینمای کشور، قدرت حاکمیت غیررسمی در عرصه هنر، نظارت همراه با برنامه ریزی از طرف وزارت ارشاد، تعیین بسته زمانی مشخص شده برای رسیدن به اهداف، حفاظت از فرهنگ در قالب سینما، همچنین حمایت از فیلمسازان انقلابی، مشکلات معیشتی هنرمندان در دوران کرونا، بیمه هنرمندان و اصلاح آیین نامه سازمان سینمایی و ضرورت‌های های پیش رو به اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارائه داد.
آقای خزاعی با بیان اینکه حوزه سینما پرچالش‌ترین حوزه مدیریتی در عرصه فرهنگ و هنر است عنوان کرد: بدون شک، رسانه سینما بسیار تاثیرگذار، نافذ، رخنه گر و جهت بخش است و به دلیل گستره اثرگذاری و کارکرد‌های اجتماعی و فرهنگی از اهمیت بالای برخوردار است.
وی ادامه داد: برغم شناخت و تجربه‌های ملموس قبلی طی یک ماهه اخیر با همکارانم در قالب کارگروه‌های تخصصی و شورا‌های راهبری بر روی مشکلات و چالش‌های سینما به صورت متمرکز، مطالعه، آسیب شناسی و ظرفیت شناسی کردیم، کوشیدیم پی ببریم چرا با توجه به تغییر مدیران در دوره‌های مختلف در این حوزه چندان شاهد تحول و جهش نیستیم.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به لزوم بازنگری و تغییر در آئین نامه‌های ساخت و تولید، ارزشیابی، تحلیل حوزه‌های عملکردی و ساختار‌ها و انطباق با الزامات و مقتضیات فرهنگی کشور افزود: چهار دهه بر مدار پیشین حرکت کردیم. هنوز، آئین نامه‌های ساخت و نمایش ما بر اساس مصوبات سه دهه قبل است و قطعا، در این زمینه نیاز به تغییر داریم.
آقای خزاعی با اشاره به منابع و اعتبارات محدود سینما خاطرنشان ساخت: به میزان تاثیرگذاری این رسانه و انتظار جامعه و مسئولان متاسفانه، منابع سینمای کشور بسیار ناچیز است. گردش مالی سینما نسبت به بسیاری از مشاغل و اصناف اساسا، به چشم نمی‌آید و بخش عمده همین منابع هم، صرف هزینه‌های جاری و امور اداری می‌شود و پشتیبانی از تولید سینما به منابع و ظرفیت‌های بزرگ تری نیاز دارد.
رئیس سازمان سینمایی با حضور در مجلس شورای اسلامی گزارشی از وضعیت، مشکلات و چالش‌های سینما، موضوعاتی همچون محتوای ضعیف فیلم‌های تولید شده، تحول در سینمای کشور، قدرت حاکمیت غیررسمی در عرصه هنر، نظارت همراه با برنامه ریزی از طرف وزارت ارشاد، تعیین بسته زمانی مشخص شده برای رسیدن به اهداف، حفاظت از فرهنگ در قالب سینما، همچنین حمایت از فیلمسازان انقلابی، مشکلات معیشتی هنرمندان در دوران کرونا، بیمه هنرمندان و اصلاح آیین نامه سازمان سینمایی و ضرورت‌های های پیش رو به اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارائه داد.
آقای خزاعی با بیان اینکه حوزه سینما پرچالش‌ترین حوزه مدیریتی در عرصه فرهنگ و هنر است عنوان کرد: بدون شک، رسانه سینما بسیار تأثیرگذار، نافذ، رخنه گر و جهت بخش است و به دلیل گستره اثرگذاری و کارکرد‌های اجتماعی و فرهنگی از اهمیت بالای برخوردار است.
وی ادامه داد: برغم شناخت و تجربه‌های ملموس قبلی طی یک ماهه اخیر با همکارانم در قالب کارگروه‌های تخصصی و شورا‌های راهبری بر روی مشکلات و چالش‌های سینما به صورت متمرکز، مطالعه، آسیب شناسی و ظرفیت شناسی کردیم، کوشیدیم پی ببریم چرا با توجه به تغییر مدیران در دوره‌های مختلف در این حوزه چندان شاهد تحول و جهش نیستیم.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به لزوم بازنگری و تغییر در آئین نامه‌های ساخت و تولید، ارزشیابی، تحلیل حوزه‌های عملکردی و ساختار‌ها و انطباق با الزامات و مقتضیات فرهنگی کشور افزود: چهار دهه بر مدار پیشین حرکت کردیم. هنوز، آئین نامه‌های ساخت و نمایش ما بر اساس مصوبات سه دهه قبل است و قطعا، در این زمینه نیاز به تغییر داریم.
وی با اشاره به منابع و اعتبارات محدود سینما خاطرنشان ساخت: به میزان تاثیرگذاری این رسانه و انتظار جامعه و مسئولان متاسفانه، منابع سینمای کشور بسیار ناچیز است. گردش مالی سینما نسبت به بسیاری از مشاغل و اصناف اساسا، به چشم نمی‌آید و بخش عمده همین منابع هم، صرف هزینه‌های جاری و امور اداری می‌شود و پشتیبانی از تولید سینما به منابع و ظرفیت‌های بزرگ تری نیاز دارد.
وی افزود: در جهان امروز و در متن کشمکش رقابت و مواجهه با غرب بیش از همیشه به تکیه بر کلان ارزش‌های انسانی، اخلاقی، انقلابی و اسلامی بر بستر سینما نیازمندیم.
آقای خزاعی با اشاره به اینکه سینمای ایران از استعداد‌ها و نیرو‌های انسانی خوبی برخوردار است، بیان داشت: با همین امکانات کم و بودجه اندک هم، خوشبختانه، سینمای ایران سربلند است و فیلمسازان آثار خوبی را تولید کردند و نقش مهمی در معرفی فرهنگ ایران به دنیا داشته اند و افتخارات زیادی کسب کردند.
وی با بیان اینکه سینمای ایران در کنار رشد علمی و نظامی مهمترین شناسه و شاخصه بین المللی ما است گفت: این بدان معنا نیست که به نقطه ایده ال و مطلوب رسیده ایم. بخشی از تولیدات سینمایی، قابل دفاع نیستند و در شان یک خانواده ایرانی و مسلمان نیست. قطعا، از این پس، به آثار ضعیف و سخیف پروانه ساخت و نمایش نمی‌دهیم، زیرا سینمای ایران سینمای فرهنگی، اندیشه محور و سینمای خانواده مدار است.
خزاعی تاکید کرد: مسیر پیش روی سینما بسیار امیدوار کننده است و با توجه به برنامه ریزی ها، تعاملات و افق‌های پیش بینی شده در چهار سال آینده در حوزه تولید، حمایت از سینماگران و توسعه زیر ساخت‌های سینما اتفاق‌های خوبی خواهد افتاد.
رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه مردم دوست دارند فیلم سالم ببینند و تلاش خواهیم کرد که این خواسته برآورده شود، گفت: ما مخالف فیلم در حوزه‌های سیاسی یا ژانر‌های دیگر نیستیم، اما دیگر در میان آثار تولیدی، فیلم مبتذل نخواهیم داشت. اگر چه سازمان سینمایی الان با انبوهی از تولیدات دپو شده مواجه است که باید مشکلات و اشکالات آن‌ها مدیریت شود، اما در دولت جدید هیچ مجوزی برای ساخت فیلم‌های سخیف و مبتذل صادر نمی‌کنیم.
وی با بیان اینکه در زمینه صدور مجوز ساخت و اکران با هنرمندان شفاف خواهیم بود، ادامه داد: اگر طرحی دارای ایراد است در صورت اصلاح کامل، مجوز ساخت خواهد گرفت و با این روش دیگر کارگردان و سازندگان فیلم بعد از ساخت اثر گرفتار موانع و آسیب نمی‌شود.
آقای خزاعی با بیان اینکه وظیفه ماست که هم از هنرمندان و شرایط سینما و هم از گفتمان انقلاب صیانت کنیم.
وی از اصلاح آیین نامه‌های شورا‌های مختلف، موسسات و جشنواره خبر داد و افزود: احیاء سینمای خانواده محور را از جمله ماموریت‌های مهم سازمان سینمایی در دوره جدید می‌دانم، می‌توان چشم انداز سینمای ایران در سال ۱۴۰۱ را تحقق سینمای خانواده محور، قصه گو و اخلاق مدار دانست.
ضرورت بازسازی و تحول سینما، لزوم حرکت بر ریل انقلاب و ایجاد تحرک انقلابی در همه بخش‌های سینما و هنر در راستای نقشه راه بیانیه گام دوم انقلاب، تحول ساختارها، تقویت نیروی انسانی جدید، توجه جدی به مضامین انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، دیپلماسی فرهنگی و منافع ملی و حمایت از فیلم‌های اجتماعی و کمدی با مضامین سالم و خانواده محور از جمله گزاره‌های مورد تاکید رئیس سازمان سینمایی در این گزارش بود.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آسیب‌های کرونا خاطرنشان ساخت: کرونا به سینما و نمایش فیلم‌ها مانند دیگر فعالیت‌های فرهنگی و اقتصادی ضربه زده است، متاسفانه تعداد زیادی از سینماگران در این ایام دچار آسیب شدند که اگر به آن‌ها توجه نکنیم با مشکلات زیادی روبرو خواهند بود.
وی با انتقاد از فضاسازی اشتباهی که درباره میزان درآمد اهالی سینما و همچنین مباحث مالیاتی پیرامون دستمرد‌ها مطرح شده است، بیان داشت: واقعیت این است که تنها چند سلبریتی محدود و انگشت شمار از شاید وضعیت مالی خوبی داشته باشند و بیش از نود و پنج درصد فعالان صنوف مختلف هنری و سینماگران فاقد فعالیت مستمر شغلی در طول سال هستند و با مصائب بیکاری، فقر، فقدان ثبات اقتصادی و رفاه نسبی دست و پنجه نرم می‌کنند.
خزاعی ادامه داد: قوانین مالیاتی نباید به شکلی باشد که معیشت اکثریت قریب به اتفاق سینماگران که درآمد خوبی ندارند را تضعیف کند، زیرا آسیب بیشتری به این گروه وارد خواهد شد. پیشنهاد می‌دهم کمک کنید تا قانون اخذ مالیات از هنرمندان بازنگری و اصلاح شود.
رئیس سازمان سینمایی با تاکید بر تمرکززدایی از تهران و لزوم توجه به شهرستان‌ها و تحقق عدالت فرهنگی گفت: یکی از مراکز مهم سینمایی فعال در شهرستان‌ها در حال حاضر دفاتر انجمن سینمای جوانان است. متاسفانه این دفاتر امکانات خوبی ندارند و نیاز است برای حمایت از استعداد‌ها و ظرفیت‌های شهرستان‌ها و استان‌ها تقویت شوند و برای تقویت آن‌ها باید منابع و بودجه مکفی درنظر گرفته شود.
وی ادامه داد: اکنون سرانه بودجه‌ای برای تولید فیلم در هر شهرستان حدود نفری ۱۰ هزار تومان است که با این بودجه امکان ساخت فیلم وجود ندارد درحالیکه از ما انتظار می‌رود تا حداقل در سال در استان‌ها ۲۰ فیلم با موضوعات مختلف ساخته شود و این امر نیاز به بودجه مشخصی دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حمایت و همراهی با خانواده فرهنگ، هنر و رسانه کشور و کمک به توسعه و تعالی فرهنگ به عنوان یکی از مهمترین منویات مقام معظم رهبری ضرورتی ملموس و اجتناب‌ناپذیر است که با بازنگری و شناسایی حفره‌ها و ایرادات این میسر هموار خواهد شد.
رئیس سازمان سینمایی گفت: مجلس شورای اسلامی و کمیسیون فرهنگی می‌تواند در تامین منابع گسترده‌تر و شناسایی مسیر‌ها و مجاری قانونی برای تحقق عدالت فرهنگی و سینمایی در مناطق و استان‌های مختلف کشور به یاری سینما بیایید تا با رونق اقصتاد سینما شاهد پویش‌های فکری و رویش استعداد‌ها و رشد و اعتلای بهتر محصولات سینما باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجدید بیعت عشایر ایران با آرمان های شهدا در رزمایش مشهد شهیدان شلمچه
روحیه بسیجی، ضامن پیشرفت ایران و خنثی‌کننده توطئه‌ها
پیشنهاد ۵۰ همتی برای تامین کالابرگ تا دهک هفت
سرنگونی۱۷ پهپاد متخاصم توسط پدافند ارتش در غرب کشور
تفکر بسیجی بزرگترین دستاورد انقلاب است
همایش کتابخوانی یار مهربان در اهواز برگزار شد
روان سازی ترافیک با ساخت زیرگذر شهدا در بوکان
علم آموزی و آگاهی سیاسی؛ مهمترین رسالت دانشجویان
تیراندازی گارد ساحلی یونان به سوی قایق ماهیگیری ترکیه
راه اندازی مرکز آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی باغ گیاه شناسی و جنگل آموزشی و تحقیقاتی
بسیج یاری‌رسان کشور و مردم در همه شرایط
برپایی جشنواره خلاقیت‌های علمی _پژوهشی با شرکت در یاسوج
آغاز به کار نمایشگاه بین المللی گردشگری آنکارا با حضور ایران
برگزاری یادواره شهدای بندر تیاب
اجرای رزمایش جهادی تخصصی در عرصه‌های دامی و زراعی هفتکل+فیلم
آسمان آبادان و خرمشهر باز هم در محاصره ذرات آلوده هوا
پرونده قتل عمد در میاندوآب با صلح اولیای دم خاتمه یافت
بسیج در تمامی مشکلات وبحران‌ها پیش‌قدم در دفاع از کشور است
تولید بیش از ۷۴۰ هزار تن اوره و آمونیاک
یک محکوم به قصاص در میاندوآب به حرمت حضرت فاطمه زهرا (س) بخشیده شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسمپور در شانس مجدد
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)