• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۸۵۱۱۵
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۶
فارس » اجتماعی

فارس مستعد‌ترین استان در توسعه تحقیقات بنیادین پزشکی

رفع مشکل برای حضور تمام وقت اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در دستور کار وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،معاون آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در آیین تکریم و معارفه ریاست دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: این وزارتخانه در تلاش است تا تمام پژوهش‌های انجام شده را عملیاتی کند تا شاهد افزایش بهره وری قابل توجه در حوزه بهداشت و درمان باشیم.
ابوالفضل باقری‌فرد افزود: وزارت بهداشت در دولت سیزدهم بنا را بر افزایش بهره وری گذاشته و می‌کوشد که بهره وری را در جامعه علمی کشور افزایش دهد.
او با بیان اینکه فارس در عصر کرونا اقدامات مقابله‌ای خوبی داشت و توانست در کشور اثرگذار و پیشرو باشد، افزود: یکی از اهدافی که در دولت سیزدهم وجود دارد، افزایش بهره وری در حوزه بهداشت و درمان است.
باقری‌فرد مشکل تمام وقت شدن اعضای علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی را یک مشکل سراسری بیان کرد و به مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز که بیشترین دغدغه آن‌ها ایجاد انگیزه برای ماندن این اعضا بود قول داد وزارت بهداشت با تعامل با مجلس و سایر مراجع زیربط بتواند در چند ماه آینده منابع مالی آن‌ها را تامین کند.
وی، همچنین دانشگاه علوم پزشکی شیراز را یکی از بهترین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور دانست و گفت: این دانشگاه با وجود دانشمندان و اعضای فرهیخته هیئت علمی که از شخصیت‌های ملی و بین المللی هستند در بسیاری از رشته‌های پزشکی در کشور سرآمد است
آیت اله دژکام نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه شیراز هم در این مراسم گفت: جهان و ایران نیازمند محقق کردن پژوهش‌های بنیادین است و فارس مستعد‌ترین استان در توسعه تحقیقات بنیادین پزشکی است.
آیت الله دژکام همچنین اظهار امیدواری کرد که با ورود رئیس جدید شاهد کاری اساسی بر ایجاد بنیاد اخلاق پزشکی بومی متناسب با فکر و فرهنگ استان برای درخشش پزشکان نسل آینده باشیم.

فارس مستعد‌ترین استان در توسعه تحقیقات بنیادین پزشکی فارس مستعد‌ترین استان در توسعه تحقیقات بنیادین پزشکی فارس مستعد‌ترین استان در توسعه تحقیقات بنیادین پزشکی فارس مستعد‌ترین استان در توسعه تحقیقات بنیادین پزشکی فارس مستعد‌ترین استان در توسعه تحقیقات بنیادین پزشکی فارس مستعد‌ترین استان در توسعه تحقیقات بنیادین پزشکی فارس مستعد‌ترین استان در توسعه تحقیقات بنیادین پزشکی


امام جمعه شیراز افزود: یکی از ویژگی‌هایی که در پژوهش‌های علمی شاهد هستیم موضوع عملگرایی است این در حالی است که با توجه به شاخص‌هایی که جمهوری اسلامی دارد نباید از پژوهش‌های بنیادین غافل شد.
آیت‌الله دژکام یادآور شد: اگر می‌خواهیم تمدن ساز باشیم باید تصور خود را در خصوص علت و معلول مسائل مختلف تغییر دهیم و همچون ملاصدرا نگاه ویژه‌ای به موضوعات داشته باشیم تا بتوانیم زمینه لازم برای تحقق پژوهش‌های بنیادین را فراهم کنیم.

ایمانیه استاندار فارس هم در این آیین با برشمردن مشکلات دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: از دولت سیزدهم درخواست داریم که رسیدگی به سلامت مردم و ارتقا سطح علمی دانشجویان را بیش از قبل مدنظر قرار دهد.
ایمانیه افزود: دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حوزه‌هایی مانند کمک به پزشکان خانواده و رفع مشکلات آن‌ها، توریست درمانی و بحث شهر سلامت و بین المللی کردن دانشگاه و در زمینه فناوری مورد بی توجهی قرار کرفته است که نیاز به همراهی و کمک بیشتر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است.
دکتر حسینی رئیس جدید دانشگاه نیز با بیان اینکه با واقف بودن بر مشکلات و مسائل و چالش‌های دانشگاه این مسئولیت را پذیرفته است گفت:متاسفانه شاهد خروج اعضای هیئت علمی دانشگاه از این عرصه هستیم که به دلیل تامین نشدن منابع مالی اعضای هیئت علمی دانشگاه که سرمایه‌های اصلی این مجموعه محسوب می‌شوند این اتفاق رخ داده است و همه تلاشمان را ابتدا به این مشکل معطوف خواهیم کرد.
دکتر حسینی برای رفع این مشکل از نمایندگان و مسئولان ارشد استان هم کمک خواست.
در پایان این آیین حکم سرپرستی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به دکتر حسینی اعطا شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

همچنین مهرزاد لطفی، رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم در این مراسم با اشاره به اولویت‌های دوران مدیریتش گفت: تعامل با دستگاه‌های خارج دانشگاهی و مشورت با اساتید داخل دانشگاه محور فعالیت‌ها بود که این مهم محقق شد و کرونا نیز به این امر کمک کرد.

او با اشاره به برخی از این اقدامات افزود: راه‌اندازی مرکز جامع آزمون‌های الکترونیک با حدود ۵۰۰ ایستگاه و در حال توسعه به ۱۵۰۰ ایستگاه آزمون، کسب رتبه دوم کشوری در حیطه آموزش مجازی، کسب رتبه اول المپیاد مطالعات بین‌رشته‌ای، جذب ۱۱۴ هیئت علمی و جذب ۵۰ دانشجوی جدید از ۴۲ کشور دنیا در بخش بین‌المللی از جمله اینهاست.

راه‌اندازی مرکز نوآوری و شتاب دهنده، کسب مجوز راه‌اندازی پارک علم و فناوری سلامت، تعمیر و تجهیز خوابگاه‌های دانشجویی و بیمارستانی با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال، بهره‌برداری از سومین خوابگاه متاهلی و دیگر اقدامات فرهنگی و ورزشی که منجر به کسب رتبه‌های برتر در سطح کشور شد از دیگر مباحثی بود که رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی شیراز در صحبت‌هایش مطرح کرد.

لطفی اشاره‌ای نیز به اعتبارات کرد و گفت: پیگیری و دریافت اعتبارات مازاد به میزان ۷۷۰۵ میلیارد ریال از جمله اقدامات در حوزه اعتبارات است که البته بدهی دانشگاه در حال حاضر هزار میلیارد تومان است با توجه به گستردگی دانشگاه و شرایط کرونا خواهشم این است که دانشگاه علوم پزشکی به اندازه گستردگی دانشگاه دیده شود.

او با بیان اینکه ۲۹ درصد از بیماران جنوب کشور از استان‌های همجوار می‌آیند که بودجه‌های سلامت فارس را می‌بلعند، درخواست حمایت بیشتر از این دانشگاه از سوی وزارت خانه شد.

لطفی همچنین به بخش عمران نیز اشاره و تصدیح کرد: تعداد ۲۰۱ پروژه در دست ساخت و ۱۲۲ پروژه نیز احداث شده است.

او با بیان اینکه در بخش نیروی انسانی نیز اقدامات انجام شد، عنوان کرد: تعیین تکلیف و اخذ مجوز برای ۱۴۰۰ نفر مراقب پزشک خانواده سلامت شهری و به کارگیری ۸۲۶ نفر مطابق با قوانین کار بعد از سال‌ها بلاتکلیفی، افزایش ۷۰۰ پست هیئت علمی و ۴۰۰ پست غیرعلمی از جمله اقدامات در زمینه نیروی انسانی است.

لطفی همچنین خاطرنشان کرد: ۲۵ کانکس جدید سیار خانه بهداشت عشایری ساخته شده و ساخت ۳۵ کانکس برای سایر دانشگاه‌های کشور از جمله اقدامات در توسعه بهداشت است که علاوه بر آن‌ها ۲۹ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۱۷ مرکز خدمات جامع روستایی، ۱۶ پایگاه سلامت، ۱۹ خانه بهداشت و پرداخت بیش از ۸ هزار میلیارد ریال بدهی دارویی با تهاتر نیز انجام شده است.

او به تعامل بیشتر با خیرین عرصه سلامت اشاره و تصریح کرد: افزایش دو برابری تفاهم‌نامه‌ها با خیرین که ارزش آن‌ها به هزار و ۷۶۹ میلیارد ریال رسیده است از جمله اقدامات انجام شده است.

لطفی با بیان اینکه برنامه‌محوری و شاخص‌محوری با تدوین برنامه راهبردی مدیریت بحران در کرونا مورد نظر بوده است، گفت: در دوران کرونا اقدامات بسیاری انجام که سبب شد استان فارس همواره رتبه برتر را در زمینه مدیریت این بیماری داشته باشد.

راه‌اندازی مراکز ۱۶ ساعته ۳ هفته زودتر از کشور، راه‌اندازی پورتال جامع مدیریت واکسیناسیون کرونا، راه‌اندازی و تجهیز ۳ بیمارستان پشتیبان در مجموعه‌های ورزشی و احداث مراکز خودرویی واکسن که برای اولین بار در شیراز رخ داد بخشی از اقداماتی بود که رئیس پیشین دانشگاه به آن اشاره کرد.

لطفی با بیان اینکه در مراکز خودرویی تزریق واکسن روزانه ۲ هزار تا ۲۵۰۰ واکسن تزریق شده است، افزود: همچنین ۲۹ مرکز جامع تزریق واکسن که روزانه ۱۳۰ هزار دز واکسن تزریق می‌شود؛ دایر شده که امروز استان فارس در تزریق واکسن رتبه اول کشور را دارد و واکسیناسیون جمعیت هدف تمام شده و لکه‌گیری نهایی است.

بیشتر بخوانید:

برنامه مراکز واکسیناسیون کرونا در شیراز؛ سه شنبه ۲ آذر

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز استاندارد سازی سامانه های سرمایشی و گرمایی در کشور
سینما همیشه سرگرمی نبود، بلکه آیینه مردم است
برای دفاع از انقلاب و قرآن حضور مردم در ۲۲ بهمن ضروری است
درگذشت مادر شهید کوهگرد در لنده
در صورت تردید درباره درستی یک خبر، از مراکز و افراد متخصص کمک گرفته شود
افتتاح ۲۶ پروژه ایمن سازی جاده‌ای با اعتبار ۲۱۰ میلیارد تومان در آذربایجان غربی همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی
فیلم‌های روز هشتم جشنواره فجر
مرخصی فجرانه ۱۰ روزه به زندانیان دارای شرایط در لرستان
قوه قضاییه با جدیت پیگیر بازگشت ارز‌های صادراتی است
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۱۲ طرح در استان همدان 
اقدامات استان برای فرار از بحران آب
اظهارات اژه‌ای درباره بازگشت ارز‌های صادراتی
تقویت اعتماد سرمایه‌گذاران با حکمیت قیمت‌گذاری پتروشیمی
گونه مهاجم نوتریا؛ تنها تهدید شناسایی‌شده حیات وحش آذربایجان‌غربی
بارش برف و باران در جاده‌های ۱۸ استان و انسداد چند محور کوهستانی
لزوم مشارکت انجمن‌ها در پیشبرد اهداف شبکه آزمایشگاهی کشور
مقام افغان: افغانستان هرگز لقمه چرب برای دشمنانش نیست
اهمیت اجرای کامل و اثربخش مشوق‌های نوسازی در بافت‌های فرسوده
آغاز ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها از ۲۴ بهمن‌ماه
دانشجوی نخبه اصفهانی، قربانی اقدامات تروریستی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آغاز عملیات اجرایی آزاد راه شیراز بوشهر
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
ادامه فعالیت سامانه بارشی در فارس تا فردا
افزایش ۴۰ درصدی بارش‌ها در کرمانشاه نسبت به میانگین بلندمدت
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)