• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۹۰۶۷۸
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۹
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر
یادداشت مکتوب

چه فیلم هایی بر بال سیمرغ خواهند نشست؟

بنا بر اعلام دبیرخانه جشنواره فیلم فجر بازبینی فیلم‌های متقاضی حضور در چهلمین جشنواره فیلم فجر از دو روز دیگر آغاز می‌شود این در حالی است که نام بعضی فیلم‌ها بیشتر به گوش می‌رسد.

چه فیلم هایی بر بال سیمرغ خواهند نشست؟به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما بنا بر اعلام دبیرخانه جشنواره فیلم فجر ۹۴ فیلم متقاضی حضور در چهلمین جشنواره فیلم فجر بودند. از این میان ۷۴ فیلم شرایطی منطبق با آئین نامه جشنواره داشته اند. از دو روز دیگر کار بازبینی فیلم‌های جشنواره فیلم فجر آغاز می‌شود. حالا همه منتظرند تا ببینند از میان این ۷۴ فیلم ۲۲ فیلمی که بر بال سیمرغ می‌نشینند کدام فیلم‌ها هستند. 
در ادامه این یادداشت به مرور قصه تعدادی از فیلم‌های تولید شده در ماه‌های گذشته می‌پردازیم.
 
«دسته دختران؛ روایتی از مقاومت ۳۰ روزه شیر زنان خطه خوزستان»
فیلم سینمایی دسته دختران به کارگردانی خانم منیر قیدی یکی از نام‌هایی است که در محافل مختلف سینمایی زیاد شنیده می‌شود. فیلمی که نگاهی آزاد و براساس روایت‌های واقعی به مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر در دفاع مقدس دارد. در این وقایع ان روز‌ها باز سازی شده و دسته دختران فضایی ملموس دارد. حتی برای ان‌هایی که ان روز‌ها را از نزدیک ندیده اند. 
نیکی کریمی، پانته‌آ پناهی‌ها، فرشته حسینی، هدی زین‌العابدین و صدف عسگری در «دسته دختران» بازی کرده‌اند و حسین سلیمانی، یاسین مسعودی، محمد صدیقی‌مهر با حضور مهدی حسینی‌نیا از دیگر بازیگران هستند. 
 
«عاشورا؛ نگاهی به رشادت‌های شهید باکری و هم رزمان»
فیلم سینمایی «عاشورا» اولین ساخته سید هادی حجازی فر هم روز‌های آخر فیلمبرداری را می‌گذراند. فیلمی با جلوه‌های ویژه سنگین که تولید سختی داشته است. بیشتر بازیگران عاشورا که قرار است در قالب یک مجموعه ۷ قسمتی و یک نسخه سینمایی به ثمر بنشیند تئاتری هستند و از بومیان خطه آذربایجان.
 
«لایه‌های دروغ» یک فیلم قهرمان‌محور
فیلم سینمایی لایه‌های دروغ یک فیلم سینمایی در گونه اکشن، زندگی یک آتش نشانی را روایت می‌کند که در مسیر رسیدن به همسرش با مشکلات و گفته‌های دروغین بسیاری روبرو می‌شود و در انتها، قهرمان قصه به پایانی می‌رسد که ماجرای لایه‌های دروغ است.
این فیلم محصول مشترک بنیاد سینمایی فارابی با فنلاند است و رامین سهراب کارگردانی این فیلم را بر عهده دارد.
 
بدون قرار قبلی؛ یک فیلم معناگرا
بنیاد سینمایی فارابی در تلاش است دست پر به چهلمین جشنواره فیلم فجر بیاید. یکی از فیلم‌هایی که به عقیده مسئولان این بنیاد می‌تواند نظر مخاطبان را به خود جلب کند فیلم معناگرای بهروز شعیبی است. بدون قرار قبلی نام جدید‌ترین اثر این کارگردان است که از هویت و عشق ایرانیان به حضرت علی ابن موسی الرضا علیه‌السلام حرف می‌زند. فارابی در حوزه دفاع مقدس هم «خط نجات» را برای نشستن بر بال سیمرغ اماده می‌کند. کاری از وحید موسائیان که درباره انقلاب اسلامی و روز‌های پایانی رژیم پهلوی، نقش‌آفرینی افسران مسلمان در ارتش و مبارزات آن‌ها با مخاطبانش سخن می‌گوید.
 
سید رضا میرکریمی و یک فیلم اجتماعی
سیدرضا میرکریمی تصمیم دارد نگهبان شب را به چهلمین جشنواره فیلم فجر برساند. فیلمی اجتماعی که محسن کیایی ایفای نقش اصلی آن را بر عهده دارد. البته میرکریمی در این اثر هم چند چهره جوان را به دنیای بازیگری معرفی کرده است. هنوز درباره خلاصه داستان این فیلم مطلبی منتشر نشده است.
 
«شادروان»؛ نگاهی به حاشیه نشینان تهران
فیلم سینمایی شادروان به کارگردانی حسین نمازی روایتی از یک ملودرام اجتماعی در بستر خانواده‌ای حاشیه‌نشین است. در این فیلم سینا مهراد، گلاره عباسی، نازنین بیاتی، بهرنگ علوی، رویا تیموریان، چهره‌هایی، چون رضا رویگری و بهرام ابراهیمی ایفای نقش‌های اصلی را بر عهده دارند.
 
«کابل پلاک ۱۰»؛ افغانستان از زاویه‌ای دیگر
فیلم «کابل پلاک ۱۰» کاری از برادران محمودی که اصالتی افغانستانی دارندکه هم اکنون در مرحله فنی و پس‌تولید قرار دارد و سازندگان آن فرم شرکت در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر را تکمیل کرده‌اند و تلاش دارند تا این فیلم را برای نمایش در جشنواره آماده کنند. در خلاصه فیلم آمده است: ثریا: لیلی جان چی رو نگاه می‌کنی؟ آدم که مردن خودشو تماشا نمی‌کنه.
 
«صورت فلکی»؛ فرازی از تاریخ معاصر از نگاه یک زن
حوزه هنری هم در حال تهیه چند فیلم سینمایی است. یکی از این اثار که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از سکانس‌های ان شکل گرفت فیلم «صورت فلکی» است. یکی از حوادث مهم تاریخ معاصر از نگاه یک زن. حسین دارابی که پیش از این مصلحت را ساخته بود کارگردانی این اثر را بر عهده دارد و تهیه کنندگی آن بر عهده محمدرضا شفاه است.
 
«بی مادر»؛ به چالش کشیدن تقدیر
 «انسان چیزی به دست نمی‌آورد، مگر چیز‌هایی از دست بدهد ….» این خلاصه داستان فیلم سینمایی بی مادر است. فیلمی به تهیه کنندگی محمد رضا مصباح و علی اوجی و کارگردانی سید مرتضی فاطمی که تصمیم دارد خود را به چهلمین جشنواره فیلم فجر برساند.
امیر آقایی، میترا حجار، پژمان جمشیدی، پردیس پورعابدینی، علی اوجی، سارا محمدی، بیتا عزیزاوقلو، شیرین ضابطیان و فاطمه میرزایی ترکیب کامل بازیگران این فیلم را تشکیل می‌دهند.
 
«خائن کشی»؛ عبور کیمیایی از تکرار؟!
فیلم سینمایی خائن کشی از مدت‌ها قبل کلید خورد. ترکیب بازیگران این فیلم در نوع خود جالب است. از مهران مدیری تا پولاد کیمیایی!
داستان این فیلم درباره چند رفیق است که در فضایی گانگستری می‌خواهند سر نخ موضوعی حیاتی را پیدا کنند و با افت و خیز‌های زیادی مواجه می‌شوند. قهرمان این فیلم کیمیایی هم مانند کار‌های سابقش آدمی عبوس، جسور و با صفاتی مناسب با دنیای آرمانی کارگردان است. این قهرمان قرار است با پوشش گانگستری (کلاه شاپو و پالتو) در این فیلم ظاهر شود و در خیابان‌های تهران به دنبال پیدا کردن نشانی برای حل یک موضوع جنایی باشد.
حالا باید منتظر ماند و دید خائن کشی می‌تواند به اتنقاد‌هایی که با آثار اخیر کیمیایی است پایان دهد؟!
 
افزون بر این‌ها فیلم‌های دیگری هستند که در مراحل مختلف قرار دارند. از فرنگیس که روایتی از بانوی حماسه آفرین گیلان غرب است تا چند فیلم ژانر کودک و اجتماعی دیگر که حالا باید دید می‌توانند خود را به سیمرغ چهلم برسانند؟
 
یادداشت از سحر قناعتی.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هیچ توسعه‌ای نباید سلامت محیط زیست و جامعه را به خطر اندازد
امتحانات دانشگاه آزاد قم مجازی برگزار می شود
اعلام زمان قانونی ثبت‌نام از داوطلبان سه انتخابات
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران ۱۴۰۴/۱۰/۱۷
رونمایی از سامانه شفافیت قوه قضائیه
پیام سردار حسینی در پی شهادت «احسان آقاجانی»
اجرای برنامه‌های تعمیر و بهسازی چراغ‌های راهنمایی و تجهیزات ترافیکی
تشکیل قرارگاه بررسی حوزه جوانی جمعیت در دستور کار دستگاه‌ها
پیش‌بینی تحویل ۸ میلیون تن گندم به مراکز دولتی در سال زراعی جاری
۵۰ درصد افزایش میزان صلح و سازش در پرونده‌های قضائی بردسیر
ولادت بیش از ۱۴ هزار نوزاد در استان همدان
رونمایی از پوستر جشنواره ملی مشاعره رضوی در شهرکرد
بازگشت قیمت داروی «سیستاگون» بیماران نادر به قیمت قبل
تشدید کنترل و نظارت برروندتهیه و توزیع کالا‌های اساسی در پلدشت
حضرتی: پزشکیان به‌زودی با مردم گفت‌و‌گو می‌کند
جزئیات بیمه فعالان و مربیان جلسات خانگی قرآن اعلام شد
معرفی آثار راه‌یافته به بخش «فیلم بلند داستانی» جشنواره میراث‌فرهنگی
ساخت ۱۵ هزار واحد مسکن ملی در هرمزگان
قدردانی معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج ازدست اندرکاران مراسم سالگرد
لزوم ساماندهی متکدیان، کودکان کار و معتادان متجاهر با حفظ شأن انسانی افراد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
سردار وحیدی: از قدرت ظاهری دشمن نباید ترسید
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام در پی وقوع حادثه ناگوار شهرستان ملکشاهی
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
جبران افزایش قیمت کالا‌های اساسی با کالابرگ
تداوم رفتار خصمانه پاسخ قاطع و متناسب خواهد داشت
پزشکیان: هیچ سرمایه‌ای برای نظام بالاتر از مردم نیست
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
مرتکبان کشتار جمعی امروز مدعی دفاع از حقوق بشر هستند
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۶ دی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۷ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۳ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)