• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۹۳۱۴۹
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۷
خوزستان » اجتماعی

آموزش و اطلاع‌رسانی یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های پیشگیری از ایدز

کل موارد مبتلا به اچ آی وی در خوزستان ۲ هزار و ۹۰۹ نفر شامل ۲۰ درصد زن و ۸۰ درصد مرد هستند .

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیرگروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به ۱۰ آذرماه روز جهانی ایدز اظهار کرد: هر سال اول دسامبر به نام روز جهانی ایدز نامگذاری شده و امسال شعار روز جهانی ایدز " اجازه نمی‌دهیم کرونا برنامه مراقبت HIV را تحت تاثیر قرار دهد" تعیین شده است.
آموزش و اطلاع‌رسانی یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های پیشگیری از ایدز
همایون امیری افزود: آموزش و اطلاع‌رسانی به عنوان یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های پیشگیری از HIV / ایدز مطرح است و روز جهانی ایدز فرصتی برای پرداختن به این امر مهم و جلب حمایت سیاستگزاران، مسئولان و جامعه برای حرکتی تاثیرگذار به منظور کنترل ایدز است.

وی با بیان اینکه پایان ایدز با پوشش همگانی خدمات پیشگیری، تشخیص، مراقبت و درمان امکان‌پذیر است، گفت: در این روز با حرکتی همسو در اطلاع‌رسانی عمومی، جلب همیاری، بازتاب فعالیت‌های انجام شده و اجرای برنامه‌های ابتکاری جدید در راستای سیاست‌ها و برنامه‌های کشوری کنترل ایدز همگام و همراه می‌شویم.

مدیرگروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه این افراد نیازمند آسایش و راهنمایی‌های کاربردی هستند، بیان کرد: سال گذشته ایران، مانند سایر نقاط جهان به صورت بی وقفه و خستگی‌ناپذیر برای مهار اپیدمی کووید - ۱۹ در تلاش و فعالیت بوده است و بدیهی به نظر می‌رسد که سایر خدمات ضروری سلامت از جمله پیشگیری، تشخیص و درمان HIV تحت تاثیر این اپیدمی قرار گیرند.

وی افزود: بدین منظور و برای پررنگ کردن اهمیت شناسایی به موقع افراد HIV مثبت، برنامه‌ریزی برای برگزاری کارزار‌های روز جهانی ایدز انجام شده است. افزایش تشخیص در طول اپیدمی کووید - ۱۹، برجسته‌سازی نیاز‌های افرادی که با HIV زندگی می‌کنند در شرایط بحران و طراحی سیستم‌های منعطف برای ارائه خدمات، از محور‌های اصلی کارزار امسال است.

مدیرگروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اهداف هفته اطلاع‌رسانی ایدز، گفت: جلب حمایت سیاستگزاران، مسئولان و سازمان‌ها، جلب مشارکت انجمن‌های دولتی و غیر دولتی، معرفی کارزار من هم آزمایش HIV می‌دهم با هدف افزایش تشخیص در طول اپیدمی کووید - ۱۹ از اهداف این هفته است.
آموزش و اطلاع‌رسانی یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های پیشگیری از ایدز
امیری با اشاره به وضعیت ایدز در کشور بیان کرد: تعداد افراد HIV مثبت در ایران تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۰، در مجموع ۴۲ هزار و ۹۳۳ نفر بوده است و تاکنون مرگ ۲۰ هزار و ۲۴۸ نفر از این تعداد ثبت شده است.

وی افزود: اگرچه ۸۱ درصد کل موارد HIV مثبت را مردان و ۱۹ درصد را زنان تشکیل می‌دهند، اما الگوی راه انتقال و درصد ابتلای زنان و مردان در سال‌های اخیر تغییر کرده است به گونه‌ای که ۳۲ درصد موارد مثبت از کل موارد شناسایی و گزارش شده در شش ماهه اول امسال، مربوط به زنان و ۶۸ درصد مربوط به مردان بوده است.

مدیرگروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت: ۴۶ درصد از کل موارد شناخته شده در زمان تشخیص نیز در گروه سنی ۲۰ تا ۳۵ سال بوده‌اند.

امیری با اشاره به عمده‌ترین راه انتقال HIV از سال ۱۳۶۵ تاکنون در ایران، گفت: ۵۸.۱ درصد موارد انتقال HIV از طریق تزریق مشترک، ۲۳.۹ درصد از راه رابطه جنسی، ۱.۷ درصد از طریق مادر به کودک و ۱۶.۱ درصد به دلایل نامشخص رخ داده است. ۰.۲ درصد از موارد انتقال نیز مربوط به خون و فرآورده‌های خونی در سال‌های پیش از اجرای سیاست پالایش صددرصدی خون سالم توسط سازمان انتقال خون بوده است.

وی افزود: این در حالی است که بین مواردی که در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ تشخیص داده شده‌اند، ۱۵.۵ درصد موارد از طریق اعتیاد تزریقی، ۵۴.۲ درصد از طریق روابط جنسی، ۲.۱ درصد از طریق مادر به کودک و ۲۸.۲ درصد به دلایل نامشخص رخ داده‌اند. هیچ مورد ابتلای جدید نیز از طریق خون و فرآورده‌های خونی ثبت نشده است.

مدیرگروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: کل موارد مبتلا به HIV در خوزستان ۲ هزار و ۹۰۹ مورد است که یک هزار و ۶۲۰ مورد از این تعداد در شهر‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز هستند. ۲۰ درصد موارد HIV مثبت در خوزستان نیز زن و ۸۰ درصد مرد هستند.

 

بیشتر بخوانید : مصرف خودسرانه دارو ، تهدیدی برای سلامت + فیلم


امیری افزود: ۶۵ درصد موارد انتقال در خوزستان مربوط به تزریق مشترک، ۲۳ درصد از طریق ارتباط جنسی، ۳ درصد از طریق مادر به کودک و ۹ درصد به دلایل ناشناخته بوده است. تعداد موارد مرگ منسوب به ایدز در خوزستان نیز ۹۹۱ نفر است. ۵۶ درصد از کل موارد شناخته شده در زمان تشخیص نیز در گروه سنی ۲۰ تا ۳۵ سال هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
خبر‌هایی از برگزاری جلسه هماهنگی اعزام دانش آموزان دامغانی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برگزاری مسابقه خانوادگی پدل بورد گرامیداشت روز کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)