پخش زنده
امروز: -
میگوید: روزی یک ساعت، ساعت کاری من کاهش پیدا کرده، یک ساعتی که از لحاظ کیفی معادل ساعتها شادابی و توان من برای فرزندانم بوده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ملیحه فاطمی زاده یک مادر شاغل است که این روزها، دورکاری شامل حالش شده است؛ بواسطه بخشنامهای که یک ماه پیش صادر شد. بخشنامهای که شامل حال مادران صاحب فرزند زیر شش سال میشود. موضوعی که در معاونت امور بانوان و خانواده ریاست جمهوری این دولت پیگیری و با موافقت سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شد.
محمدحسین ده ساله پسر خانم فاطمی میگوید: من خیلی لذت میبرم؛ از اینکه مادرم بیشتر با من است، بیشتر با من وقت میگذراند.
تاثیرات مثبت دورکاری البته محدود به مادر و بچهها نمیشود. خانم دکترانسیه خزعلی میگوید: این طرح هم برای دولت از نظر اقتصادی به صرفه است، و هم برای خانوادهها از نظر معنوی و از نظر تربیت فرزندانشان به صرفه است.
دو ماه پیش بود که دکتر انسیه خزعلی در اولین نشست خبری خود با اهالی رسانه با اشاره به ضرورت دورکاری مادران شاغل خاطر نشان کرد: خانمهایی که فرزندان کوچک دارند طبیعتاً ترجیح شان این است که بتوانند در کنار فرزندانشان به کارها و مسئولیتهای خانه هم برسند؛ بنابراین باید زمینههایی فراهم کرد که در ادارات و مراکز مختلف دورکاری جدی گرفته شود، دورکاری در دولتهای قبلی هم مطرح شده بود، اما اجرا نمیشد.
به منزل کوثر ساکی میروم. مادر شاغل سی سالهای که این روزها صدای بازی و شیطنت بچهها بیشتر در آن شنیده میشود.
کوثر خانم میگوید: خیلی سخت بود؛ هر دو تا بچه رو هر روز میبردم، میآوردم؛ الان، اما خدا رو شکر هم به کار اداره میرسم و هم بدون استرس به کارهای خانه و پسرهای کوچکم. یک روز در میان سر کار میروم.
فشار کار و بدو بدوی بچهها هم کمتر شده.
او مادری با تخصص معماریست که احساس میکند این روزها بازدهی کاری بالاتری هم دارد.
میگوید: خیلی انرژیم بیشتر شده هم برای کارم پر انرژی هستم و هم برای کارهای خانه.
کوثر ساکی صاحب دو فرزند زیر شش سال است که مساعدت مدیرش در اداره امکان استفاده او را از دورکاری فراهم کرده. اتفاقی که البته در بیشتر ادارات و نهادها نمیافتد. در واقع بخشنامه دورکاری مادران شاغل تا اجرایی شدن کامل و تبدیل شدن به یک قانون مصوب راه زیادی در پیش دارد. شاید به همان دلیلی که معاون امور بانوان و خانواده ریاست جمهوری به آن اشاره میکند: معاونت ما ستادی است و تصمیمات این معاونت ضمانت اجرایی ندارد.
این در حالیست که راندمان کاری مادران شاغل را به راحتی میتوان بالا برد؛ در صورتی که صدور بخشنامه اکتفا نشود و تا اجرایی شدن یک تصمیم درست پیگیریها ادامه یابد.