• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۰۸۰۷۲
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۳
مرکزی » اجتماعی
نفس های بریده شهر بی نفس

به بهانه یکصد و سی یک روز آلودگی هوای اراک

مردم از سرپرست جدید اداره کل حفاظت محیط زیست چه توقعی دارند؟

به بهانه یکصد و سی یک روز آلودگی هوای اراکبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک،شهروندان اراکی یک هفته متوالی ، از هوای سالم بی نصیب بودند .
مردم اراک آخرین روزهای پائیز را در حالی پشت سر می گذارند که از دویست و هفتاد و دومین روز ِ سال ۱۴۰۰ ، ۱۳۱ روز ِ آن را در شرایط ناسالم نفس کشیده اند ، این بدان معنی ست که بصورت سینوسی و تقریبا یک روز در میان، هوایی برای نفس کشیدن در کار نبوده است .
در تابستان امسال گرد و غبار امان ِ مردم را بریده بود و زمستان نیامده ، وارونگی هوا و مازوت سوزی نیروگاه شازند ، به ریه های مردم چنگ انداخته و آرامش را از روح و روان جامعه ربوده است .
تمام روزهای آلوده یک طرف ، یک هفته ای که گذشت ، طرف ِ دیگر ِ همه آن روزهای آلوده ، گوگرد ِ موجود در هوا نه تنها افرادسالمند ،کودکان و زنان باردار را آزار می دهد بلکه برای دیگر گروه ها و حتی افراد سالم ،سردردهایی به مراتب بدتر از سردردهای کرونایی بوجود آورده و مردم را گلایه مند کرده است ‌.
علاوه بر آلاینده های صنعتی و خودروها ، ابر و باد و مه و خورشید و فلک هم دست به دست هم داده اند تا نفس های اراک به شماره بیفتد ، چند روز پیش بود که خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما استان مرکزی، بصورت غافلگیر کننده به کوره های آجرپزی سرکی کشید ، کارگاه هایی که با سوت زنی ِ یکی از افراد محلی بلافاصله شیر گاز را باز می کردند و شیر سوختهای فسیلی خود را برای حفظ ظاهر می بستند !
مجتبی غلامی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما استان مرکزی با حضور غافلگیر کننده در یکی از خروجی های اراک به سمت فراهان ، با زمین های سوخته ای مواجه شد که ضایعات جمع آوری شده را در آنجا انبار و با سوزاندن گسترده آنها آلودگی زیست محیطی فراوانی را ایجاد می کردند ، به عنوان مثال : سوزاندن یک لاستیک خودرو برای حدود نیم کیلو سیم ! ظلمی ست که در حق شهروندان برای جیب سودجویان روا می شود !
به اذعان یکی از فعالان کوره های آجرپزی،کارشناسان محیط زیست، هر ۳ ماه یکبار از این کارگاه ها بازدید می کنند که البته این خودش جای سئوال دارد که چرا باید این همه دیر به دیر از آنها سرکشی شود .
امروز یکصد و سی و یکمین روز ناسالم اراک،متوسط شاخص کیفیت هوا، در ٢٤ ساعت منتهی به ساعت ۹ صبح روز جمعه ۲۶ آذر برابر با عدد ۱۷۱ و کیفیت هوا ناسالم برای تمام گروه ها بوده است و شاخص لحظه‌ای کیفیت هوای اراک در ساعت ۹ صبح امروز ۱۶۷ و هوا ناسالم برای تمام گروه ها است و دقیقا یک هفته  متوالی و بدون وقفه نفسی برای تازه شدن وجود نداشته است ‌.
۳ روز پیش یکی از شهروندان همین شهر ، مسئولیت حفاظت از محیط زیست استان مرکزی را برعهده گرفت ، سیدمهدی حسینی مصطفوی، مردی که علاوه بر شهرت به راستی و درستی تمام رده های این سازمان را می شناسد و از همان سالهای ابتدایی خدمت و دوران کارمندی ، با مردم شهرش صادق بوده است ، مصطفوی که در پرونده های مهم زیست محیطی استان ، به عنوان نماینده این سازمان ، با برخی صنایع آلاینده بزرگ تا پای میز محاکمه آنها پیش رفته است و سابقه معاونت در تشکیلات خود را نیز دارد ،حالا مسئولیت خطیری را عهده دار شده است و مردم از او انتظار دارند ، علاوه بر آنکه صدای آنها را به گوش معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست برساند، در مسیر منافع عمومی ثابت قدم باشد و با اقدامی جهادی طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک را بروز رسانی و در اسرع وقت اجرایی کند .
بدون شک سرپرست جدید اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز نیاز به حمایت و پشتیبانی مسئولان ارشد استان دارد و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی نیز باید در راستای منافع عمومی از این مقام اجرایی و همکاران او ، تمام قد حمایت کرده و بدون خط کشی و ملاحظات جناحی بر وعده خود با مردم صادق باشند .
اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، از جمله دستگاه های اجرایی ست که برای تحقق خواسته های مردم ، نیاز به هم صدایی متولیان بهداشت و سلامت، پلیس راهور و دیگر دستگاه ها دارد ، به همین دلیل اگر همه سکوت کنند ، تک صدایی متولیان محیط زیست نه تنها راه به جایی نمی برد بلکه ناخواسته آنها را از پاکسازی مسیر باز می دارد ، پس برای سلامت فرزندان و خانواده های خودتان هم که شده ،کمک به پاکیزگی هوای این شهر را مهمترین اولویت اراک قرار دهید .

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی فعالان بازار با مدیرعامل منطقه آزاد ماکو برای عبور از موانع
احداث بیمارستان تخصصی و جراحی سرطان در ماکو
افزایش ۵ میلیون متر مکعبی مخزن سد مهاباد 
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم عملیات عمرانی با بتن‌ریزی عرشه پل B۵ تقاطع غیرهمسطح آذربایجان
بهره‌مندی ۹۰۹ خانوار عشایری خوی از آب شرب پایدار
انباشت ۵ هزار خودروی توقیفی در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی
رازی، رکوردار تردد مسافر در بین پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی
سنجش سلامت ۱۶ هزار نوآموز در مراکز جامع آذربایجان‌غربی
فرماندار ماکو: با جدیت از بروز تخلفات در بازار جلوگیری شود
محکومیت ۲۰ هزار میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی
برنامه‌های هفته فرهنگی ارومیه غنی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود
کشف ۶ کیلوگرم نقره قاچاق در مرز بازرگان 
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند عزم همگانی است
لینک‌های کالابرگ الکترونیک، طعمه جدید کلاهبرداران سایبری
اتمام ۲۹.۵ کیلومتر از طرح راهسازی محور نقده – پیرانشهر - تمرچین
۴۰۰ هزار هکتار از دیم زار‌های آذربایجان‌غربی در قالب طرح پایداری تولید کشت می‌شود
همایش ملی مدیریت ضایعات کشاورزی و غذایی بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌شود
 همکاری بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای تأمین مسکن
افزایش روستا بازار‌های آذربایجان غربی به ۲۷ مورد در چارچوب طرح معیشتی دولت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۵ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)