• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۱۰۶۷۷
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۶
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل

حمل و نقل، دروازه ورود به توسعه

این روز‌ها وقتی به بخش‌های مختلف صنعت حمل و نقل در کشور نگاه می‌کنیم با وجود همه مشکلات ریز و درشتی که فعالان حمل و نقل با آن‌ها روبرو هستند، با صنعتی پویا و پر تحرک روبرو هستیم، در کارگاهی به وسعت یک کشور.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما، فعالان بخش خصوصی این روز‌ها پر امیدتر از قبل به آینده می‌نگرند و هریک تلاش دارند در روز‌هایی که دشمنان با تحریم‌های ظالمانه، تلاش کردند کشورمان را منزوی کنند آخرین رگ و ریشه‌های وابستگی این صنعت به خارج کشور را نیز قطع کنند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
داوود محمدی رئیس هیئت مدیره یک شرکت خصوصی و رئیس انجمن قیر ایران می‌گوید: امروز در بخش قیر پی جی، کشورمان به دستاورد‌های زیادی رسیده و کاری که بیست سال پیش در آمریکا در صنعت قیر آغاز شد به مدت ۴ سال است که در کشور ما نیز پیاده می‌شود.
 
وی در تشریح این موفقیت می‌گوید: امروز قیر را با توجه به شرایط بومی هر استان با مشخصات فنی آن تهیه کرده و به پیمانکاران مختلف و راهسازان می‌دهیم تا در صنعت راهسازی و سایر بخش‌های مورد نیاز قرار گیرد.
 
عباس اربابی تولیدکننده تجهیزات پلاک خوان و قائم مقام شرکت متولی اخذ عوارض آزادراهی نیز می‌گوید: تمام دوربین‌های پلاک خوان و نرم افزار مورد نیاز این دوربین‌ها و همچنین طراحی سامانه و سرور ثبت پلاک‌های عبوری را در داخل تولید کرده‌ایم و بجز ۱۰ درصد تجهیزات مورد نیاز، همه موارد این صنعت در داخل تولید می‌شود.
 
حمل بار و مسافر در طول تاریخ، دو کارکرد اصلی صنعت حمل و نقل کشورمان بوده‌اند. در دهه‌های اخیر و با توسعه تجارت جهانی ترانزیت نیز به یکی دیگر از کارکرد‌های صنعت افزوده شده. کارکردی که بخاطر موقعیت راهبردی کشورمان در نقشه جهانی، مزیتی درآمدزا برای کشور ایجاد کرده.
 
وزیر راه و شهرسازی می‌گوید امروز حمل هر تن کالا از کشور و ترانزیت آن می‌تواند درآمدی معادل صادرات یک بشکه نفت برای کشور داشته باشد.
 
آقای رستم قاسمی معتقد است: برای توسعه ترانزیت و افزایش درآمد‌های حاصل از آن، تکمیل کریدور‌ها در دو محور شرقی- غربی و جنوبی- شمالی باید در دستور کار قرار گیرد؛ بنابراین احداث راه آهن چابهار - زاهدان به عنوان مهمترین حلقه کریدور جنوب- شمال در دو جبهه در حال ساخت هست و به ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.
 
خیراله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور نیز در این خصوص می‌گوید: کار ساخت راه آهن زاهدان – چابهار هم اکنون در دو جبهه کاری با شدت و سرعت در حال انجام است و بخش اول این پروژه تا شش ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
 
در بخش دریایی حدود ۹۵ درصد تجارت خارجی کشور در سال‌های اخیر از طریق دریا و ۱۸ بندر شمالی و جنوبی در ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی رقم خورده است. اقدامی که بار‌ها تلاش دشمنان برای محاصره اقتصادی و تحریم کشور را با شکست روبرو ساخته است.
 
علی اکبر صفایی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی می‌گوید: همین امروز ۱۷ کشتی بزرگ حمل کالا‌های اساسی در بنادر جنوبی مشغول تخلیه هستند و چنین امری در تاریخ بندری کشور، اگر نگوییم بی سابقه، می‌توان گفت کم سابقه بوده و بنادر کشور ظرفیت‌های بزرگی برای تخلیه ایجاد کرده‌اند.
 
صنعت هوایی کشورمان هم که در همه سال‌های پس از انقلاب همواره با تحریم‌ها روبرو بوده عملکردی پرافتخار داشته و امروز در آستانه شکست تحریم‌ها با تکیه بر توان علمی جوانان و دانشمندان خود قرار داریم.
 
کاپیتان محمدی بخش معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در این باره می‌گوید: یکی از مهمترین مواردی که شرکت‌های دانش بنیان از صنعت هوایی درخواست می‌کردند این بود که به آن‌ها اجازه فعالیت در این صنعت داده شود. وی می‌افزاید: امروز دانش بنیان‌ها و جوانان صنعتگر کشورمان در تخصصی‌ترین و بالاترین سطوح فناوری هوایی مشغول به کار هستند و همه زیرساخت‌های این امر کاملا فراهم شده است.
 
صنعت فرودگاهی هم امروز، پیشرفته‌ترین تجهیزات فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی را در داخل تولید می‌کند. رادار پیشرفته کوشک بزم قم که سال ۹۸ راه اندازی شد، نمونه‌ای از این افتخار آفرینی جوانان متخصص کشور بود و این راه همچنان ادامه دارد.
 
سیاوش امیرمکری مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران در این باره می‌گوید: امروز بسیاری از تجهیزات مورد نیاز صنعت فرودگاهی اعم از رادار‌ها و تجهیزات کنترلی طبق قرارداد‌هایی که با بخش خصوصی منعقد کردیم در حال تولید است و به مرور در فرودگاه‌های کشور نصب خواهد شد.
 
وی می‌گوید: در حالیکه در بالاترین حد سفرها، فرودگاه‌های کشور سالانه ۵۱ میلیون سفر هوایی را به خود دیده اند، ظرفیت فرودگاه‌های تحت مالکیت این شرکت حدود ۷۶ میلیون مسافر است.
 
در بخش جاده‌ای هم، رانندگان حمل بار و مسافر امسال رکورد‌های بی نظیری خلق کرده اند. رانندگان جاده‌ای، این خانواده ۶۰۰ هزار نفری هم در دو بخش بار و مسافر، مجریان اصلی این بخش حمل و نقل هستند و داریوش امانی معاون وزیر راه و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای می‌گوید رانندگان از ابتدای سال بیش از ۷۰ میلایون مسافر را در کشور جابجا کرده اند که رشدی ۱۵۰ درصدی در مقایسه با سال پیش از آن دارد.
 
همه این توفیق‌های صنعت حمل و نقل، در گرو همکاری بخش‌های مختلف این صنعت با شرکت‌های دانش بنیان بوده. همکاری‌ای که حاصل اون، قطع نیاز به خارج بوده است.
 
هم اکنون ۶ درصد جمعیت کشور در بخش‌های مختلف این صنعت فعال و مشغول به کار هستند. با گذر از روش‌های سنتی حمل بار و مسافر و البته توجه به توسعه ترانزیت، این بخش ظرفیت بیشتری برای ایجاد شغل دارد.
 
حمل و نقل، دروازه ورود به توسعه در هر کشوری محسوب می‌شود و در صورت توجه به این ظرفیت، حداقل ۲۰ درصد تولید ناخالص ملی کشور در این بخش قابل تولید و استفاده است.
گزارش: مهدی صادقی – خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، جمعه ۱۱ اردیبهشت
جایگزینی رادار‌ها و موشک‌های آمریکا دشوار و زمان بر است
انتقاد نخست‌وزیر اسلواکی از عملکرد سازمان ملل در قبال حمله آمریکا به ایران
راه اندازی میز خدمت تا ایستگاه مشاوره
موج مجازی با نام «خلیج همیشه فارس» در سایه بیانات رهبری
هیچ شناور متخاصمی وارد خلیج فارس نخواهد شد
امنیت مراودات با دنیا را در خلیج فارس ایجاد می‌کنیم
سازمان ملل: هزینه جنگ علیه ایران برابر با کمک به حدود ۹۰ میلیون نفر است
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
مدیرکل صمت زنجان: اجازه توقف چرخ تولید حتی یک واحد را نخواهیم داد
تاکید اسپانیا بر لغو فوری توافق همکاری اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی
افزایش خطر تب کریمه‌کنگو با آغاز فصل گرما
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
سنندج میزبان جشنواره امتنان از کارگران نمونه
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
سفارتخانه‌های ایران با هشتگ «پرشین گلف» از تاریخ خلیج فارس نوشتند
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
روشن ماندن چراغ آموزش در روستای خرمتا با همت معلم سقزی
دعوت هیئت دولت از مردم برای شرکت در مراسم چهلم شهید لاریجانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
بازگشت به جنگ آثار مخربی بر غیرنظامیان خواهد داشت
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
دبستان شجره‌ طیبه، نماد مظلومیت و عزت ملت ایران
فراخوان مسابقه عکس خط مقدم مرهم
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پزشکیان: ادامه محاصره دریایی غیرقابل تحمل است
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)