• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۱۷۷۹۶
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۷
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

شهید سلیمانی به تنهایی یک مکتب است

معاون سیاسی وزیر کشور با تاکید بر اینکه شهید سلیمانی به تنهایی یک مکتب است، گفت: شهادت سردار سلیمانی، او را به مصداقی برای انسان تراز انقلاب اسلامی تبدیل کرد.

شهید سلیمانی به تنهایی یک مکتب استبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمد باقر خرمشاد امروز در نشست خبری نخستین همایش ملی علمی-پژوهشی مکتب شهید سلیمانی با بیان اینکه حاج قاسم سلیمانی از نادر کسانی بود که زیست شهادت‌گونه را با همه سختی‌ها از زمان دفاع مقدس ادامه داد تا زمانی که نهایتا شهادت را نصیب خود کرد، افزود: اکثر مردم جهان فردی را که دستور ترور سردار سلیمانی داد دون انسانیت می‌دانند و یکی از عظمت‌های حاج قاسم همین است که به دست اشق‌الاشقیا به شهادت رسید.
خرمشاد اضافه کرد: شهادت حاج قاسم وصلی وصف‌ناپذیر بود که نیمه شب جمعه به عنوان یکی از عجیب‌ترین صحنه‌ها در مقابل دیدگان جهانیان خلق شد. اگرچه این دو سال برای ما بدون حاج قاسم به سختی گذشت، اما او پس از سال‌ها شهادت‌گونه زیستن و سختی کشیدن، به این مقام نائل شد.
وی با اشاره به اینکه این همایش باید در اولین سالگرد شهید سلیمانی محقق می‌شد، اما شرایط کرونایی فرصت برگزاری را از بین برد، اظهار کرد: در دومین سالگرد هم برغم همه تلاش‌ها به علت نبود اطمینان لازم از شرایط کرونا، آنچه باید و شاید کمی دیر آغاز شد، ولی برای جمع‌آوری مقالات و اطلاع‌رسانی بدون کم و کاستی، همایش را ملی اعلام کردیم که البته با استقبال خوبی مواجه شد.
معاون سیاسی وزیر کشور افزود: امید داریم سال بعد بتوانیم آنچه شایسته حاج قاسم است در یک همایش بین‌المللی به نمایش بگذاریم و مقالاتی را از اقصی نقاط جهان در وصف ارزش این شهید گردآوری کنیم.
خرمشاد درباره عنوان همایش «شهید سلیمانی، مکتب تراز تمدن نوین اسلامی» گفت: اولین نکته درباره این عنوان این است که شهید سلیمانی خودش به مثابه یک مکتب در نظر گرفته شده و کمتر کسی است که حاج قاسم را بشناسد و با این تعبیر همراه و همدل نباشد.
وی با تاکید بر اینکه شهید سلیمانی به تنهایی یک مکتب است، ادامه داد: معمولا در مکاتب اینطور است که مجموعه‌ای از افراد جمع می‌شوند و مکتب‌سازی می‌کنند یا در غیر این صورت بزرگانی از اولیا و انبیا توانسته‌اند مکتب‌آفرینی کنند. در این عنوان از حاج قاسم نیز به عنوان فردی مکتب‌ساز یاد شده است.
معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران با توجه به نگاه مقام معظم رهبری، هدف غایی چهل ساله و گام دوم خود را شکل‌دهی به تمدن نوین اسلامی اعلام کرده است و سردار سلیمانی در آستانه دومین گام انقلاب به شهادت می‌رسد. شاید پیش از شهادت حاج قاسم پاسخ به این سوال که تراز انقلاب اسلامی در گام دوم و افق تمدنی نوین اسلامی در حوزه فردی و مکتبی چیست کمی سخت بود؛ اما شهادت سردار سلیمانی، او را به مصداقی برای انسان تراز انقلاب اسلامی تبدیل کرد.
خرمشاد با بیان اینکه سردار سلیمانی تراز بودن را هم به لحاظ فردی و هم با مقبولیت عمومی خود نشان داد، گفت: مقبولیت حاج قاسم را می‌شد در تشییع پیکر او مشاهده کرد چرا که افرادی از طیف‌های مختلف حضور داشتند و همگی اقرار داشتند که حاج قاسم همان انسان ترازی است که همه او را قبول داشتند. 
وی با اشاره به اینکه تنوع علاقه‌مندان به سردار سلیمانی آنقدر زیاد بود که جامعه‌ای چند ده میلیونی در ایران و چند صد میلیونی در جهان را شامل می‌شد، تاکید کرد: حاج قاسم کسی نیست که با تبلیغات میان مردم جا افتاده باشد، بلکه پیش از شهادت در قلب‌ها جای داشت و به محض شهادتش به مثابه انسان تراز تمدن اسلامی شناخته شد.
معاون سیاسی وزیر کشور با تاکید بر اینکه حاج قاسم دارای شخصیتی جامع‌الاطراف بود، اضافه کرد: بنا بر این شد که در اولین همایش از قلم عالمان و اندیشمندان استفاده کنیم و ابعاد و زوایای مختلف این انسان و مکتب تراز را به بحث و نمایش بگذاریم؛ امید است در همایش‌های بعد، هر یک از ابعاد او واکاوی بیشتری شود.
خرمشاد به بیان هشت محور اصلی استخراج شده در هیئت علمی همایش پرداخت و گفت: مکتب مقاومت، نوع مواجه شهید سلیمانی با نظام سلطه، آینده آرمانی جامعه و شهید سلیمانی، فرمانده محبوب، مکتب تمدن‌ساز سلیمانی از جمله محور‌هایی هستند که مدنظر قرار گرفته‌اند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه این اولین همایشی بود که به این جنایت و ترور پرداخته بود، مسئله ابعاد ترور حاج قاسم را نیز در محور‌ها گنجانده‌ایم تا صاحب نظران از ظرفیت‌های حقوق بشری و ادبیات ضدتروریسم در راستای دفاع از ابعاد حقوقی ترور و شهادت این فرمانده دست به کار شوند.
معاون سیاسی وزیر کشور گفت: با زحماتی که تاکنون در این همایش کشیده شده حدود ۴۴۰ چکیده و مقاله به دست آمده است. از این تعداد ۲۱۵ مقاله و ۲۲۵ چکیده ارائه شده است. به عنوان کسی که همایش‌های مختلفی را عهده‌دار بوده‌ام، می‌توانم بگویم از فرصت کمی که داده شده بود، تعداد مقالات و چکیده‌ها قابل توجه است.
خرمشاد افزود: برای برگزاری همایش یکشنبه ۱۲ دی، ۹ پیش نشست در محور‌ها و ابعاد مختلف در محافل علمی برگزار شد تا محصولات نهایی را سامان بدهند که البته نتیجه خوبی ارائه شده است.
وی با بیان اینکه روز یکشنبه هشت نشست تخصصی ارائه خواهد شد و با حضور سخنران‌های برجسته، مقالات برگزیده معرفی خواهند شد، گفت: همچنین تعدادی از مقالات، با همکاری انجمن‌های علمی در مجلات علمی و پژوهشی به چاپ خواهد رسید.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رهبر دموکرات های سنا: ترامپ مزخرف می گوید
روند اجرایی مگاپروژه سرمایه‌گذاری میدان امام (ره) تسریع یابد
قربانپور: سامانه بارشی جدید از دوشنبه وارد آذربایجان غربی می شود
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
شنیده شدن صدای چندین انفجار در اربیل عراق
سه فقره تصادف در آذربایجان غربی ۱۲ مصدوم برجای گذاشت
تداوم حماسه شب های اقتدار ملی در ارومیه در موج شصت و دو
حدود ۴۰ شهید و زخمی در حمله صهیونیست‌ها به لبنان
آسمانی شدن مادر شهیدان توکلی
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و فرانسه
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
تظاهرات بحرینی‌ها علیه آل خلیفه
ورود بیش از ۶۵۰۰ زائر ایرانی به شهر پیامبر
نقش کلیدی زنجان در پایداری اقتصاد کشور با تولید ۱۴ میلیون تن مواد معدنی
استاد نقره‌کار هنر معماری را با اندیشه ولایی پیوند زد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
اعلام آمادگی ۳ هزار معلم لرستانی در دفاع از ایران اسلامی
حذف ثبت سفارش برای واردات کالا‌های ضروری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
حدنصاب حمل کالای اساسی از بنادر در جنگ رمضان شکست
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)