• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۲۳۶۱۶
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۱
بین الملل » اروپا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن

واکنش‌ها به اعطای نشان افتخار به تونی بلر

اعطای نشان شوالیه به تونی بلر نخست وزیر پیشین انگلیس که به جنایات جنگی در عراق متهم شده‏، خشم فعالان حقوق بشری را برانگیخته است.

واکنش‌ها به اعطای نشان افتخار به تونی بلربه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن؛ تونی بلر نخست وزیر اسبق انگلیس که فعالان حقوق بشر به دلیل جنایات جنگی وی در عراق و افغانستان، خواستار محاکمه اش هستند از ملکه انگلیس نشان افتخار شوالیه دریافت کرد.

این در حالی است که تونی بلر و جورج بوش رئیس جمهور پیشین آمریکا متهمند که با فریب مردم و بی توجه به موج گسترده مخالفت های مردمی و گروه های صلح طلب، آتش دو جنگ ویرانگر را در افغانستان و عراق برافروختند که شعله های آن همچنان دامنگیر مردم این کشورها و منطقه است.

فعالان صلح طلب و گروه های مختلف مردمی بارها با برپایی تظاهرات گسترده در شهرهای مختلف انگلیس به ویژه در لندن، بوش و بلر را جنایتکاران جنگی معرفی کردند که دستشان به خون ده ها هزار غیر نظامی آغشته است و باید به عنوان جنایتکار جنگی محاکمه و مجازات شوند.

بوش و بلر پس از تهاجم گسترده به افغانستان که با ادعای مبارزه با تروریسم انجام شد، به بهانه اینکه عراق دارای سلاح کشتار جمعی است این کشور را نیز هدف تهاجم گسترده نظامی و شدید ترین بمباران ها قرار دادند که بر اثر آن صدها هزار نفر از جمله زنان و کودکان به خاک و خون کشیده شدند و بسیاری از زیر ساخت های این کشور هم نابود شد و ده ها هزار نفر از جمله کودکان نقص عضو شدند.

صلح طلبان و گروه های مردمی حقوق بشری، اعطای نشان افتخار به جای محاکمه وی را اقدامی شرم آور توصیف کردند که منجر به تضییع حقوق قربانیان از جمله نظامیان این کشور شده است که در جنگ های افغانستان و عراق جان خود را از دست دادند.

این در حالی است که علاوه بر مخالفت های گسترده مردمی بیش از دویست هزار نفر با امضای طومار الکترونیکی ضمن انتقاد شدید از اعطای نشان افتخار سلطنتی و لقب سِر به تونی بلر،‌ پسگیری آن را خواستار شدند.

آنگوس اسکات، یکی از درخواست کنندگان محاکمه تونی بلر گفت: او مسئول مرگ شمار زیادی از غیرنظامیان و سربازانی است که در درگیری های مختلفی که ایجاد کرد، جان باختند.

ائتلاف ضد جنگ در انگلیس پیشتر و در کنفرانس ۲۰ سال پس از جنگ، ضمن تاکید بر محاکمه و مجازات تونی بلر هر گونه بی توجهی به این خواست مردمی و حقوق بشری را پایمال کردن حقوق قربانیان اعلام کرد.

کریس ناینهم عضو ارشد ائتلاف ضد جنگ در اینباره اظهار داشت: این شرم آور است که افرادی همچون بوش و بلر به جای محاکمه و مجازات برای جنایاتی که مرتکب شده اند، مدام در صفحه تلویزیون ظاهر می شوند و به آنها تریبون داده می شود تا با ادامه فریب کاری، جنایاتشان را محو کنند و بر روی آنها سرپوش بگذارند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رژیم اشغالگر به تعهداتش در توافق آتش‌بس در نوار غزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
نفت از ۱۲۰ دلار گذشت
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
صلیب سرخ به تعهدات خود در قبال حمله به ایران عمل کند
یک فوتی و ۲ مصدوم در پی واژگونی خودرو در محور مرند - صوفیان
اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در کیش
ادامه بارش ها و وزش باد در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
رد ادعا‌های بی‌اساس دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
سرلشکر رضایی: دشمن خطا کند، از آن‌ها اسیر می‌گیریم
بسته شدن تنگه هرمز، و زمین گیر شدن دوباره شرکت هوایی اسپیریت
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)