• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۲۴۹۵۹
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

۱۱ جایگزین سالم برای برنج

در این گزارش ۱۱ جایگزین سالم و مفید برای برنج آورده شده است که می‌توانند به رژیم غذایی شما تنوع دهند.

به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، برنج یک عنصر اصلی در رژیم غذایی بسیاری از افراد است. سیر کننده، ارزان و یک افزودنی عالی با طعم ملایم برای غذا‌های خوش طعم است. با این حال، برنج، به ویژه برنج سفید ممکن است برای نیاز‌های غذایی همه مناسب نباشد. به عنوان مثال، افرادی که سعی می‌کنند کربوهیدرات یا کالری کمتری مصرف کنند، ممکن است جایگزین سبک تری مانند گل کلم برنجی بخواهند. علاوه بر این، جایگزینی برنج با انتخاب‌های سالم، مانند سایر غلات کامل، می‌توانند به رژیم غذایی شما تنوع دهند.
 
۱۱ جایگزین سالم برای برنج
 
در ادامه به ۱۱ جایگزین سالم برای برنج اشاره شده است.
 
۱. کینوا
در حالی که کینوآ پس از پختن طعم و بافتی شبیه دانه به خود می‌گیرد، یک دانه است. این جایگزین محبوب برنج بدون گلوتن است و پروتئین بسیار بیشتری نسبت به برنج دارد.
 
در واقع، یک وعده به میزان یک دوم فنجان (۹۲ گرم) کینوا پخته شده ۴ گرم پروتئین - دو برابر مقدار موجود در همان وعده برنج سفید را تامین می‌کند.
 
کینوا یک پروتئین کامل است، به این معنی که حاوی تمام ۹ اسید آمینه ضروری است که بدن شما به آن نیاز دارد. این باعث می‌شود که یک منبع پروتئین عالی برای گیاهخواران باشد.
 
۱۱ جایگزین سالم برای برنج
 
همچنین منبع خوبی از مواد معدنی حیاتی منیزیم و مس است که نقش مهمی در متابولیسم انرژی و سلامت استخوان دارند.
 
برای پخت آن، یک قسمت کینوا خشک شده را با دو قسمت آب ترکیب کنید و بگذارید بجوشد. روی آن را بپوشانید و شعله را کم کنید و بگذارید بجوشد تا تمام آب جذب شود. کینوآ پخته شده را از روی حرارت بردارید و بگذارید ۵ دقیقه بماند سپس با چنگال آن را له کنید.
 
اگر به گلوتن حساس هستید، به دلیل خطر آلودگی متقاطع، فقط کینوا خریداری کنید که فاقد گلوتن باشد.
 
۲. گل کلم برنجی
گل کلم برنجی یک جایگزین عالی کم کربوهیدرات و کم کالری برای برنج است. طعم ملایمی دارد و همچنین بافت و ظاهری شبیه به برنج پخته شده دارد و تنها کسری از کالری و کربوهیدرات دارد.
 
این باعث می‌شود برنج جایگزین محبوبی برای افرادی باشد که از رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات مانند کتو استفاده می‌کنند.
 
۱۱ جایگزین سالم برای برنج
 
یک وعده یک دوم فنجان (۵۷ گرم) گل کلم برنجی تنها ۱۳ کالری دارد، در حالی که برای همان وعده برنج سفید ۱۰۰ کالری دارد.
 
برای تهیه گل کلم برنجی، یک سر گل کلم را به چند قسمت خرد کنید و با رنده خرد کنید یا با غذاساز ریز کنید. گل کلم برنجی را می‌توان روی حرارت متوسط ​​با مقدار کمی روغن پخت تا نرم و کمی قهوه‌ای شود.
 
۳. بروکلی برنجی
مانند گل کلم برنجی، کلم بروکلی برنجی یک جایگزین هوشمند برنج برای افرادی است که رژیم‌های کم کربوهیدرات یا کم کالری دارند.
 
از نظر محتوای مغذی مشابه گل کلم برنجی است، با یک دوم فنجان (۵۷ گرم) حدود ۱۵ کالری و ۲ گرم فیبر.
 
کلم بروکلی برنجی همچنین منبع عالی ویتامین C است، با یک دوم فنجان (۵۷ گرم) بیش از ۲۵٪ از ارزش روزانه شما را تامین می‌کند. ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می‌کند که می‌تواند به جلوگیری از آسیب سلولی و تقویت سلامت ایمنی کمک کند.
 
مانند گل کلم برنجی، کلم بروکلی برنجی را می‌توان با رنده کردن کلم بروکلی با رنده یا خرد کردن آن در غذاساز و سپس پختن روی حرارت متوسط ​​با کمی روغن تهیه کرد. برخی از فروشگاه‌های مواد غذایی نیز کلم بروکلی برنجی را در قسمت فریزر می‌فروشند.
 
۴. برنج شیراتکی
برنج شیراتاکی یکی دیگر از جایگزین‌های محبوب برنج برای رژیم‌های کم کربوهیدرات و کم کالری است.
 
این گیاه از ریشه کنجاک، که بومی آسیا است و سرشار از فیبر منحصر به فردی به نام گلوکومانان است، ساخته شده است.
 
طبق بسته بندی محصول، یک وعده ۳ اونس (۸۵ گرمی) برنج شیراتکی هیچ کالری ندارد.
 
با این حال، زمانی که یک غذا کمتر از ۵ کالری در هر وعده ارائه می‌کند، سازنده می‌تواند به طور قانونی اعلام کند که کالری آن صفر است، که توضیح می‌دهد که چرا یک وعده ۳ اونس (۸۵ گرمی) برنج شیراتکی بدون کالری به نظر می‌رسد.
 
گلوکومانان، فیبر اولیه در ریشه کنجاک، برای بسیاری از فواید سلامتی بالقوه، از جمله توانایی آن برای تشکیل یک سد محافظ در امتداد پوشش روده، مورد مطالعه قرار گرفته است.
 
با این حال، برای مصرف مقدار قابل توجهی گلوکومانان، باید مقدار زیادی برنج شیراتاکی بخورید.
 
برای تهیه برنج شیراتکی آن را خوب در آب بشویید و ۱ دقیقه بجوشانید و سپس برنج را در تابه‌ای روی حرارت متوسط ​​قرار دهید تا خشک شود. شستن برنج شیراتاکی قبل از پختن به کاهش بوی منحصر به فرد آن کمک می‌کند.
 
۵. جو
جو غلاتی است که ارتباط نزدیکی با گندم و چاودار دارد. ظاهری شبیه جو دوسر دارد و بافتی جویدنی و طعمی خاکی دارد.
 
با حدود ۱۰۰ کالری، یک دوم فنجان (۸، ۱ گرم) جو پخته شده تقریباً به اندازه یک وعده مساوی برنج سفید کالری دارد. با این حال، حاوی پروتئین و فیبر کمی بیشتر است.
 
۱۱ جایگزین سالم برای برنج
 
علاوه بر این، جو حاوی انواع مواد مغذی است. یک دوم فنجان (۸۱ گرم) بیش از ۱۰ درصد از DV را برای نیاسین، روی و سلنیوم فراهم می‌کند.
 
برای پختن جو، یک قسمت جو پوست کنده و چهار قسمت آب را بجوشانید، سپس آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و آن را بپزید تا جو نرم شود، یعنی حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه. قبل از سرو آب اضافی را خالی کنید.
 
۶. کوسکوس گندم کامل
کوسکوس نوعی پاستا است که به طور گسترده در غذا‌های مدیترانه‌ای و خاورمیانه استفاده می‌شود. از مروارید‌های بسیار ریز آرد درست شده است.
 
کوسکوس گندم کامل گزینه سالم تری نسبت به انواع معمولی است، زیرا سرشار از فیبر و پروتئین است.
 
مروارید‌های کوسکوس بسیار کوچکتر از دانه‌های برنج هستند، بنابراین بافت منحصر به فردی را به غذا‌هایی که با آن‌ها سرو می‌شود اضافه می‌کنند.
 
برای تهیه کوسکوس، یک قسمت کوسکوس و یک قسمت آب را با هم مخلوط کنید و مخلوط را به جوش آورید. آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کوسکوس به مدت ۵ دقیقه روی آن بماند. قبل از سرو با چنگال آن را پف کنید.
 
۷. کلم خرد شده
کلم خرد شده جایگزین عالی دیگری برای برنج است. کلم کم کالری و کربوهیدرات با طعم ملایمی است که بسیاری از سبک‌های آشپزی را تحسین می‌کند.
 
این یک منبع عالی از ویتامین‌های C و K است، با یک وعده یک دوم فنجان (۷۵ گرم) به ترتیب ۳۱٪ و ۶۸٪ از DV را تامین می‌کند.
 
ویتامین K به تنظیم لخته شدن خون و گردش خون کمک می‌کند. همچنین نقش مهمی در سلامت استخوان ایفا می‌کند.
 
برای پختن کلم خرد شده، یک کلم را با دست یا با استفاده از غذاساز ریز خرد کنید. سپس آن را با مقدار کمی روغن روی حرارت متوسط ​​بپزید تا نرم شود.
 
۸. اورزو گندم کامل
اورزو نوعی پاستا است که از نظر شکل، اندازه و بافت شبیه برنج است.
 
ارزو گندم سبوس‌دار نسبت به ارزو معمولی فیبر و پروتئین بیشتری دارد که آن را به انتخاب سالم‌تری تبدیل می‌کند.
 
با این حال، نسبتاً کالری بالایی دارد و حدود ۵۰ درصد کالری بیشتری نسبت به یک وعده مساوی برنج سفید فراهم می‌کند. بنابراین، مطمئن شوید که اندازه سهمی را انتخاب کنید که برای اهداف سلامتی شما مناسب باشد.
 
اورزو گندم سبوس‌دار منبع عالی فیبر است که می‌تواند با حجیم‌کردن و نرم کردن مدفوع به بهبود هضم کمک کند و همچنین به عنوان منبع غذایی برای باکتری‌های سالم روده شما خدمت می‌کند.
 
برای تهیه ارزو، پاستا را در آب با حرارت متوسط ​​بجوشانید تا به نرمی دلخواهتان برسد و قبل از سرو آن را آبکش کنید.
 
۹. فارو
فارو یک محصول گندم سبوس‌دار است که می‌توان آن را مشابه برنج استفاده کرد، اگرچه طعم آن بسیار مغذی‌تر است و بافتی جویدنی دارد. شبیه جو است، اما دانه‌های درشت تری دارد.
 
فارو حاوی دوز بالایی از پروتئین است و - مانند کینوا - یکی دیگر از منابع گیاهی عالی این ماده مغذی مهم است.
 
برای اطمینان از دریافت هر ۹ اسید آمینه ضروری، فارو را با حبوباتی مانند نخود یا لوبیا سیاه مصرف کنید.
 
برای تهیه آن یک قسمت فارو خشک و سه قسمت آب را روی حرارت ملایم قرار دهید و بپزید تا فارو نرم شود.
 
۱۰. فریکه
فریکه - مانند جو - غلاتی کامل است. از دانه‌های گندمی می‌آید که در حالی که هنوز سبز هستند برداشت می‌شود.
 
سرشار از پروتئین و فیبر است و یک وعده خشک شده ۱/۴ فنجان (۴۰ گرم) به ترتیب ۸ و ۴ گرم از این مواد مغذی مهم را تامین می‌کند.
 
علاوه بر این، همان وعده غذایی حاوی ۸ درصد از DV برای آهن است که برای ایجاد گلبول‌های قرمز سالم مورد نیاز است.
 
فریکه با دو قسمت آب به جوش می‌آید، سپس حرارت را تا حد متوسط ​​کاهش می‌دهیم و اجازه می‌دهیم تا دانه‌ها بجوشد تا نرم شوند.
 
۱۱. بلغور گندم
گندم بلغور یکی دیگر از جایگزین‌های گندم کامل برای برنج است.
 
از نظر اندازه و ظاهر شبیه به کوسکوس است، اما در حالی که کوسکوس ماکارونی است که از آرد گندم تهیه می‌شود، بلغور گندم تکه‌های کوچک و ترک خورده دانه‌های گندم کامل است.
 
معمولاً در تابوله، یک غذای سالاد مدیترانه‌ای استفاده می‌شود که گوجه‌فرنگی، خیار و سبزیجات تازه نیز دارد.
 
به استثنای جایگزین‌های مبتنی بر سبزیجات در این لیست، گندم بلغور کمترین کالری را دارد. این حاوی ۷۶ کالری در یک دوم فنجان (۹۱ گرم) است که حدود ۲۵ درصد کالری کمتری نسبت به یک وعده مساوی برنج سفید دارد.
 
این یک جایگزین عالی برنج برای کسانی است که سعی در کاهش کالری دارند، اما هنوز هم بافت و طعم آشنای یک دانه را می‌خواهند.
 
بلغور گندم را با جوشاندن یک قسمت بلغور گندم و دو قسمت آب می‌پزند، سپس حرارت را تا حد متوسط ​​کم می‌کنند و اجازه می‌دهند بلغور بپزد تا نرم شود. قبل از سرو، آب اضافی آن را خالی کرده و بلغور پخته شده را با چنگال پف کنید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پزشکیان: استاد دینانی از تبار حکیمان پیوند عقلانیت و معنویت است
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
پایان عملیات ساخت بلوار ورودی آرامستان هفتکل
برخورد با تخریب کنندگان منابع طبیعی در هشترود
موزه عبرت؛ فرصتی برای تبیین حقایق
در جلسه کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان کهگیلویه و بویراحمد
هزینه‌کرد منابع کانون سردفتران برای سامانه کاتب قانونی نیست
فیلمبرداری مجموعه تلویزیونی کاراگاهان کوچک در بوشهر
خرید و فروش امتیاز مسکن ملی غیرقانونی است
حکمرانی مردم‌پایه و مکتب حاج قاسم محور برنامه‌های رسانه‌ای سالگرد شهادت
تولید فیلم "پسرک پشم‌فروش" در کرمان
تعطیلی سراسری در اهواز همزمان با تشییع پیکر آیت الله شفیعی / برگزاری امتحانات نهایی مدارس طبق برنامه قبلی
رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع اراضی زراعی وباغی بیداخوید
فرار نافرجام عامل حمل مواد مخدر با تلاش پليس فهرج
رسانه‌ها صدای اجتماع عظیم سالگرد سردار دل‌ها را به جهان رساندند
بررسی پیشرفت‌های فضایی ایران و فیلم «بزن قدش» از شبکه تهران
همایش علمی–تخصصی روابط کار با محوریت دستمزد ۱۴۰۵ فردا در دانشگاه تهران
قطع گاز ۲۱۰ هزار ویلای پرمصرف استخردار 
اعلام آمادگی بنیاد علوی برای همکاری در برنامه‌های ملی توانمندسازی زنان و خانواده
نیاز ۴۰۰ میلیارد تومانی۱۶۰ کیلومتر راه های خور و بیابانک
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم
مشاهده گوی آتشین در آسمان ژاپن!
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی
شفاف‌سازی در توزیع نهاده ها، اولویت جهاد کشاورزی
همه باید از ایران دفاع کنیم
انتظار برای پرتاب تاریخی سه ماهواره ایرانی
پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
سرنوشت مبهم وام ازدواج در بودجه ۱۴۰۵
پزشکیان: برای تأمین معیشت مردم برنامه ۲۰ بندی داریم
ترنم باران در مناطق مختلف فارس
اوج فعالیت سامانه بارشی فردا در استان
 ۳ ابزار جدید طلایی بانک مرکزی از هفته جاری عملیاتی می‌شود
از تهران تا بلگراد؛ ایران در جمع ۱۳۰ کشور حاضر در اکسپو ۲۰۲۷
تولید بیش از ۹۵ درصد نیاز دارویی کشور در داخل
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۵ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۳ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
رزمایش تخصصی امداد و نجات پدافند هوایی ارتش برگزار شد  (۱ نظر)
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)