• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۲۶۳۰۵
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۴
سیاسی » سیاست خارجی

چرا ایران با آمریکا مذاکره نمی‌کند؟

با خروج غیر قانونی آمریکا از برجام، تنها محور قابل گفتگو میان ایران و آمریکا به عنوان کشور عضو ۱+۵ موضوعیت خود را از دست داده است.

چرا ایران با آمریکا مذاکره نمی‌کند؟به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از نورنیوز؛ در حالی که دور هشتم مذاکرات وین میان ایران و ۱+۴ در جریان است، عملیات روانی پرحجم رسانه‌ای علیه مذاکره‌کنندگان ایرانی، همچنان ادامه دارد.
در یکی از این موارد، رسانه‌های غربی و برخی فعالان رسانه‌ای در داخل کشور طی روز‌های گذشته، فضاسازی گسترده‌ای را مبتنی بر دروغِ «مذاکره نماینده روسیه در وین با آمریکا به جای ایران» در دستور کار خود قرار داده‌اند.
این اقدام که با سوء تعبیر از ملاقات‌های دو یا چند جانبه هیئت‌های عضو ۱+۴ با نماینده آمریکا پیگیری می‌شود، دو هدف آشکار و پنهان را در راستای تقویت موضع ایالات متحده آمریکا در مذاکرات دنبال می‌کند:
هدف آشکار در فضاسازی رسانه‌ای اخیر، القاء این گزاره غیر واقعی است که روسیه وکالت ایران را در مذاکرات وین بر عهده گرفته و هیئت مذاکره‌کننده ایران را راهبری می‌کند.
علاوه بر این، پشت پرده فضاسازی‌هایی از این دست نیز، ایجاد فشار به جمهوری اسلامی ایران برای گفتگوی مستقیم با آمریکاست که همواره از سوی طرف آمریکایی پیگیری می‌شود.
این اقدامات از یک‌سو برای ایجاد انشقاق میان ایران و «روسیه و چین» که مواضع نسبتا هماهنگی در مذاکرات دارند و تضعیف ضلع غربی گفتگو‌ها انجام می‌شود و از سوی دیگر تلاشی هدفمند برای ایجاد حساسیت در افکار عمومی داخلی نسبت به مسلوب‌الاختیار بودن ایران در برابر مسکو و پکن است.
عدم اشاره به ملاقات‌هایی که میان تروئیکای اروپایی و نماینده اتحادیه اروپا با فرستاده آمریکا به وین انجام می‌شود و بزرگ‌نمایی ملاقات‌های نماینده روسیه با «رابرت مالی» و مرتبط کردن آن با انتقال پیام‌های هیئت ایرانی به نماینده آمریکا از سوی اولیانوف نشان می‌دهد که این جریان رسانه‌ای به صورت کاملا هدفمند طراحی شده و در حال اجرا است.
نکته آنکه؛ ایران در مذاکراتی که سال ۱۳۹۲ آغاز و منجر به امضاء توافق برجام شد، با گروه ۱+۵ که آمریکا نیز از اعضای آن بود مذاکره می‌کرد و پس از آن نیز در جلسات کمیسیون مشترک برجام، آمریکا به عنوان عضوی از این توافق در جلسات حاضر بود و موضوعات مورد بحث با حضور همه اعضاء مطرح و پیرامون آن گفتگو می‌شد.
در ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷، اما آمریکا رسما از برجام خارج شد و پس از آن ضمن بازگرداندن تحریم‌های تعلیق شده در برجام، تحریم‌های جدیدی را نیز علیه ملت ایران وضع کرد.
تنها بستری که طی آن جلسات مشترکی با حضور ایران و آمریکا و سایر طرف‌های برجام برگزار می‌شد و در مورد چگونگی اجرای تعهدات طرفین گفتگو به عمل می‌آمد، نشست‌های کمیسیون مشترک برجام بود که طبیعتا با خروج آمریکا از برجام اساسا دلیلی برای گفتگوی طرفین با یکدیگر وجود ندارد.
پس از روی کار آمدن بایدن و اعلام قصد دولت آمریکا برای بازگشت به برجام، ایران رسما اعلام کرد که حضور یا عدم حضور آمریکا در برجام به خودی خود ارزشی ندارد و آمریکا باید در ابتدا با لغو تحریم‌ها به تعهداتش در برجام عمل کند و پس از آن در مورد بازگشت این کشور به برجام تصمیم‌گیری شود.
از منظر حفظ حقوق و اعتبار سایر اعضای برجام، رفتار غیر قانونی و توهین‌آمیز آمریکا در خروج از برجام نباید بدون پاسخ گذاشته شود و از این رو بازگشت آمریکا به تعهدات برجامی حداقل اقدامی است که این کشور باید برای نشان دادن پشیمانی‌اش نسبت به اقدامات قبلی انجام دهد.
جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده که به تعهدات خود ذیل برجام پایبند است و تاکنون نیز هیچ اقدامی خارج از چارچوب‌های این توافق انجام نداده است.
ایران از ابتدای ورود به دور جدید مذاکرات در وین اعلام نمود که هدفش در این گفتگو‌ها لغو تحریم‌ها است، اما چون گذشته و در صورت تمکین آمریکا نسبت به شروط لازم الاجرا برای بازگشت به برجام، گفتگو‌ها در قالب جلسات کمیسیون مشترک با همه اعضاء برای اجرای توافقات دنبال خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف محموله بزرگ داروهای غیرقانونی سقط جنین در کاشان
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
برنامه بازی‌های هفته ۲۳ تا ۲۷ لیگ یک فوتبال فوتبال لیگ یک
انفجار مین زندگی مردم افغانستان را تهدید می‌کند
افتتاح ده‌ها طرح در کشور
اسامی محرومان هفته بیست و یکم لیگ یک فوتبال
سارق باطری‌های خودرو با ۱۵ شاکی به زندان رفت
نفی هرگونه سلطه طلبی و سلطه پذیری در نظام جمهوری اسلامی
دیدار مردمی رئیس قوه قضائیه در استان مرکزی
سارق و مالخر با هم دستگیر شدند
پخت سه تُن سمنوی نذری در کاشان
بهره برداری از ۲۰ طرح عمرانی و خدماتی در بخش جناح
تعویق بازی‌های تراکتور، استقلال و سپاهان در هفته بیست و یکم لیگ برتر
اعلام فهرست فروشگاه‌های خرید کالا‌های کالابرگی در کیش
احتمال خروج اندونزی از هیئت صلح غزه
ضرورت خدمت‌رسانی مطلوب، منسجم و مسئولانه به مسافران نوروزی
آغازمسابقات ووشو قهرمانی بزرگسالان کشور در مشهد
اهدای ۹۶ واحد خون در خرامه
اجرای طرح ملی ورزش بانوان در روستای دستگرد چهارمحال و بختیاری
برگزاری مسابقات ورزشی جام قهرمان محله در نیشابور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب ۱۷ بهمن
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
شکارچیان متخلف در دام قانون
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)