• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۷۰۵۱۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

کمک به درمان زخم دیابت با بومی سازی دستگاه ایرانی

محققان یک شرکت فناور دستگاهی را ثبت اختراع کردند که قادر است از طریق پلاسما، راهکاری برای سرعت بخشیدن به درمان انواع زخم‌ها مانند زخم دیابتی و پیشگیری از قطع عضو آنها ارائه کند.

کمک به درمان زخم دیابت با بومی سازی دستگاه ایرانیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، خانم سارا فتح الله، مدیرعامل این شرکت فناور ، دستگاه "پلاسما سرد فشار اتمسفری" را از محصولات دانش محور این شرکت دانست که برای درمان انواع زخم‌های مزمن و دیابتی و بستر کاربرد دارد و گفت: این دستگاه در سال ۱۳۹۳ به ثبت اختراع رسید و تاکنون درحال گذراندن مراحل سلولی، حیوانی و بالینی این دستگاه بودیم، ضمن آنکه تاییدیه بالینی این دستگاه دریافت شده است.
 
وی با بیان اینکه در حال حاضر این دستگاه درمان انواع زخم‌ها در کلینیک‌های دیابت برای درمان بیماران دیابتی کاربردی شده است، اظهار کرد: عملکرد این دستگاه به این صورت است که ابتدا با استفاده از پلاسما، سطح زخم را کاملا از باکتری، منفی می‌کند و منفی شدن باکتری از سطح زخم باعث خواهد شد که وقتی پانسمان روی سطح زخم قرار می‌گیرد، روند ترمیم زخم، تسریع شود.
 
خانم فتح الله، عملکرد دیگر این دستگاه را تحریک سلولی دانست و یادآور شد: این دستگاه به دلیل تولید ذراتی، اقدام به تحریک سلول‌ها می‌کند و از این طریق یک مرحله از روند و سرعت درمان زخم را افزایش می‌دهد.
 
مدیر عامل این شرکت فناور با اشاره به استفاده از فناوری پلاسما در این دستگاه، خاطر نشان کرد: پلاسمای سرد فشار اتمسفری با روش‌های مختلفی از جمله گاز هلیوم، آرگان و یا بدون گاز با دی وی دی تولید می‌شود که هر کدام مزایای خود را دارد.
 
وی در خصوص کاربرد کلینیک و خانگی این دستگاه، گفت: این دستگاه برای استفاده افراد به تنهایی در منزل طراحی نشده است، بلکه برای بیمارانی که زخم بستر دارند، با توجه به اینکه این دستگاه قابل حمل است، توسط پرستاران خانگی برای بیماران استفاده می‌شود.
 
مدیرعامل این شرکت فناور یادآور شد: این پلاسمای سرد است که منجر به پاکی سطح زخم می‌شود، به این صورت که این دستگاه گاز هلیوم را با‌های ولتاژ، یونیزه و پلاسما می‌کند. پلاسما، مجموعه‌ای از ذرات واکنش پذیر یون، الکترون و رادیکال‌های آزاد است که این ذرات هر کدام خواص مختلفی دارند و باعث می‌شود کشت باکتری روی سطح زخم، کاملا منفی شود.
 
خانم فتح الله، با تاکید بر اینکه این روش درمان زخم برای زخم‌های گرید ۲ و ۳ از قبیل زخم بستر و دیابت قابل استفاده است، تاکید کرد: در حالتی که استخوان بیمار بر اثر زخم، درگیر زخم شده باشد و بیمار در بیمارستان بستری می‌شود و نسبت به قطع کردن عضو تصمیم گیری می‌شود یا خیر، از پلاسما برای درمان استفاده می‌شود.
 
وی گفت: استفاده از این دستگاه، سرعت ترمیم زخم را یک مرحله افزایش می‌دهد، به این معنا که اگر درمان درم از هفته هفتم آغاز می‌شود، با استفاده از این روش، درمان درم از روز سوم خواهد بود و تا ۶۰ درصد سرعت ترمیم زخم را افزایش خواهد داد.
 
این فناور ادامه داد: در حال حاضر علاوه بر استفاده در داخل کشور، برای صادرات از کشور‌های مالزی و آمریکای جنوبی درخواست داریم، ولی، چون استاندارد بین المللی برای این محصول هنوز در داخل و خارج از کشور تعریف نشده است، در حال تعریف مجوز در اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو و از سوی دیگر در حال اخذ تاییدیه اروپا برای صادرات هستیم.
 
مدیر عامل این شرکت یادآور شد: هیچ کدام از روش‌ها به تنهایی برای ترمیم و درمان زخم کافی نیستند، بلکه نقش درمان مکمل را دارند. اگر تنها از پانسمان برای ترمیم زخم استفاده شود، سرعت درمان کم می‌شود و استفاده از پلاسما در کنار پانسمان باعث می‌شود ما به مرحله قطع عضو نرسیم و سرعت ترمیم افزایش یابد.
 
وی گفت: تمام مطالعات در خصوص زخم بیماران دیابتی برای این است که بتوانیم زخم را کنترل کنیم، چون درصد قطع عضو خیلی بالا است. در دنیا در هر ۲۰ ثانیه یک نفر قطع عضو می‌شود و در ایران نیز هر بیمار دیابتی در سه سال اول بیماری درگیر زخم دیابتی می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
خداروشکر. قطع عضو دیابتی ها واقعا ضجراوره برای خود بیمار و اطرافیانش
نظر شما
آخرین اخبار
ورزشی‌های سی ام آبان ماه در استان سمنان
پایان رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش با قهرمانی تیم اهرزاد
امروز، اتمام مهلت ثبت استعفای داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا
دیپلماسی فعالانه با گام های تاثیرگذار منطقه ای در گردشگری
بر پایی یازدهمین جشنواره چتر نویسی در خرم آباد
افزایش غلظت آلاینده‌ها برای گروه‌های حساس
بسیجی یک خُلق و شیوه زیستن
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
مجازی شدن برخی مدارس و دانشگاه‌های خوزستان در اول و دوم آذر ماه
پایداری هوا تا اواسط هفته در لرستان
بازفت منطقه ملی چوقا بافی در کشور
تاکید معاون اول رئیس‌جمهور بر ضرورت بسیج همه امکانات کشور برای مهار آتش‌سوزی جنگل‌‌های هیرکانی
مراسم سالروز شهادت حضرت زهرا (س) ویژه بانوان در قم
پذیرایی سقاخانه شهر فیروزآباد سلسله از عزاداران فاطمی
معرفی برترین های نمایش صحنه ای و خیابانی
خبر‌هایی از تشییع شهید گمنام در میامی
پیچیدن شمیم عطر شهدای گمنام در شهر‌های مختلف لرستان
داماشی‌ها بدون تمرین به استقبال دیدار با مس کرمان رفتند
ممنوعیت فعالیت در فضای باز مدارس اصفهان و شهرهای مجاور
اهدای ۲۰ سرویس چینی به نوعروسان مبارکه ای
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن وزارت صمت
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
سیاست کاهش توقف تولید در فولاد و صنایع معدنی در صدر دستور کار
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
مقاومت پیروز اصلی انتخابات عراق بود
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)