• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۷۴۹۱۱
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۵
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

کشف باکتری‌هایی به بزرگی مگس!

دانشمندان باکتری‌های پیچیده‌ای که بزرگ‌تر از مگس میوه هستند و دی‌ان‌ای خود را در یک کیسه غشایی حمل می‌کنند، کشف کردند.

کشف باکتری‌هایی یه بزرگی مگس!به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: باکتری‌ها مانند کابوس‌های شبانه هستند، اما می‌توانیم با این واقعیت که آن‌ها بسیار کوچک هستند و در واقع با چشم غیرمسلح نامرئی هستند، احساس آرامش کنیم.

اما به نظر می‌رسد دیگر اینطور نیست، چرا که بر اساس گزارشی که به تازگی منتشر شده، دانشمندان یک باکتری بزرگ‌تر از مگس میوه را کشف کرده‌اند.

محققان همچنین گزارش داده‌اند که از پیچیدگی این باکتری شگفت زده شده‌اند.

ممکن است فکر کنید که این باکتری به این بزرگی ممکن است چند سلولی باشد، اما در واقع هنوز یک موجود تک سلولی است. با این حال می‌تواند تا ۲ سانتی‌متر طول داشته باشد و به شکل یک رشته است.

این باکتری یک ویژگی عجیب دارد که آن را از اکثر باکتری‌های دیگر متمایز می‌کند و آن اینکه تمام مواد ژنتیکی خود را در یک کیسه غشایی حمل می‌کند، در حالی که بیشتر باکتری‌ها دی‌ان‌ای خود را در اطراف شناور می‌گذارند. به این ترتیب، این میکروب را می‌توان در جایی بین یک پروکاریوت و یک یوکاریوت طبقه‌بندی کرد.

پروکاریوت‌ها موجوداتی هستند که به دلیل عدم وجود غشای داخلی فاقد هسته مشخص و سایر اندامک‌ها هستند در حالی که یوکاریوت‌ها مانند حیوانات، گیاهان و قارچ‌ها حاوی هسته و سایر اندامک‌های متصل به غشاء هستند.

"کریس گرینینگ" میکروبیولوژیست دانشگاه "موناش" که عضوی از این مطالعه جدید نبوده است، می‌گوید: اغلب، باکتری‌ها را به‌عنوان شکل‌های کوچک، ساده و تکامل نیافته حیات و به اصطلاح، «کیسه‌های پروتئینی» در نظر می‌گیرند. اما این باکتری نشان می‌دهد که همیشه این گونه نیست.

همچنین مشخص شد که این باکتری جدید، یک کیسه دوم پر از آب را با خود حمل می‌کند که بیش از ۷۰ درصد از حجم کل این باکتری را تشکیل می‌دهد. این ویژگی کاملاً شبیه به یک باکتری از جنس "تیومارگاریتا" (Thiomargarita) است که حامل همین کیسه است.

محققان پس از انجام تجزیه و تحلیل ژنتیکی، نتیجه گرفتند که این باکتری تازه کشف شده احتمالاً متعلق به همان جنس است و آن را "تی. مگنیفیکا" (T. magnifica) نامیدند.

در چکیده این مطالعه آمده است: طول سلول‌های اکثر گونه‌های این باکتری حدود دو میکرومتر است که در برخی از بزرگترین نمونه‌ها به ۷۵۰ میکرومتر می‌رسند. با استفاده از فلورسانس، اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی در ارتباط با توالی ژنوم، کلسیم را شناسایی کردیم. "تیومارگاریتا مگنیفیکا" یک باکتری با طول سلولی متوسط ​​بیش از ۹۰۰۰ میکرومتر است که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است. ما دریافتیم که این سلول‌ها از طریق زیست‌شناسی منحصربه‌فرد بیش از محدودیت‌های نظری اندازه سلول‌های باکتریایی رشد می‌کنند و پلی‌پلوئیدی بی‌سابقه‌ای از بیش از نیم میلیون نسخه از یک ژنوم بسیار بزرگ را نشان می‌دهند و تحت یک چرخه زندگی دوشکلی با تفکیک نامتقارن کروموزوم‌ها در سلول‌های ماده قرار می‌گیرند. این ویژگی‌ها، همراه با تقسیم‌بندی مواد ژنومی و سنتز پروتئین در اندامک‌های متصل به غشاء، نشان‌دهنده افزایش پیچیدگی در نوع "تیومارگاریتا" است و مفاهیم سنتی سلول‌های باکتریایی را به چالش می‌کشد.

این مطالعه جدید در پایگاه داده bioRxiv منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شکست تیم والیبال شهید املاکی لنگرود در برابر افق قم
جام جهانی شطرنج، صعود مقصودلو به دور چهارم
شاهمیری: داوران زن ایران از نظر دانش و تکنولوژی از مردان جلوتر هستند
تماشای پاییز هزار رنگ در لرستان
کشف ۳۸ دستگاه ماینر در شادگان
دومین جشنواره بین‌المللی «معروف» کلید خورد
شناسایی ظرفیت‌ها و چالش‌های پیش‌رو در راستای توسعه روستا‌ها
باختی دیگر برای داماش گیلان اینبار در برابر مس شهربابک
ترکیه سومین قربانی تیم ملی در ریاض/ تداوم صدرنشینی شاگردان اکبری
ضرورت همکاری دستگاههای اجرایی لرستان برای مبارزه با مواد مخدر
فراخوان ٢۶ بازیکن فوتبال کشورمان برای حضور در رقابت های العین امارات
ادامه کار ساخت سد ماندگان وزیر نیرو را به مجلس کشاند
شعبان‌خمسه: تیم قزاقستان قدرتمند بود
انتصاب قائم مقام صداوسیمای مرکز خلیج فارس
تاکید استاندار خوزستان بر لزوم آسیب‌شناسی موانع تولید در استان
نیمکت‌های امید؛ از وام دانشجویی تا درخشش دانش‌آموزان قزوینی در نوبل ایرانی
ماده ۱۸ و ۱۳ قانون آموزش و پرورش نیاز به اصلاح دارد
تراکتور در خرم آباد زمین گیر شد
مهرصادقی رئیس کنفدراسیون اسکی روی آب آسیا شد
سرمای شبانه همچنان تداوم دارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)