• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۷۱۱۱۵
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۳
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

تولید مستندهای فاخر به منظور تقویت هویت و گسترش عدالت

دکتر محمد مهدی رحمتی سرپرست معاونت امور استان‌های رسانه ملی در آیین نکوداشت مستند سازان برتر مراکز استانی صداوسیما گفت: مساله محوری به منظور تقویت هویت و گسترش عدالت ، دو گام اساسی در زمینه‌سازی برای تولید مستندهای فاخر در مراکز استانی است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی معاونت امور استان‌های سازمان صدا و سیما، در مراسمی‌با حضور سرپرست و مدیران کل مراکز و مدیران ستاد معاونت، از مستندسازان برگزیده مراکز سمنان، همدان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه و ایلام تقدیر شد.تولید مستندهای فاخر به منظور تقویت هویت و گسترش عدالت

در ابتدای مراسم، دکتر محمد مهدی رحمتی با اشاره به اینکه دو رویکرد اصلی سازمان در دوره جدید، عدالت‌گستری و هویت‌محوری است، اظهار کرد: نمونه بارز تحقق این دو رویکرد، حوزه مستند سیمای استان‌هاست که نشان می‌دهد ساخت مستندهای پژوهشی، امکان تجربه زیستی بیشتری را فراهم می‌کند.
وی با تاکید بر اینکه نخستین نشست‌ها در معاونت امور استان‌ها با حضور مستندسازان مراکز برگزار شد افزود: در دوره جدید، ساخت مستندهای فاخر اهمیت ویژه ای یافته است.

سرپرست معاونت امور استان‌های صدا و سیما به ارتباط میان هویت اجتماعی و عدالت با حفظ محیط زیست اشاره کرد: امیدواریم در این حوزه شاهد تولید آثار بیشتری باشیم.
وی ضرورت تامین نیازهای مالی برای تولیدات مستند را مورد توجه قرار داد و گفت: نسبت برآوردهای صورت گرفته در مراکز برای ساخت مستند با آنچه باید باشد رعایت نشده و می‌توان گفت بودجه اندکی در اختیار مراکز قرار گرفته اما در عین حال وضعیت ساخت مستند در مراکز به نسبت نرخ برآورد در حوزه نمایش، وضعیت بهتری دارد اگر چه هنوز با نقطه مطلوب فاصله دارد.

رحمتی ادامه داد: بر این اساس، ضرورت دارد سال آینده سهم معاونت استانها در حوزه تولید و و بودجه مستند فاخر مراکز افزایش یابد.
وی تصریح کرد: کشف استعدادها و توزیع مناسب امکانات برای ساخت مستند، وظیفه مدیران کل استان‌هاست؛ از طرفی، یکی از مسائل رسانه، وجود خط قرمزهای ناشناخته است که در حوزه مستند، تلاش می‌کنیم موانع را به حداقل برسانیم.

* تقویت عنصر پژوهش در تولید مستندهای استانی

مکرمه آقایی، مدیر هماهنگی تولید برنامه‌های مستند مرکز سیمای استان‌ها هم در این مراسم با اشاره به لزوم توجه به همه ابعاد ساخت یک مستند تاثیرگذار گفت: تقویت پژوهش در حوزه مستندسازی مسئله‌ای جدی است و بر همین اساس باید برای آن بودجه مناسبی در نظر گرفته شود.

در ادامه حجت طاهری، تهیه کننده مستند «احتضار» از کهگیلویه و بویراحمد که سیمرغ بلورین جشنواره فجر امسال را هم کسب کرده نیز در سخنانی با تاکید بر ضرورت حفظ جنگل‌ها و مراتع استان به عنوان سرمایه ملی گفت: 87 درصد جنگل و مراتع زاگرس در حال نابودی است و در این بین مستند «احتضار» اثری واقع‌گرایانه و در ژانر رئال اجتماعی است که قصه ی پر غصه نابودی جنگل‌های زاگرس را بیان می‌کند.
وی افزود: در جشنواره چهلم فجر، سیمرغ بلورین به این اثر تعلق گرفت که در هشت سال گذشته و در سطح مراکز استان‌ها بی سابقه بوده است.

مهدی نورمحمدی کارگردان مستندهای «آواز کوچک» و «پرندگان ایلام» از استان ایلام نیز گفت: اگر سهم اعتبارات متمرکز مراکز و سیمای استان‌ها برای هنرمندان مستندساز گمنام که مجاهدانه کار می‌کنند، افزایش یابد اتفاق بزرگی رخ می‌دهد.
وی ادامه داد: برگزیده شدن پنج استان کشور در حوزه ساخت مستند نشان می‌دهد پویشی استانی در حوزه ساخت مستندهای فاخر در کشور به راه افتاده است.
نورمحمدی با بیان اینکه از سال 92 که آخرین سیمرغ به استان ایلام برای ساخت مستند «در پناه بلوط» تعلق گرفت تاکنون آنگونه که باید به مراکز توجه نشده است گفت: تا امروز که اینجا هستیم تقریبا ارتباط هنرمندان استان‌ها با مرکز قطع بود.

بهمن ابراهیمی‌کارگردان مستند «آق گل» از همدان نیز گفت: همانطور که همکارانم تاکید داشتند، لازم است اعتبار مالی بیشتری در اختیار مراکز قرار بگیرد تا در کنار اهتمام مستندسازان به دو مسئله مهم خلاقیت و پژوهش‌محوری، شاهد رویش‌های جدید در حوزه مستند باشیم.

کامران جاهدی کارگردان مستند «تفنگ برادرم» از استان کرمانشاه نیز در این مراسم با اشاره به سختی‌های تولید آثار مستند به ویژه در استان‌ها خاطرنشان کرد: مدت‌ها زمان می‌برد تا یک ایده اولیه به اثری در خور توجه و قابل ارائه در جشنواره‌های معتبر داخلی و خارجی تبدیل شود بنابراین در این مدت باید از هنرمندان و مستندسازان حمایت کافی صورت بگیرد.

مهدی ایمانی شهمیری کارگردان مستند «پریزاد» از سمنان هم در مراسم تقدیر از مستندسازان برگزیده استان‌ها افزود: توانمندی مستندسازان مراکز بارها به اثبات رسیده و آنچه در حال حاضر به آن نیاز داریم، اعتماد بیشتر از قبل مدیران است چرا که ایده‌های بسیاری وجود دارند که اگر توجه لازم به آنها بشود، ظرفیت تبدیل شدن به مستندهای فاخر در سطح ملی و بین‌المللی را دارند.

در ادامه سید عباس فاطمی رئیس مرکز سیمای استان‌ها و مدیران کل مراکز کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، سمنان، همدان و کرمانشاه، گزارشی از اقدامات صورت گرفته در زمینه تولید مستند و محورهای محتوایی این آثار ارائه کردند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجلیل از برترین‌های رقابت‌های کیک بوکسینگ در وردنجان
خاک هرمز متعلق به جزیره نشینان است
چهاردهمین یادواره سالروز شهادتِ حاج حسن طهرانی‌مقدم
پایین بودن سبزینگی مزارع کلزا در گلوگاه
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود
اختتامیه دوره توانا در یزد
رقابت گروه های نمایشی استان سمنان
مسابقات مدهامتان در همدان
هواشناسی استان زنجان هشدار زرد صادر کرد
فوت کارگر شهرداری در حادثه برق‌گرفتگی
فردا آغاز مهلت استعفای داوطلبان انتخابات شورای اسلامی روستا
جان باختن سه کودک براثر انفجار مین در افغانستان
آغاز نام‌نویسی دانشگاه عالی دفاع ملی
۱۰ تا ۱۵ درصد ناترازی موجود به دلیل استخراج غیرمجاز رمز ارز در کشور است
ساخت مسجد روستای صنوگان در کهگیلویه
راهکار‌های عملیاتی برای رفع چالش‌های صنعت خرما بررسی شد
رونمایی از خانه کشتی پوریای ولی در اصفهان
همایش پیاده روی خانوادگی
درخشش دختران فارس در بازی‌های فکری قهرمانی کشور
اطلاعیه فرمانداری تبریز درباره صدای انفجار‌های اخیر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جمعه چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
اقتدار پهپاد ایرانی
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
الگوی آشوب
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)