• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۷۶۹۹۳
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۶:۰۰
اقتصادی » اقتصاد کلان

۴ روز تا الکترونیکی شدن مجوز‌های کسب و کار

دستگاه‌های مرجع صدور مجوز‌های کسب و کار، فقط ۴ روز دیگر فرصت دارند تا شرایط و ضوابط صدور مجوز‌های کسب و کار را در درگاه ملی مجوز‌های کشور بارگذاری و شفاف کنند.

۴ روز تا الکترونیکی شدن مجوز‌های کسب و کاربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یکی از مهمترین الزامات در توسعه کسب و کار‌ها در کشور، شفاف سازی و تسهیل نظام مجوزدهی است. در واقع مجوز‌های کسب و کار بخش کلیدی فضای کسب و کار کشور است و هرچه قدر این فرایند مجوزدهی سخت‌تر و طولانی‌تر باشد، فضای کسب و کار نیز به همان اندازه از فضای مطلوب خود فاصله می‌گیرد. 
 
نگاهی به رتبه ایران در مقیاس جهانی کسب و کار، نشان می‌دهد، ایران در بین ۲۴ کشور منطقه رتبه ۱۹ بهبود محیط کسب و کار را دارد و در بین ۱۸۷ کشور نیز، رتبه ۱۲۷ جهانی را به خود اختصاص داده است که علت آن را می‌توان در پیچیدگی و زمان بر بودن فرایند کسب و کار دانست که بخش عمده آن نیز مربوط به نظام مجوزدهی است که سهم ۵۵ درصدی از میان سایر موانع تولید و کسب و کار کشور دارد.
 
نامناسب بودن وضعیت محیط کسب و کار ایران طی سال‌های متمادی باعث شد با تصویب ماده ۷ قانون سیاست‌های کلی اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در سال ۱۳۸۷، اصلاح نظام مجوزدهی به طور ویژه در دستور کار دولت و مجلس قرار گیرد. شفاف سازی و ساده سازی فرآیند صدور یا تمدید مجوز‌های کسب و کار از سوی دستگاه‌های مرجع صدور مجوز، مهمترین کارویژه‌ای بود که در این ماده قانونی برای دستگاه‌های اجرایی تعریف شد.
 
با این حال به گفته روح الله نجابت، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم، به دلیل اجرا نشدن این ماده قانونی از سال ۸۷ تا ۹۹، مجلس برای چندمین بار این ماده قانونی را در بهمن ماه سال گذشته اصلاح و تصویب کرد و در ۱۸ اسفند، در قالب قانون اصلاح مواد (۱) و (۷) قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی به سایر دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرد که براساس آن به دستگاه‌های اجرایی، یک سال فرصت داده شد تا شرایط و ضوابط صدور مجوز‌های کسب و کار را شفاف و سهل نمایند.
 
مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود کسب و کار، به عنوان متولی اصلی ساماندهی مجوز‌های کسب و کار نیز از آذرماه امسال با تشکیل کارگروه‌های تخصصی تمام تلاش خود را به کار گرفته تا دستگاه‌های اجرایی را در انجام تکالیف قانونی خود در اجرای ماده ۷ یاری رساند و همچنین، هشدار داده است که بعد از پایان مهلت قانونی، یعنی ۱۸ اسفند ماه، براساس جرم انگاری صورت گرفته در قانون با دستگاه‌های متخلف برخورد خواهد شد.
 
در حال حاضر که تنها ۴ روز تا ۱۸ اسفندماه و پایان مهلت قانونی دستگاه‌های اجرایی برای شفاف سازی صدور مجوز‌ها و اتصال سامانه‌های تخصصی دستگاه‌ها به درگاه ملی مجوز‌های کشور باقی مانده است، سید امیر سیاح، رئیس مرکز ملی پایش و بهبود محیط کسب و کار وضعیت اجرای قانون را از سوی دستگاه‌های مرجع صدور مجوز مناسب ارزیابی کرده و معقتد است با تلاش‌های صورت گرفته اغلب دستگاه‌ها تا ۱۸ اسفند به درگاه ملی مجوز‌های کشور متصل خواهند شد و پس از آن متقاضیان می‌توانند در کمترین زمان ممکن و با کمترین هزینه، مجوز کسب و کار خود را از این درگاه دریافت نمایند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش و راهیابی وزشکار چهارمحال و بختیاری به مسابقات استعداد‌های برتر کشور
افزایش ۱۲ درصدی ارزش معاملات بورس انرژی در دومین هفته آبان
معرفی برترین‌های هفته سوم لیگ برتر پومسه بانوان
دستگیری متخلفان شکار غیرمجاز توسط یگان حفاظت محیط زیست در دنا
آغاز عملیات ساخت نیروگاه ۳ مگاواتی در سفیدسنگ فریمان
شرکت آلومینیوم لامرد پیشتاز در تولید شمش آلومینیوم
عرضه بیش از ۳۵۰ هزار تن محصول در بورس کالا
۷ مصدوم و ۲ فوتی در حوادث رانندگی محور‌های منتهی به آبادان
آغاز ثبت نام وام‌های دانشجویی از امروز
طرح نهضت آسفالت در ۱۰ روستای بویین میاندشت
صعود رن به نیمه نخست جدول
مرد میدان، شهید بسیجی که پیکرش بعد از ۱۱ سال به زادگاهش برگشت
جابه‌جایی بیش از ۶ میلیون تن کالا از مبادی کردستان
نشست حقوق و سینما در موزه هنر‌های معاصر
راه اندازی و فعالیت پایگاه انتقال خون در قائمشهر
جاده شاهان گرماب فریمان آسفالت می شود
تأکید امام جمعه لنگرود بر برنامه‌ریزی هوشمند فرهنگی
ایجاد واحد فرآوری شرط واگذاری معادن
تداوم طرح «مراقب همراه» چندقلو‌ها در قالبی جدید
افتتاحیه بازی‌های همبستگی اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)