• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۹۳۱۶۱
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۴
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

توصیه‌های بهداشتی در ایام نوروز

مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: در ایام نوروز گاهی سبک زندگی از حالت عادی خارج و سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

توصیه‌های بهداشتی در ایام نوروزبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ دکتر نفیسه حسینی یکتا گفت: در ایام نوروز گاهی سبک زندگی از حالت عادی و طبیعی خارج و سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود از این رو مردم باید در این ایام مراقب ساعت خواب، نوع تغذیه و آداب خوردن و سایر اصول ۶ گانه سبک زندگی باشند.

وی با اشاره به پیش رو بودن تعطیلات نوروزی و افزایش دید و بازدید و مسافرت‌ها افزود: برای پیشگیری از افزایش آمار ابتلا به کرونا نیاز به همراهی و مشارکت جدی مردم داریم؛ مراقبت‌ها و رعایت شیوه‌نامه‌ها همچون حفظ فاصله اجتماعی و زدن ماسک باید به طور جدی ادامه یابد.

مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ادامه داد: تا حد امکان دید و بازدید‌ها مجازی باشد، در صورت بروز کوچکترین علامت از رفتن به میهمانی و مسافرت خودداری شود، ضمن اینکه حتما قبل از سفر یا دید و بازدید‌های نوروزی دُز دوم و سوم واکسن کرونا تزریق شود.

دکتر حسینی یکتا با بیان اینکه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا علاوه بر رعایت شیوه‌نامه‌ها نیاز به تقویت سیستم ایمنی بدن داریم؛ گفت: یکی از نکات مهم برای افزایش سیستم ایمنی بدن این است که سبک زندگی سالمی داشته باشیم، در آموزه‌های طب ایرانی، اصول ۶ گانه سلامتی و سبک زندگی سالم را که برگرفته از منابع طب سنتی ایران است داریم که الگو‌های صحیح بهداشتی و زندگی سالم را در ۶ محور؛ تدبیر آب و هوا، تغذیه، ورزش و استراحت، حالات روحی، خواب و بیداری، استحمام و چگونگی دفع مواد زاید از بدن، ارائه می‌دهد.

وی افزود: در سفر‌های نوروزی گاهی سبک زندگی از حالت عادی و طبیعی خارج می‌شود که سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود از این رو در این ایام باید حواسمان به ساعت خواب، نوع تغذیه و آداب آن و سایر اصول شش گانه سبک زندگی باشد. 

این پزشک و متخصص طب ایرانی در پاسخ به سؤال یکی از مخاطبان که درخواست کرده بود دمنوشی برای تقویت سیستم ایمنی بدن معرفی شود، گفت: ترجیح می‌دهم به جای معرفی یک دمنوش، مردم را به مطالعه و عمل به شیوه نامه‌های ابلاغی وزارت بهداشت یا همان «توصیه‌های پیشگیرانه و درمان‌های کمک کننده طب ایرانی در کرونا» دعوت کنم.

وی در توضیح این شیوه نامه‌ها افزود: از ابتدای شیوع کرونا طرح‌های تحقیقاتی مستند و علمی فراوانی با موضوع کرونا و طب ایرانی آغاز شد، پس از اینکه این شیوه نامه‌ها و مجموعه توصیه‌ها را متخصصان در کمیته ملی کرونا بررسی و در نهایت تأیید کردند و دی امسال وزارت بهداشت به همه دانشکده‌های پزشکی و مراکز درمانی ابلاغ کرد تا در کنار سایر روش‌های درمانی طب رایج استفاده شود؛ این همان رویکرد تلفیقی سازمان جهانی بهداشت است که به کشور‌های عضو توصیه می‌کند که از هر دو طب رایج و سنتی در کنار هم استفاده کنند. 

دکتر حسینی یکتا ادامه داد: آنچه در این شیوه نامه‌ها آمده توصیه‌های ساده و موثری در اصلاح سبک زندگی و برخی دستورالعمل‌های ساده در کمک به درمان سریع‌تر کرونا و معرفی برخی گیاهان دارویی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. 

وی با اشاره به اینکه از ابتدای شیوع کرونا طرح‌های تحقیقاتی زیادی با موضوع کرونا و طب ایرانی در خصوص تولید دارو‌های گیاهی آغاز شد، گفت: پس از انجام کارآزمایی‌های بالینی و اثبات اثربخشی آن‌ها، ۱۷ دارو از سازمان غذا و دارو مجوز تولید گرفتند و اکنون ۱۰ فراورده طبیعی برای کمک به درمان کرونا در بازار دارویی کشور موجود است.

مدیر کل دفتر طب ایرانی ضمن توصیه به مردم برای عمل به شیوه نامه‌های ابلاغی وزارت بهداشت، گفت: این شیوه نامه‌ها برای عموم مردم قابل استفاده است، در کنار آن یکسری از توصیه‌ها به صورت موشن گرافی طراحی شده که به همراه شیوه نامه‌ها در وبسایت دفتر طب ایرانی و سایر صفحات مجازی این دفتر قابل دسترسی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اختتامیه نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی جنوب استان
تکواندو پاراآسیایی جوانان؛ صعود علیزاده به مرحله نهایی
رده بندی فوتسال جهان ۲۰۲۵؛ ایران در رده پنجم ماند
تولید انبوه واکسن آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان در مؤسسه رازی
مدیریت جامعه زنان نباید در اختیار رسانه‌های دشمن باشد
برگزاری نخستین استاژ فنی کیک‌بوکسینگ و MMA در یزد
بهره‌ برداری ازفاز ۲ مجتمع میدوک شهربابک
خطبه‌های نماز جمعه شهرستان‌های هرمزگان ۲۱ آذر
یونیسف: بارش‌ها جان ۸۰۰ هزار نفر را در غزه تهدید می‌کند
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ صعود زهرا سلطانی به دیدار پایانی تکواندو
پژوهش، موتور پیشرفت کشور
مقابله با توطئه های دشمن با پیروی از ولایت فقیه
کسب نشان برنز دارتر فارسی در آوردگاه بزرگسالان کشور
مستند «داستانی از ریاض»
کالاس: فساد موگرینی شوکی بزرگ برای اروپا بود
تجدید مزایده اموال غیرمنقول «رضایت خودرو طراوت نوین» فردا در قزوین
سلامت، اولویت اول مهریز
واکنش زاکانی به شب خوابی کارتن خواب‌ها در اتوبوس ها
برگزاری همایش کوهپیمایی ویژه روز جهانی کوهستان در بیرجند
پاراآسیایی ۲۰۲۵، صعود شهروز حیدری به مرحله نیمه پایانی بوچیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش باران در ایستگاه های هواشناسی استان فارس
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
خوشحالی مردم کهگیلویه و بویراحمد از بارش باران
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)