• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۰۸۸۱۴
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۶:۵۶
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات
نمایشگاه کتاب بعد از دو سال وقفه/ یادداشت نمایشگاهی

محمد تقی حق بین: دو سال است که تازه‌های نشر به خوبی معرفی نشد

عضو هیات مدیره انجمن ناشران کودک و نوجوان گفت : نمایشگاه کتاب تهران با توجه به این که دو سال است برگزار نشده مردم عمدتا با تازه‌های کتاب آشنا نشده اند.

محمد تقی حق بین: دو سال است که تازه‌های نشر به خوبی معرفی نشدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما محمد تقی حق بین (عضو هیات مدیره انجمن ناشران کودک و نوجوان) طی یادداشتی در خصوص " نمایشگاه کتاب تهران " نوشته  است:
با این که در این مدت طرح‌های فصلی فروش کتاب وجود داشته و فروش مجازی کتاب در قالب نمایشگاهی اینترنتی در دونوبت برگزار شده که کمک بزرگی به این حوزه و اقتصادش بود، ولی دیدار مردم با کتاب نکته مهمی است که می‌تواند با تشکیل یک نمایشگاه حضوری رنگ و بوی دیگری بگیرد.
امروز شاهدیم حتی در کشور‌های اطراف ما با حضور مردم، نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود و مردم می‌توانند کتاب‌های مورد نیازشان را تهیه کنند.
حتی در نمایشگاه کتاب بولونیا که امسال در اروپا برگزار شد، در سالن مخصوص ناشران ایتالیایی مردم عام هم می‌توانستند بیایند و کتاب مورد نظر خود را بخرند.
اصلا این مقایسه که ما بگوییم ما باید صرفا نمایشگاهی شبیه به نمایشگاه فرانکفورت یا کتاب کودک بولونیا برگزار کنیم قیاس اشتباهی است.
ما می‌توانیم دستاورد‌های مهم نشر دنیا را وام بگیریم و بومی کنیم.
برای نمونه حق خرید و فروش اثر می‌تواند در بخش بین الملل نمایشگاه کتاب دنبال شود.
ما در آخرین نمایشگاه برگزار شده در سال‌های گذشته که قیمت کتاب در آن زمان حدود یک چهارم قیمت‌های کنونی بود، فروش حدود ۱۲۰ میلیارد تومانی را تجربه کردیم.
قطعا اگر نمایشگاه امسال به خوبی برگزار شود می‌توانیم شاهد فروش حدود ۳۰۰ میلیارد تومانی باشیم.
ضمن این که لمس کتاب و تورق آن، در انتخاب و خرید مشتریان بسیار کمک خواهد کرد.
پرس و جوی من از ناشران نشان می‌دهد در جریان نمایشگاه‌های مجازی کتاب بیشتر کتاب‌هایی که مردم با آن‌ها آشنایی داشته اند فروخته شده، اما کتاب‌های جدید در بیشتر انتشاراتی‌ها به مردم معرفی نشده است که تنها راه آشنایی مردم با کتاب می‌تواند همین نمایشگاه‌های حضوری باشد.
ایران در دو ماه گذشته در نمایشگاه کتاب کشور‌های عمان و لبنان شرکت کرد و ما شاهد بودیم در‌های هر دو نمایشگاه به روی مردمشان باز بود و آن‌ها با استقبال خوب می‌توانستند کتاب خود را تهیه کنند.
اما کشور ما به علت جمعیت قابل توجه بازدید کننده، (در دوره همه گیری) مانند کشور‌های مصر و هند عمل کرد.
حالا وقت آن رسیده با وجود باز بودن بیشتر مراکز فرهنگی، نمایشگاه کتاب هم فعالیت خود را شروع کند.
امسال در نمایشگاه (کتاب) هم می‌شود با قوانین خاصی مانند الزام واکسینه بودن مردم، ماسک زدن اجباری و وسیع کردن راهرو‌ها فضای خوبی برای معرفی در حوزه کتاب داشته باشیم. از همه مهمتر بحث اقتصاد نشر است.
در شرایطی که کتاب در وضعیت خوبی به سر نمی‌برد و ناشران گرفتار تولید کتاب‌های خود هستند و قیمت‌های کاغذ، فیلم و زینک سرسام آور شده، (برگزاری نمایشگاه) در انتخاب و دریافت مستقیم کتاب به مردم کمک می‌کند.
ولی برای این که رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی را هم کرده باشیم با توجه به پرچم دار بودن حوزه کتاب در بحث فرهنگ، باید بیش از هر جای دیگری شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کنیم و با توجه به واکسیناسیون گسترده کشور مطمئنم مشکل خاصی نخواهیم داشت و می‌توانیم از این ظرفیت استفاده کامل بکنیم.
ستاد نمایشگاه کتاب مشغول به کار است و قبلا هم تصمیم داشتند فروش مجازی (هم) باشد. همچنان بر این موضوع اصرار داشته باشند که در کنار نمایشگاه حضوری نمایشگاه مجازی هم برگزار شود تا کمتر شاهد تردد جمعیت قوی گذشته باشیم به ویژه در خصوص مردم شهرستان‌های دیگر.
قطعا نمایشگاه حضوری کتاب با ویژگی و قابلیت فوق العاده می‌تواند به انس مردم با کتاب کمک کند.
در این مدت کرونا، یکی از تفریحات مردم رفتن به کتاب فروشی و تهیه کتاب بود.
امیدوارم بعد از نمایشگاه کتاب در اولین فرصت تا قبل از شروع تابستان این عقب ماندگی فروش فصلی کتاب در کتاب فروشی‌ها (جبران شود) انجام شود و این نوبتی هم که در زمستان از دست رفت و هم در بهار شاهد فروش فصلی کتاب باشیم.
رونق کتاب فروشی‌ها برای ما مهم‌ترین اصل است و ما باید همه برنامه ریزی هایمان را برای حوزه عرضه کتاب در سطح کتاب فروشی‌ها و گسترش کتاب فروشی‌ها انجام دهیم.
آن جاست که می‌توانیم به یک روش پایدار برسیم و نمایشگاه را از این ابعاد گسترده‌ای که دارد شاید به تازه‌های کتاب سوق دهیم (ترجیح ناشران برای عرضه کتاب‌های تازه).
آن زیر ساخت مهم است که انشالله در سال ۱۴۰۱ شاهد توجه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد به کتاب فروشی‌های کل کشور باشیم.

" محمد تقی حق بین" عضوهیت مدیره انجمن فرهنگی تاشران کناب کودک ونوجوان است.
وی سابقه مدیریت بخش‌هایی از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و نمایشگاه قرآن کریم را در طول سی سال در کارنامه خود دارد.
دریافت لوح خادم نشر و خادم القرآن کریم به پاس سال‌ها تلاش در حوزه نشر، انتشار بیش از دویست اثر صوتی و مکتوب و برگزاری هزار نمایشگاه کتاب در داخل و خارج از کشور از جمله فعالیت‌های وی در حوزه نشر است.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیشرفت ۶۰ درصدی بلوار فرهنگ شهرکرد
بهره برداری از واحد تولیدی دمنوش های گیاهی در شاهرود
رشد تولید و اشتغالزایی با تکیه بر دانش بومی
افتتاح و بهره‌برداری از طرح‌های مختلف در استان ایلام
جشن تکلیف فرشتگان ۹ ساله در شهر گوگان
معرفی برترین‌های قرار دوازدهم در چهارمحال و بختیاری
هوای اصفهان پنج درجه سردتر می‌شود.
اعلام میزان بارشهای اخیر در کهگیلویه و بویراحمد
کهگیلویه وبویراحمد سراسر جشن و شادی در شب و روز سالروز میلاد منجی عالم بشریت
جشن و شادی مردم کهگیلویه و بویراحمد در سالروز میلاد صاحب الزمان(عج)
رونمایی از کتاب کوثرانه
برپایی جشن نیمه شعبان در روستای کتا بخش پاتاوه
استان یزد تحت تأثیر موج ناپایدار جوی؛ بارندگی، وزش باد شدید و کاهش دید افقی
بهره برداری و کلنگ زنی ۶۲ طرح در شهرستان دنا
الحاق ۱۴۸ هزار هکتار زمین به شهر‌ها و روستا‌های کشور از سال ۱۴۰۰ تاکنون
اعلام میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه و بویراحمد
پوشش ۹۹.۹درصدی آب شرب شهری در کردستان
اعلام اعتبار کالابرگ دهک‌های یک تا سه در استان
آغاز خرید اقلام کالابرگ مرحله دوم دهک‌های اول تا سوم از امروز
شهرداری‌ها باید با آمادگی کامل به استقبال نوروز ۱۴۰۵ بروند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)