• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۱۲۵۰۰
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۳
اجتماعی » جامعه و شهری

کوه بی بی شهربانو به تپه تبدیل می‌شود!

رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران با اشاره به مراکز گردشگری شهرری گفت: برداشت‌های بی رویه از کوه بی بی شهربانو این کوه را به تپه تبدیل کرده است.

کوه بی بی شهربانو به تپه تبدیل می‌شود!به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سیداحمد علوی در ابتدای جلسه پنجاه و هشتم شورا در ارائه گزارش بازدید از پروژه‌های فرهنگی و گردشگری دارای اولویت منطقه ۲۰ با اشاره به پروژه تبدیل کارخانه سیمان ری به موزه اظهار کرد: این کارخانه از نخستین کارخانه‌های سیمان در ایران است که در سایه بی توجهی‌های صورت گرفته در دوره‌های گذشته، تعدادی از وسایل و قطعات ارزشمندی که در این کارخانه به کار رفته بود مورد سرقت قرار گرفته است.

او افزود: بسیاری از دستگاه‌های آن همچنان در کارخانه به جای مانده و همین امر، لزوم آماده سازی و بهره برداری از موزه را تشدید می‌کند چرا که خطر غیب شدن سایر وسایل نیز وجود دارد.

رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران با اشاره به وجود اسناد تاریخی ذی قیمت در کارخانه گفت: این مجموعه در حال مرمت و بازآفرینی با هدف تبدیل به فضای عمومی خلاق و ایمن و فضایی برای فعالیت‌های دانش‌بنیان در جنوب پایتخت است، اما کار با سرعت کمی پیش می‌رود و راه درازی تا تبدیل آن به موزه است.

علوی همچنین در خصوص مشکلات گردشگری در چشمه علی گفت: سال گذشته طرحی برای ساماندهی این محدوده توسط شهرداری منطقه ۲۰ تهیه شده بود، اما به دلیل توجه نکردن به ضوابط میراث فرهنگی مورد تایید واقع نشده است؛ تدوین و تصویب این طرح می‌بایست سریعتر عملیاتی شود.

او ادامه داد: همچنین با توجه به پتانسیل و ارزش‌های مهم در محوطه باستانی تپه چشمه علی، می‌بایست با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، فضایی برای نمایش پیشینه تاریخی این محدوده و آثار به جای مانده ایجاد نمود؛ این موضوع در گردشگری این محدوده بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران تاکید کرد: هم اکنون نبود پارکینگ، دسترسی راحت مراجعه کنندگان به سنگ نبشته و درج یادگاری و کنده کاری روی این اثر ارزشمند تاریخی، نبود سرویس بهداشتی و اماکنی برای ارائه خدمت به گردشگران از جمله ضعف‌های عمده چشمه علی برای تبدیل به مکان گردشگری شده است.

او با اشاره به کاهش دبی آب چشمه علی بر اثر حفاری تونل مترو افزود: این اتفاق موجب تغییر رفتار خاک و فرونشست‌هایی در منطقه شده است.

علوی در خصوص گورستان زیرین شهرری، برج اینانج و نقاره خانه از هجوم سارقان به این گورستان خبر داد و گفت: با توجه به وجود آثار ارزشمند مدفون در این محوطه باستانی پتانسیل بسیار بالایی جهت توسعه گردشگری تاریخی دارد و می‌بایست با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از این محدوده حفاظت بیشتری صورت گیرد و کاوش‌های علمی و مستندنگاری صورت پذیرد؛ متاسفانه رها شدن این محوطه زمینه را برای حضور سارقان اشیاء تاریخی مهیا کرده و جای جای این محوطه آثار کاوش این سارقان به چشم می‌خورد.

او در ادامه کوه بی بی شهربانو را تپه خواند و گفت: شاید تعجب کنید که چرا جای کوه از عنوان تپه استفاده کردم! اگر سری به این محوطه زده باشید می‌بینید که از آن کوه با عظمت تنها اسمش مانده و تپه‌ای در مجاورت مقبره بی بی شهربانو! از همین جا اعلام می‌کنم که شهروندان آخرین عکس‌های خود را با کوه و مقبره بی بی شهربانو بیندازند که با ادامه روند فعلی در آینده نزدیک دیگر اثری از کوه باقی نمی‌ماند.

رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران با اشاره به تصاویر موجود از این کوه و اطراف آن تاکید کرد: همانگونه که در تصاویر مشخص است، برداشت بی رویه کارخانه سیمان از این کوه، آن را به تپه‌ای میان دره‌های عظیم ناشی از برداشت بی رویه تبدیل کرده است؛ در صورتی که کوه بی بی شهربانو دارای ویژگی فرهنگی و طبیعی می‌باشد و می‌توان آن را بازتابی از منظر فرهنگی دانست.

علوی یادآور شد: بر همین اساس ستاد گردشگری شهرداری تهران اقدام به تهیه پرونده ثبت ملی منظر فرهنگی کوه بی بی شهربانو کرده است. این موضوع در جلسات متعدد در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مطرح گردید، اما تاکنون تصمیمی گرفته نشده است و مذاکرات متعددی جهت ثبت آثار و تدوین حریم و ضوابط حفاظتی صورت گرفته است که همگی بی نتیجه مانده است.

او با اشاره به خطر نابودی مقبره بی بی شهربانو گفت: متاسفانه انفجار‌هایی که برای برداشت سیمان از کوه صورت می‌گیرد موجب ریزش کوه در اطراف مقبره بی بی شهربانو شده و این مقبره را به شدت تهدید می‌کند؛ هیچ بعید نیست با انفجار بعدی آثار به جامانده از کوه روی مقبره سقوط کند و آن را نیز نابود کند.

رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران در خصوص پروژه ایوان ری نیز گفت: ایوان ری یکی از عظیم‌ترین سرمایه‌های متعلق به شهرداری تهران است که در ۴ سال گذشته به امان خدا رها شده و بهره برداری از آن صورت نمی‌گیرد.

او ادامه داد: متاسفانه یکی از ایراداتی که این سرمایه بزرگ دارد، مشکل نداشتن پارکینگ است که لازم است شهرداری ضمن بهره برداری سریع از این مجموعه نسبت به تامین آن فکری کند.

به گفته علوی، این مجموعه می‌تواند با توجه به قرارگیری در سایت باستان شناسی محوطه سلجوقی و مجاورت با برج طغرل به عنوان یک فضای عمومی در قالب موزه میزبان گردشگران، متخصصین تاریخ و باستان شناسی قرار گیرد و جایگاه ملی و بین المللی پیدا کند؛ همچنین وجود سالن‌ها همایش و محل‌هایی که برای اجرای تئاتر روباز طراحی شده می‌تواند این مکان را به یک مکان فرهنگی شلوغ تبدیل سازد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)