• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۱۸۹۵۵
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۴
اجتماعی » حقوقی و قضایی

رئیس قوه قضاییه: فرایند‌ دادرسی را کوتاه کنید

رئیس قوه قضاییه خطاب به معاونت راهبردی تاکید کرد: برای دسترسی مردم به عدالت فرایند‌های دادرسی را کوتاه کنید.

دستور مهم رئیس قوه قضاییه خطاب به معاونت راهبردی؛ فرایند‌های دادرسی را کوتاه کنیدبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در نشست شورای عالی قوه قضاییه ضمن تبریک و تهنیت میلاد باسعادت امام حسن مجتبی (ع) به بیان نکاتی در باب زندگی و زمانه این امام همام و مواجهه ایشان با منافقین، شیطان‌صفتان و کوته‌فکران پرداخت و به در پیش بودن لیالی قدر و ارزش و فضیلت این شب‌ها اشاره کرد.

رئیس دستگاه قضا همچنین به دیدار سه‌شنبه گذشته کارگزاران نظام با مقام معظم رهبری و بیانات حکیمانه و کاربردی معظم‌له در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و به معاونت راهبردی قوه قضاییه دستور داد که آن بخش از توصیه‌های کاربردی اخیر رهبر انقلاب که به نحوی از انحاء مرتبط با مسئولان و کارکنان قضایی بویژه در حیطه‌های اخلاقی است را در قالب دستورالعمل جهت نصب‌العین بودن تدوین کند.

آقای محسنی اژه‌ای در ادامه نشست امروز شورای عالی قوه قضاییه به بازدید ۴ ساعت و سی دقیقه‌ای پنجشنبه هفته گذشته خود از تمامی شعب دادگستری و دادسرای شهرستان اسلامشهر اشاره کرد و با مفید و مؤثر دانستن این قبیل بازدید‌ها در امر آسیب‌شناسی روند‌ها و فرآیند‌ها و شناسایی مشکلات و کمبود‌های مراکز قضایی، دستورات مشخصی را برای مرتفع کردن برخی مشکلات و معضلات احصاء شده در واحد‌های قضایی صادر کرد.

رئیس دستگاه قضا همچنین با بیان اینکه دادسرا‌ها در صف اول مبارزه با جرائم هستند به نقش این واحد‌های قضایی در رسیدگی و مقابله با جرائم و انجام تحقیقات مرتبط با پرونده‌های کیفری اشاره کرد و نقش دادسرا‌ها را در اتقان آراء محاکم و رضایتمندی مردم بسیار حائز اهمیت دانست.

آقای محسنی اژه‌ای در ادامه بر ضرورت تقویت شعب اجرای احکام نیز تاکید کرد و واحد‌های اجرای احکام را بخش‎هایی دانست که تلاش‌های صورت گرفته در مراجع قضایی اعم از دادسرا، دادگاه بدوی و تجدیدنظر و دیوان‌عالی را به ثمر می‌نشانند لذا نیازمند پشتیبانی و حمایت بیشتر هستند تا در اجرا و پیاده‌سازی عدالت هیچگونه خللی ایجاد نشود.

رئیس قوه قضاییه در ادامه به مقوله مهم چینش و توزیع و تخصیص نیرو‌ها در مراکز قضایی به نحوی که بیشترین بهره‌وری و کارآمدی در واحد‌های قضایی حاصل گردد اشاره کرد و در همین زمینه، آسیب‌شناسی خود در بازدید اخیر از شعب دادگستری و دادسرای شهرستان اسلامشهر را مدنظر قرار داد و نامتعادل بودن چینش نیرو‌ها در برخی مراجع قضایی را دارای پیامد‌های نامطلوب دانست و در این راستا مشخصاً خطاب به رئیس کل دادگستری تهران دستوراتی را صادر کرد.

آقای محسنی اژه‌ای در ادامه به مسئولان عالی قضایی دستور داد که بر نظارت‌های خود بر زیرمجموعه‌ها چه بصورت میدانی و چه به صورت سیستمی بیفزایند تا در خلال این نظارت‌ها، روند‌ها و فرایند‌ها مورد آسیب‌شناسی قرار گیرند و مشکلات و موانع برای هرچه مطلوب‌تر شدن ارائه خدمات قضایی به مردم، برطرف شوند.

رئیس قوه قضاییه ضمن قدردانی از زحمات شاهرخیان معاون مالی و پشتیبانی دستگاه قضا به وی دستور داد که با همکاری معاونت راهبردی، گام‌های بیشتری را برای برطرف کردن مسائل و مشکلات واحد‌ها و کارکنان قضایی بردارند و به صورت زمانبندی شده، ضمن تعیین شاخص‌ها و اولویت‌هایی مشخص، از تمامی مراکز قضایی کشور با کمک همکارانشان در معاونت مالی و پشتیبانی بازدید میدانی به عمل آورند تا آشنایی بیشتری با تنگنا‌ها و مشکلات واحد‌ها و کارکنان قضایی پیدا کنند.

آقای محسنی اژه‌ای در همین راستا به معاون منابع انسانی قوه قضاییه نیز دستور داد که با انجام بازدید‌های مستمر میدانی از مراکز قضایی ضمن بررسی نحوه چینش و توزیع نیرو‌ها در واحد‌های قضایی نسبت به رفع نیاز‌ها و مسائل کارکنان دستگاه قضا در حوزه‌های مختلف از جمله مسائل آموزشی، اقدامات مقتضی را ترتیب دهد.

اما یکی از برنامه‌ها و سیاست‌های اصلی دستگاه قضایی در دوره جدید که مورد تاکید مؤکد حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای است و در سند تحول قضایی نیز بدان تصریح شده «کوتاه کردن فرآیند‌های دادرسی» است؛ در همین زمینه، رئیس دستگاه قضا به معاونت راهبردی دستگاه قضا دستور داد که در راستای تسهیل و تسریع دسترسی مردم به عدالت نسبت به اتخاذ تدابیر برای کاهش فرآیند رسیدگی به پرونده‌های قضایی، اقدامات بیشتری را در دستور کار قرار دهد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی در همین زمینه مشخصاً به بازدید اخیر خود از دادگستری و داسرای شهرستان اسلامشهر اشاره کرد و نسبت به معطل ماندن فرایندی پرونده‌ها در یک مرجع قضایی و عدم ارجاع به موقع آن‌ها به مراجع بعدی تذکر داد و این موضوع را از عوامل اطاله دادرسی دانست.

رئیس قوه قضاییه همچنین گفت: با عنایت به آسیب‌شناسی صورت گرفته در جریان بازدید اخیر خود از دادگستری و دادسرای اسلامشهر به رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات دستگاه قضا دستور داد ضمن برنامه‌ریزی جهت انجام بازدید‌های مستمر از مراکز قضایی و احصاء مشکلات ناظر بر فرایند‌های الکترونیکی در واحد‌های قضایی، با همکاری معاونت‌های «راهبردی» و «منابع انسانی» نسبت به تجهیز زیرساخت‌ها و آموزش نیرو‌ها برای ارسال سیستمی اوراق قضایی اقدامات لازم را ترتیب دهد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای محسنی اژه‌ای همچنین با گرامیداشت روز ارتش، به نقش مؤثر این نیرو و به طور کلی همه نیرو‌های مسلح کشور در ایجاد اقتدار، قدرت بازدارندگی، حفظ تمامیت ارضی و استقلال کشور با تبعیّت از فرماندهی معظم کل قوا اشاره کرد و ارتش و نیرو‌های مسلح کشور را متشکل از نیرو‌ها و عناصری مؤمن و دارای روحیه جهادی دانست که در زمان‌های جنگ و صلح پیوسته در حال خدمت‌رسانی به مردم هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چشم بینا در صحنه
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
گمرک زنجان؛ پل ارتباطی ۶۷ واحد تولیدی با بازار‌های خارجی
برگزاری همایش ملی حسابداری هوشمند در بناب
قهرمانی پندار ترکزاد از کیش در مسابقات اسکواش ایران جونیور
برگزاری آیین پایانی جشنواره موسیقی دستگاهی ایرانی در تبریز
تساوی استقلال و فولاد در دربی خوزستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ آبان ۱۴۰۴
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه؛ گسترش شعله‌ها در منطقه حفاظت‌شده شمس‌کلایه
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان ابهر
تساوی ملوان مقابل ذوب آهن در هیجان انگیز‌ترین بازی هفته
واژگونی خودروی سواری در بزرگراه کرج قزوین
نمایش قدرت بانوان کاراته ایران در مسکو؛ چهار فینال در روز نخست
بازدید امام جمعه نورآباد از روند ساخت مسجدحضرت زهرا(س)
ایران به دیدار رده‌بندی رفت
صعود نماینده تنیس ایران به فینال دونفره تورجهانی ایتالیا
ماندگاری هوای خنک در سمنان
آتش سوزی در باغ تفریحی چشمه بلقیس چرام
راه‌اندازی پایانه صادرات حبوبات و خشکبار آذرشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
با توجه به نوع تهدید، پدافند غیرعامل بازآرایی می‌شود
واکنش چین به فرمان از سرگیری آزمایش‌های اتمی آمریکا
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت
تجدید خاطرات گذشته در تالار وحدت
عارف: نگاه دولت چهاردهم اصلاح نظام آموزشی کشور است
وزیر اقتصاد: اقداماتی برای جبران کسری بودجه آغاز شده است
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ  (۳ نظر)
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
نخستین جشنواره حجاب بانوی ایرانی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)