• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۲۳۸۴۴
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۷:۱۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

غیر فعال سازی انواع ویروس کرونا در محیط تاریک

دانشمندان دانشگاه علوم پزشکی نارا توکیو، با استفاده از ترکیب نانوخوشه‌های دی اکسید تیتانیوم (TiO ۲) و اکسید مس (CuxO) نانوفتوکاتالیستی ساخته اند که انواع مختلف ویروس کرونا را بدون نیاز به نور خورشید غیرفعال می کند.

غیر فعال سازی انواع ویروس کرونا در محیط تاریکبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ایران، دانشمندان دانشگاه علوم پزشکی نارا، مؤسسه علوم و فناوری صنعتی کاناگاوا و مؤسسه فناوری توکیو، با استفاده از این فتوکاتالیست ضد ویروسی را ساخته‌اند که ثابت شده هم در تاریکی و هم در نور فضای داخلی موثر است.

CuxO/TiO ۲ انواع مختلف ویروس کرونا (آلفا، بتا، گاما و دلتا) را زیر حد تشخیص آنها، به مدت ۲ ساعت تحت تابش نور مرئی غیرفعال می‌کند.

CuxO/TiO ۲ همچنین فعالیت ضد ویروسی را حتی در شرایط تاریکی از خود نشان می‌دهد. فعالیت ضد ویروسی روی CuxO/TiO ۲ به دلیل دناتوره شدن پروتئین‌های سنبله و تکه تکه شدن RNA ویروس ایجاد می‌شود.

مسیر اصلی انتقال ویروس کرونا از طریق قطرات منتشر شده توسط افراد آلوده در هوا است. علاوه بر این، این قطرات در سطوح مختلف نیز وجود دارند. عفونت‌های ویروسی معمولا در محیط‌های داخلی رخ می‌دهند که افراد زیادی در آن جمع می‌شوند، مواد شیمیایی ضد ویروسی مانند الکل و پراکسید هیدروژن، اغلب برای ضدعفونی کردن سطوحی که مرتباً لمس می‌شوند، استفاده می‌شوند. این مواد شیمیایی ویروس را با تجزیه پروتئین‌های خود غیرفعال می‌کنند. با این حال، این مواد شیمیایی در طبیعت فرار هستند و بنابراین تبخیر می‌شوند. در نتیجه، فرآیند ضدعفونی باید به طور منظم انجام شود.

در مقاله‌ای که در Scientific Reports منتشر شده است، محققان این فوتوکاتالیست حالت جامد را به عنوان یک دفاع جایگزین در برابر ویروس معرفی کرده‌اند. برخلاف ضدعفونی‌کننده‌های شیمیایی، پوشش‌های حالت جامد برای مدت طولانی باقی می‌مانند و از زمان شیوع ویروس کرونا، موضوع تحقیقات در سراسر جهان بوده است. پوشش‌های ضد ویروسی حالت جامد این مزیت را دارند که غیر سمی، فراوان و از نظر شیمیایی و حرارتی پایدار هستند.

بسیاری از این پوشش‌های حالت جامد از فوتوکاتالیست‌های TiO ۲ استفاده می‌کنند که وقتی در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) قرار می‌گیرند، واکنش اکسیداسیونی ایجاد می‌کنند که می‌تواند مواد آلی مانند پروتئین‌های سنبله‌ای که روی سطوح کروناویروس‌ها یافت می‌شوند را از بین ببرد. با این حال، این پوشش‌ها تنها زمانی فعال می‌شوند که در معرض نور UV قرار گیرند، که در محیط‌های معمولی داخلی وجود ندارد. در بیشتر محیط‌های داخلی، نور‌ها معمولاً در شب خاموش می‌شوند، بنابراین مواد ضد ویروسی در شرایط تاریک فعالیت چندانی ندارند.

برای اینکه پوشش تحت نور مرئی و همچنین شرایط تاریک کار کند، تیم کامپوزیتی متشکل از نانوخوشه‌های TiO ۲ و CuxO ساخته است. نانو خوشه‌های CuxO از یک اکسید عدد ظرفیتی مخلوط تشکیل شده‌اند که در آن گونه‌های Cu (I) و Cu (II) وجود دارند. گونه Cu (II) در CuxO به واکنش فوتوکاتالیز نور مرئی کمک می‌کند، در حالی که گونه Cu (I) نقش مهمی در دناتوره کردن پروتئین‌های ویروس ایفا می‌کند و در نتیجه باعث غیرفعال شدن آن‌ها در شرایط تاریک می‌شود.

با پوشاندن پودر CuxO/TiO ۲ روی یک سطح، این تیم نشان داد که ترکیب مورد نظر می‌تواند حتی نوع بسیار خطرناک دلتا را غیرفعال کند. این تیم همچنین غیرفعال‌سازی آلفا، بتا و گاما را تأیید کرده است.

نور سفید در مطالعه حاضر از طریق یک دستگاه نور داخلی استفاده ایجاد می‌شود. با این کار فوتوکاتالیست CuxO/TiO ۲ می‌تواند را در کاهش خطر عفونت در محیط‌های داخلی که معمولاً به طور دوره‌ای در معرض نور و تاریکی قرار می‌گیرند، بسیار مؤثر باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در دهگلان
دستگیری قاتل فراری در کمتر از ۴۸ ساعت در دزفول
پرداخت ۵۸۰ میلیارد ریال وام ودیعه مسکن به دانشجویان متأهل
راهپیمایی محکومیت اغتشاشات اخیر در آبادان و خرمشهر
عرضه ۲۱۴ هزار تن نهاده در بازارگاه با نرخ جدید
سیمای حقیقی قهرمان در کتاب قاسم
آنچه در مورد کالابرگ باید بدانید
تکمیل طرح‌های عشایری جنوب کرمان در دستور کار
کسب رتبه نخست مهاباد در مبادله مرسولات پستی در آذربایجانغربی
برگزاری جشنواره نخستین واژه با هدف ترویج فرهنگ مصرف آب
علوم پایه زنجان، «نخستین دانشگاه دوستدار آب» کشور شد
آماده سازی خزانه چمن ورزشگاه پارس شیراز تا دو ماه آینده
فعالیت صیادی و گردشگری دریایی در مازندران ممنوع
۱۲۰ محله مشهد، آماده واگذاری سرویس‌های پیشرفته فیبر نوری
درخشش سمنان در لیگ دسته یک بدمینتون
رشد چشمگیر تولید گوشت مرغ در استان بوشهر
جام جهانی اسکی پرش در اتریش؛ قهرمانی پرویس در جام فورهیلز
درگذشت استاد امیرهوشنگ جزی‌زاده هنرمند پیشکسوت نگارگری
بدمینتون باز قمی در اردوی جدید تیم ملی
آغاز عملیات اجرایی احداث ابنیه و تاسیسات آبرسانی روستای بارنجگان شهرستان زیرکوه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
پیگیری حادثه بیمارستان ایلام براساس گزارش هیئت اعزامی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
خروج آمریکا از ۶۶ سازمان بین‌المللی  (۱ نظر)
درگذشت معاون سابق اجرایی نیروی زمینی ارتش در همدان  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)
گلایه ساکنان مجتمع بام پونک از مشکلات این مجتمع  (۱ نظر)
۱۴۰۰ روستای سیستان و بلوچستان از نعمت گاز برخوردار می‌شوند  (۱ نظر)