• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۲۴۱۵۲
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۴
علمی و فرهنگی » معارف

صندوق تحول مسجد، ضامن توسعه پایدار محلات در جامعه اسلامی

مدیرعامل بنیاد هدایت گفت: تشکیل صندوق تحول مسجد، ضامن توسعه پایدار محلات در جامعه اسلامی خواهد بود.

صندوق تحول مسجد، ضامن توسعه پایدار محلات در جامعه اسلامیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ستاد خبری بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، حجت‌الاسلام سیدناصر میرمحمدیان در نشست تبیین طرح صندوق تحول مسجد که به همت بخش مسجد جامعه‌پرداز و تمدن‌ساز برگزار شد، افزود: براساس تئوری امامت محله، امام در محله باید در حوزه‌های مختلفی فعالیت و مسائل مختلفی را حل کند. یکی از دغدغه‌ها برای فعالیت امام در محله نیاز به تامین منابع مالی است. در این موارد پاسخ‌هایی از قبیل کمک‌های مردمی، کمک‌های دولتی و .. ارائه می‌شود، اما هر یک از این منابع به تنهایی پاسخگوی نیاز‌های فعالیت دینی در محله نیست، پاسخ به راهکار جذب منابع یکی از محور‌های کلیدی فعالیت امام محله است.
وی اضافه کرد: از آثار قرآنی می‌توان دریافت که منابع مختلفی برای تأمین مالی فعالیت‌های دینی پیش‌بینی شده است. با مطالعه آثار آیت‌الله شاه‌آبادی این نکته قابل برداشت است که امام محله می‌تواند صندوقی برای تامین مالی فعالیت‌های دینی ایجاد کند، صندوقی که براساس پژوهش‌های بنیاد هدایت به نام صندوق تحول محله نامگذاری شده است.
میرمحمدیان گفت: صندوق تحول محله منابع و مصارفی دارد که از منابع این صندوق می‌توان به خدمات قابل ارائه در مسجد، اجاره اماکن وابسته به مسجد، نذورات، موقوفه‌ها و ... اشاره کرد.
مدیرعامل بنیاد هدایت ادامه داد: البته بخشی از منابع صندوق تحول، مصارف خاصی دارد. به‌عنوان مثال ممکن است نذورات صرف موارد خاص مدنظر بانی آن نذر شود، اما برخی از مصارف صندوق تحول در اختیار امام محله است و براساس نیاز‌های محلات مدیریت می‌شود.
وی گفت: برخی از مصارف صندوق می‌تواند سبب ایجاد منابع و بازگشت منابع شود. به‌عنوان مثال اعطای وام‌های قرض‌الحسنه که اصل منابع برگشت دارد یا در مواردی تامین مالی برخی از پروژه‌های اشتغال‌زایی و تولیدی می‌تواند سبب ایجاد منابع پایدار برای صندوق تحول محله شود.
میرمحمدیان افزود: باید توجه کرد که صندوق چرخه دارد و برای منابع صندوق مصارفی تعریف می‌شود. تامین منابع یا دریافت خدمات تامین شده توسط این صندوق به‌صورت مابه‌ازا و جبران خدمات نیست، یعنی افراد محله بدون چشمداشت به این صندوق کمک می‌کنند و خدمات هم بدون در نظر گرفتن جایگاه افراد و میزان مشارکت آن‌ها در تامین منابع ارائه خواهد شد. اگر این شرط برقرار شود، محله و صندوق به اهداف متعالی خواهد رسید.
مدیرعامل بنیاد هدایت گفت: دایره نفوذ صندوق محله در ابتدا محدود و در حد اهالی مسجد است. زمانی که صندوق فعالیت خود را آغاز کرد و پس از کسب تجربه، می‌توان دایره فعالیت صندوق توسعه محله را گسترش داد.
بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با شعار «قرآن کتاب امید و آرامش» از ۲۷ فروردین تا ۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف۱۸۵ قطعه شیء تاریخی درنَرماشیر
معرفی برگزیدگان ۳ جشنواره فرهنگی کودک در رشت
مراسم شهادت امام سجاد (ع) در کشمیر
موضع قاطع نخست وزير عراق در حمايت مجدد از ايران
تاکید مالزیائی‌ها بر رد سفیر پیشنهادی ترامپ
آتش سوزی در جنگل‌های ترکیه
تشدید دردسر‌های ترامپ
سفر معاون وزیرخارجه به نیویورک
۲۵ محرم، سالروز شهادت پیام رسان نهضت عاشورا، امام سجاد (ع)
برخورد پژو پارس با نیوجرسی وسط جاده در فریمان
پیگیری ابعاد حقوقی تجاوز دشمن صهیونی
پیام تسلیت آیت الله سید علی اصغر دستغیب در پی شهادت سرلشکر شهید غیب پرور
تاکید استاندار بر لزوم جذب اعتبارات استان در حوزه‌های مختلف
افتتاح نمایشگاه فردخت در میامی
برگزاری نشست شورای هماهنگی ارزش های دفاع مقدس لرستان
دیواری کوتاه برای مقابله با باد‌هایی بلند
افزایش ۴ درصدی مصرف برق در کهگیلویه و بویراحمد
برای سفر اربعین ثبت نام بیش از ۲۶ هزار نفر در خراسان رضوی
روستای تاریخی فهرج، در راه یونسکو
پیمایش رشته کوه دنا در ۲ روز و صعود به ۴۰ قله
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)