• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۲۹۲۳۵
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۵
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

فعالان حوزه کتاب برای آموزش و تقویت تولید محتوا، برنامه ریزی کنند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید دسترسی عادلانه و عمومی به کتاب را فراهم کنیم؛ جمع فرهیخته کنونی باید تولید محتوا را آسیب‌شناسی کند.

فعالان حوزه کتاب برای آموزش و تقویت تولید محتوا، برنامه ریزی کنندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با اهالی کتاب، نشر و ادبیات ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات همه مسلمانان با تاکید بر این‌که بخش فعالیت‌های فرهنگی و هنری در کشور به عنوان حوزه پیش‌ران باید تقویت شود، گفت: در این مسیر دولت سیزدهم و بخش‌های مختلف کشور باید هزینه و حمایت کنند و اجازه ندهیم حوزه کتاب و صنعت نشر بیش از این دچار مشکل شود.
محمد مهدی اسماعیلی فضای فناوری جدید را فرصت و تهدید دانست و گفت: امروز در جامعه ما بیشتر بخش تهدید این فضا مطرح است، اما یک جامعه فرهنگی و اصیل مانند جامعه ایرانی با نخبگان برجسته‌ای که تعدادی از آن‌ها در این جمع حاضر هستند، حتما می‌توانند بر فرصت‌های فضای فناوری جدید تمرکز کنند. ما نمی‌توانیم دیوار بکشیم و مانع ورود فناوری‌های نو به این عرصه شویم. منطق این است که ریل‌گذاری کنیم تا این فناوری‌ها منجر به تقویت بیشتر حوزه فرهنگ شود.
وی گفت: در کشور شاخص‌هایی برای سنجش سرانه مطالعه وجود دارد؛ آخرین عددی که برای سرانه مصرف فرهنگی در حوزه موسیقی، کتاب، سینما، تلویزیون و... ارائه شد تاحدی قابل قبول بود.
فعالان حوزه کتاب برای آموزش و تقویت تولید محتوا، برنامه ریزی کنندعضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد باید تلاش کنیم مردم بیشتر کتاب بخوانند و کتاب‌خوان شوند. نهضت کتابخوانی، مطالبه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است.
اسماعیلی با بیان این‌که حوزه نشر باید جنب‌وجوش، نشاط و تولیدات فرهنگی متنوعی داشته باشد، گفت: میزان فروش کتاب در حوزه کودک و نوجوان بیشتر از حوزه‌های دیگر است؛ در دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران این حوزه فروش بالایی را به نام خود ثبت کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با طرح این سوال که آیا تولیدات ما در حوزه کودک و نوجوان کافی است یا خیر، افزود: وظیفه ما این است که تولید، فروش کتاب و کتابخوانی را تسهیل کنیم و در کنار آن به محتوای کتاب‌ها توجه ویژه‌تری داشته باشیم..
وی با بیان این‌که باید دسترسی عادلانه و عمومی به کتاب را فراهم کنیم، گفت: جمع حاضر باید تولید محتوا را آسیب‌شناسی کند.
اسماعیلی افزود: کار آموزش در حوزه هنر را از بهمن ماه ۱۴۰۰ در هفتاد و دو شهرستان محروم آغاز کردیم که بیش از چهل هزار نفر در پنجاه رشته هنری در این طرح مشارکت و ثبت‌نام کردند و مُدرس‌ها برای شروع آموزش به این شهر‌ها اعزام شدند. به زودی دور دوم از ۹ استان و چهل شهرستان جدید آغاز خواهد شد. این طرح را می‌توانیم در حوزه فعالیت‌های نویسندگی و... نیز اجرا کنیم؛ ما شرایط اجرای آن را فراهم می‌کنیم و اهالی قلم و نشر، حوزه هنری و وزارت آموزش و پرورش نیز به ما کمک کنند تا به این فضا در کشور دامن بزنیم. آقای احمدوند در مقام معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکارانشان با کمک انجمن‌های تخصصی حوزه نشر همت کنند تا فضای جدیدی را برای بهره‌برداری در سال‌های آینده آغاز کنیم تا آموزش شامل حوزه کتاب و فرهنگ نیز بشود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر این‌که شبکه قوی فرهنگی در کشور در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان‌های تابعه آن است، گفت: در برنامه‌ریزی‌ها باید به این ظرفیت‌ها توجه کنیم. از جریان فرهیخته و فرهنگی کشور درخواست می‌کنم نهضت کتابخوانی و نهضت تولید محتوا را با ظرفیت‌های موجود تقویت کنند.
اسماعیلی به وضعیت کاغذ در کشور و تلاش برای رفع مشکلات این حوزه اشاره کرد و گفت: تقریبا هفته‌ای نیست که یک تا دو جلسه در سطح رئیس جمهورمحترم و معاون اول محترم ریاست جمهوری درباره موضوع کاغذ نداشته باشم. گام‌های خوبی در این زمینه برداشته شده است و من برای حل این مساله بسیار امیدوارم و نگرانی ندارم. با همه انگیزه تلاش می‌کنم وضعیت کاغذ را تا حد مطلوبی حل کنم و ان‌شاءا... این موضوع حل شدنی است.
شعرخوانی احمد بابایی در ضیافت صمیمانه اهالی کتاب، نشر و ادبیات با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر بخش‌های این آیین بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاهش ۴۵ درصدی تلفات تصادف‌های رانندگی در خدابنده
بارش بیش از ۲۱۱ میلی متر باران در کیش
مدارس جاسک آماده اسکان اضطراری
افتتاح رسمی صحن مطهر حضرت زهرا(س)
ثبت نام در فرایند ارزیابی و انتخاب برند برتر ملی در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۸ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
خدمات رسانی شبانه روز ستاد مدیریت بحران در کیش
واریز یارانه یسنا، همزمان با شب یلدا
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۲۷ آذر
محاسبات دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه فرو ریخت
کنترل بیولوژیک افت ذرت
پرواز اورژانس هوایی برای نجات نوزاد در طالقان
خدا جواب بازیکنان پرسپولیس را داد
مسابقات آزاد تپانچه بانوان؛ هانیه رستمیان قهرمان شد
تشدید بارندگی ها در پایان هفته سمنان
بیانیه کمیته انضباطی درباره توهین‌ها و فحاشی تماشاگران فوتبال
نعمت بی دریغ، ایران غرق در برکت برف و باران
عملیات بهسازی قبور معصوم زاده بجنورد متوقف شد
مصر و امضای یک قرارداد تازه عربی با رژیم صهیونی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
هوای سرد در تهران ماندگار است
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
ادامه عملیات بارورسازی ابر‌ها تا پایان بهار
جام جهانی اسکیت رولبال؛ بانوان ایران بر سکوی سوم جهان ایستادند
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)