• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۴۱۰۲۳
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۶
خوزستان » علمی فرهنگی

ضرورت توسعه مراکز رشد و شرکت‌های دانش بنیان در کشور

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری : ۶ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان هم اکنون در کشور وجود دارد که با هدفگذاری ایجاد ۴۰۰ هزار شرکت دانش بنیان فاصله بسیار دارد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آیین تکریم و معارفه رییس قدیم و جدید پارک علم و فناوری خوزستان گفت: سهم شرکت‌های دانش بنیان در صنعت کشور حدود ۱.۱ درصد و در کشاورزی حدود چهار درصد است که این آمار بسیار ناچیز است.

ضرورت توسعه مراکز رشد و شرکت‌های دانش بنیان در کشور
علی خیرالدین با بیان اینکه هم اکنون ۴۹ پارک علوم و فناری در کشور وجود دارد که از این تعداد ۱۱ پارک دانشگاهی است افزود: ۲۲۴ مرکز رشد در کشور فعالیت دارند که در برنامه‌ریزی جدید ایجاد مراکز رشد در تمام شهرستان‌ها دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: حرکت در مسیر توسعه مراکز رشد و شرکت‌های دانش بنیان در کشور، حرکت از جز به کل تغییر کرده است که بر این اساس ابتدا مراکز رشد، سپس پردیس‌های فناروی و نوآوری و در نهایت ایجاد پارک‌های علم و فناروی دانشگاهی پیگیری می‌شود.

وی افزود: ۱۰ هزار و ۵۰۰ واحد فناوری در کشور وجود دارد که از این تعداد تنها حدود ۱۵ درصد یعنی یک هزار و ۷۰۰ شرکت، دانش بنیان است.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ۶ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان هم اکنون در کشور وجود دارد که با هدفگذاری ایجاد ۴۰۰ هزار شرکت دانش بنیان فاصله بسیار دارد.

وی با اشاره به ایجاد دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی در مشهد افزود: سهم کشاروزی در تولید ناخالص ملی حدود ۱۸ درصد است که از این مقدار سهم شرکت‌های دانش بنیان در بخش کشاورزی تنها چهار درصد است.

وی همکاری میان همه بخش‌های خوزستان برای توسعه زیرساخت‌های علم و فناوری این استان را ضروری دانست و ادامه داد: باوجود تلاش صورت گرفته برای توسعه پارک علم و فناوری خوزستان، وضعیت این استان در این زمینه هیچ تناسبی با ظرفیت‌های آن ندارد.

معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: ایجاد پردیس فناوری و نوآوری در دانشگاه شهید چمران با مشارکت پارک علم و فناوری استان با تخصیص ۶ هکتار زمین و پیگیری احداث برج فناوری از جمله موضوع‌های مهمی است که در خوزستان پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به اقدام‌های صورت گرفته برای تحقق شعار سال، ادامه داد: تشکیل ستاد اقتصاد دانش بنیان در استان‌ها با ریاست استانداران به تمام استان‌ها از طریق وزارت کشور ابلاغ شده است ضمن اینکه پس از نامگذاری شعار امسال توسط رهبر معظم انقلاب، قرارگاه ویژه شرکت‌های دانش بنیان در کشور در حال ایجاد است.

خیرالدین، با اشاره به برنامه ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برای تشویق اعضای هیات علمی در ورود به حوزه فناوری گفت: برای ترغیب اساتید دانشگاه در ورود به عرصه‌های تولید و فناوری پنج پایه تشویقی مازاد بر آنچه موجود است برای اساتید فعال دراین زمینه ایجاد شده است ضمن اینکه اساتید فعال در حوزه علم و فناوری می‌توانند از این فعالیت‌ها به عنوان جایگزینی برای مقاله‌های علمی نیز استفاده کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌های صنعتی، در حوزه علوم انسانی فناوری نرم، و در رشته‌های هنر و معماری شرکت‌های خلاق وجود دارند و این موجب شده تا امکان فعالیت استادان رشته‌های مختلف در حوزه علوم و فناوری دانش بنیان فراهم باشد.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اجرای طرح دستیار فناوری در کشور گفت: بر اساس این طرح دانشجویان علاقمند به فعالیت در حوزه فناوری می‌توانند همزمان با تحصیل، ۶ ماه در شرکت دانش بنیان یا واحد فناور آموزش ببیند که برای دانشجویان کارشاسی ۱۰ میلیون ریال، کارشناسی ارشد ۲۰ میلیون ریال و دکترا ۳۰ میلیون ریال به عنوان حقوق پرداخت می‌شود که این طرح نیز ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه نگران اشتغال دانش بنیان در کشور هستیم ادامه داد: به منظور هدایت رساله‌ها و پایان نامه‌های دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد در حوزه فناوری رقمی بین ۳۰۰ میلیون تا یک میلیارد ریال در حوزه فناوری و نوآوری در اختیار پارک هاب علم و فناوری قرار گرفته است که با وجود ابلاغ متاسفانه به دلیل کار رسانه‌ای کم، بخش زیادی از اساتید و دانشجویان اطلاعی از این طرح دارند.

 

بیشتر بخوانید : لزوم ورود تکنولوژی به کشاورزی برای ارتقاء بهره وری


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اسفند سال ۱۴۰۰ با صدور حکمی ضمن تقدیر از ایرج کاظمی نژاد رییس سابق پارک علم و فناوری خوزستان، راضی جلالی را به مدت چهار سال به عنوان رییس جدید پارک علم و فناوری این استان منصوب کرد.

 
 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری محفل شعرخوانی «چکامه کتاب» در ارومیه
نصف جهان، دروازه بلاروس به خلیج فارس
برخورد جدی با دور دور و حرکات مخاطره آمیز در منطقه صفاییه و بافت تاریخی یزد
پیروزی ماخاچ قلعه در یک چهارم در حضور حسین نژاد
معرفی سرپرست جدید اداره کل غله و خدمات بازرگانی مازندران
دمای هوا تغییرات محسوسی ندارد
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
واژگونی خودرو در محور خوشاب به قوچان با ۳ مصدوم
تشدید سرکوب مهاجران در آمریکا
ارزش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری صادرات محصولات فناورانه استان قزوین 
بازدید نماینده رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از رامهرمز
دو مسمومیت ناشی از گاز گرفتگی در انار
تنفس هوای نا سالم در تهران
خطر آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی در مصرف‌کنندگان آبمیوه‌های دودزا
قطعی فیبر در مسیر تهران-شیراز علت افزایش پینگ بازی‌ها
برگزاری مسابقات آمادگی جسمانی ویژه دانش‌آموزان غیر ایرانی در قم
جلوگیری از هدر رفت بیش از ۴۷ هزار متر مکعب آب در اشکذر
تهرانِ معنوی در مسیر جهانی شدن با محوریت گردشگری مساجد
ضرورت تامین ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیزات بیمارستان ولایت 
درخشش قرارگاه منطقه‌ای کربلا در مسابقات قرآن و عترت خانواده کارکنان سپاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)