• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۴۳۱۴۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۴
سیاسی » مجلس

هدف مردمی سازی قیمت‌ها؛ رسیدن منابع به سفره مردم

عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: دنبال این بودیم که چه کار کنیم که کل منابع درآمدی که به سختی هم فراهم می‌شود و مخصوصا در این بخش مشکلات ارزی هم داریم، همه را به مردم برسانیم.

هدف مردمی سازی قیمت‌ها؛ رسیدن منابع به سفره مردمبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مصطفی طاهری در گفتگو با شبکه خبر در خصوص اجرای طرح مردمی سازی و واقعی سازی قیمت‌ها اظهار داشت: تاکنون بخشی از منابع درآمدی مان را به صورت یارانه به مردم می‌دادیم. مثلا سال قبل دولت حدود ۱۸ و نیم میلیارد دلار ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تخصیص داد. برای امسال هم به همین صورت. از اول مجلس یکی از دغدغه هایمان همین ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی بود. این موضوع به شدت کارشناسی شد. ریز اعداد و ارقام درآمد که از کل این ۱۸ میلیارد دلار چقدر آن بر سفره مردم حضور دارد؟ آیا همه اش حضور دارد یا ندارد؟ و اگر بخشی حضور دارد نسبت به اقشار مختلف جامعه به چه صورت است؟
وی ادامه داد: به این نتیجه رسیدیم که بخش زیادی از این منابع بنا به دلایل مختلف به سفره مردم وارد نمی‌شود. آقای همتی رئیس بانک مرکزی دولت قبل در تلویزیون اعلام کردکه ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی در خوشبینانه‌ترین حالت بین ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان خودش را در سفره مردم نشان می‌دهد. مابقی تبخیر شد و به سفره نرسید. این نکته اول؛ بنابراین بخش زیادی بین ۴ هزار و ۲۰۰ تومان تا ۱۵ هزار تومان یعنی حدود ۱۰ هزار تومان به سفره مردم نرسید. نکته دوم اینکه بخشی هم که رسیده به چه صورت رسیده است. اگر ما مصرف اقشار جامعه را بررسی کنیم؛ گفتند میان مصرف دهک‌های بالاتر نسبت به دهک‌های پایین‌تر در کالا‌هایی که الان ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی درباره شان هدفمند شده مثل مرغ و لبنیات و روغن و این‌ها اختلاف وحشتناکی است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس افزود: وقتی این ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را به همه کسانی که مرغ و روغن می‌خریدند اختصاص می‌دادیم، عملا دهک‌های بالا از یارانه بیشتری استفاده می‌کردند؛ این هم یک نکته؛ بنابراین ما دنبال این بودیم که چه کنیم که اولا کل منابعی که در بودجه تدوین شده و به سختی هم درآمد داریم و مخصوصا مشکلات ارزی داریم؛ این را همه را به مردم برسانیم. دوم اینکه چه کنیم که یا همه یکسان برخوردار شوند یا لااقل اقشار آسیب پذیرتر بیشتر بهره‌مند شوند به همین خاطر این مدل را داشتیم.
طاهری گفت:، اما این مدلی که در مجلس دنبالش بودیم، دولت یک مقدار با تاخیر اجرا کرد. ایراد اساسی این بودکه نیازی نیست که پول نقد داده شود. گفتیم افرادی که برای خرید می‌روند موقع حساب کردن با همان قیمتی که در شهریور ۱۴۰۰ بود مرغ را بخرند. مثلا الان ۳۱ هزار تومان بخرند و ما به التفاوت را دولت به حساب فروشنده واریز کند.
وی افزود: همین طور دهک‌ها را درنظر بگیرید یعنی فردی که در ماه دو تا مرغ می‌خرید با آنکه بیست تا می‌خرید، دیگه یکسان نیست. در مورد نان و دارو البته این طور نیست که اقشار آسیب پذیر و دهک‌های پایین کمتر مصرف کنند یعنی برعکس شاید باشد به همین خاطر در مورد دارو و نان گفتیم که این مدل لازم نیست استفاده شود و برای همه ثابت بماند. طرحی که دارد اجرا می‌شود به عنوان مثال در حوزه انتخابیه ام زنجان، نانی که مردم با همین قیمت می‌خرند هیچ فرقی نکرده یعنی از دیدگاه مردم، انگار هیچ طرحی اجرا نمی‌شود، اما آردی که نانوایی‌ها می‌گیرند با قیمت آزاد است و ما به التفاوت قیمت آزاد با قیمتی که باید باشد را دولت به حساب نانوا‌ها واریز می‌کند. فرقش این است که این دغدغه که آرد یارانه‌ای به نانوایی برسد یا به شبکه توزیع آرد قاچاق وارد شود یا به شبکه‌های صنعتی داده شود؛ دیگر حذف شده است و این آرد را فقط مردم به عنوان نان می‌توانند بگیرند با همان قیمتی که تا به حال می‌گرفتند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
سلام
چرا گزارش و اقدامی برای علت ندادن یارانه به همه جانبازان کشور تعلق نگرفته و باید بگیرند نمیکنید. چرا به قاضی زاده هاشمی نمیگویید از بنیاد شهید نامه ای به رئیس جمهور و وزارت تعاون و سازمان هدفمندی یارانه ها با ذکر لیست اسامی تمامی جانبازان عزیز با هر درصدی بزند تا واریز کنند. یعنی بفرمائید یک جانباز که این همه برا نظام و انقلاب و دفاع از کشور زحمت کشیده یارانه و کمک معیشت نگیرد پس چه کسی باید بگیرد؟. از این قشر واجب تر داریم؟. ممنون
نظر شما
آخرین اخبار
چین همچنان در صدر کشورهای مخترع جهان
اجرای طرح هادی و مقاوم سازی مسکن روستایی در همدان
تلاش برای ارتقای بلوک‌های زایمان بیمارستانی
جاده چالوس از ساعت ۱۲ یکطرفه می‌شود
وزیران راه، اقتصاد و امور خارجه به کمیسیون عمران می روند
تعلیق موقت اجرای حکم مهدیه اسفندیاری در فرانسه
ماه ضیافت الهی و رونق سفره‌های ساده افطاری درچهارمحال و بختیاری
پرداخت ۹۸۰ میلیارد ریال تسهیلات به تعاونی‌های مسکن خراسان شمالی
رقابت دانش آموزان بیضایی در مسابقات فوتسال
فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای در ایران ادامه دارد
وقوع زمین لرزه در شهرستان مسجدسلیمان
مرد میدان شهید علیرضا ربیعی از فاروج
۸ نیروی افغان در درگیری با پاکستان کشته شدند
شهید غازی، ستاره فوتبال و فرمانده محجوب در جنگ
آغاز عملیات مبارزه با سن غلات در مزارع لرستان
نجات و احیای بازیکن فوتسال در فردوس 
حمایت از سرمایه‌گذاران خوروبیابانک در اولویت استان
واگذاری بیش از ۱۶ هزار انشعاب جدید آب در حوزۀ شهری و روستایی گیلان
تملک بیش از ۳۰۰ هکتار زمین برای شهرک تخصصی مبلمان منبت ملایر
دیدار زردپوشان شیرازی با صدرنشین لیگ برتر فوتبال، امشب در تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
پایان دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در ژنو
کاهش دما در استان یزد
فراخوان سومین رویداد ملی فناورانه میکروالکترونیک
برپایی محفل انس با قرآن کریم در شهر بهمن
کشف و توقیف ۵۰ هزار لیتر روغن خوراکی قاچاق در استان قم
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
بقایی: دو هیئت‌ نیاز داشتند با پایتخت‌ها مشورت کنند
نمایندگان ایران طلایی شدند
عراقچی: مذاکرات پیشرفت خوبی داشت
میلیون‌ها ربات در خدمت عملیات رسانه‌ای غرب
منافع و آرمان‌های ملی، خط قرمز مشترک همه ما است
آغاز بکار اتوبوس ویژه بانوان
هشدار نارنجی هواشناسی برای مناطق شمال غرب کشور
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۸ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)
برخورد پلیس با خودرو‌های دارای چراغ زنون  (۱ نظر)
پایش و شناسه کردن واحد‌های بهره برداری کشاورزی  (۱ نظر)