• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۴۴۷۷۹
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۸
سیاسی » مجلس

ارجاع مستثنی شدن سازمان انرژی اتمی از شفافیت به کمیسیون شورا‌ها

نمایندگان مجلس با ارجاع موضوع مستثنی شدن سازمان انرژی اتمی از طرح شفافیت قوای سه گانه به کمیسیون شورا‌ها موافقت کردند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت؛ نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز، بند ۵ ماده ۱ طرح شفافیت قوای سه گانه با موضوع مستثنی شدن سازمان انرژی اتمی، نیرو‌های مسلح و وزارت اطلاعات از این طرح، بررسی و پس از بحث و گفتگو‌های صورت گرفته به پیشنهاد رئیس مجلس برای بررسی بیشتر به کمیسیون امور داخلی و شورا‌ها ارجاع شد.
محمدرضا صباغیان بافقی نماینده مهریز به عنوان پیشنهاددهنده مستثنی شدن موارد طبقه بندی شده سازمان انرژی اتمی در طرح شفافیت قوای سه گانه، گفت: در طرح شفافیت قوای سه گانه به دنبال شفافیت عملکرد تمامی دستگاه ها، شوراها، سازمان‌ها و نهاد‌ها هستیم، اما در تبصره ردیف ۱-۵ و سازمان انرژی اتمی، نیرو‌های مسلح و وزارت اطلاعات مستثنی شده است و ما پیشنهاد دادیم که موارد طبقه بندی شده و آنچه که محرمانگی لازم دارد مستثنی شود.
وی ادامه داد: در برخی از موارد لازم است که شفافیت ایجاد شود، به عنوان مثال شرکت‌های اقتصادی و همچنین سازمان انرژی اتمی زمین‌های زیادی را به عنوان اینکه تشعشع دارند را تصاحب کرده و سنگ آهنگ استخراج و آن را می‌فروشد و مشخص نیست که چقدر سنگ آهن فروخته شده است و حتی مسئولان شهرستان هم اطلاعی از این موضوع ندارند و این موضوع ربطی به محرمانگی و طبقه بندی ندارد.
صباغیان بافقی افزود: بنابراین ما پیشنهاد دادیم که موارد طبقه بندی شده مربوط به این دستگاه‌ها مستثنی شود نه اینکه تمامی مسائل آن ها.
علی بابائی کارنامی نماینده ساری در مخالفت با این پیشنهاد، گفت: خوشحالیم که طرح شفافیت قوای سه گانه در دستورکار مجلس و مورد استقبال مردم قرار گرفته است و زمانی که می‌خواهیم شفافیت ایجاد کنیم باید براساس اسناد طبقه بندی شده خط قرمز‌هایی را داشته باشیم و حفظ کنیم.
محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه در موافقت با پیشنهاد صباغیان، گفت: سازمان انرژی اتمی طی یک تا دو سال گذشته براساس برخی قوانین که تفسیر به رأی است بر روی برخی معادن دست گذاشته و با اعلام اینکه معدن مشکوک است و ممکن است اورانیوم داشته باشد بنابراین باید به این موضوع ورود کرد.
وی ادامه داد: سازمان با احتمال وجود اورانیوم با معادن قرارداد می‌بندد و برخی محصولات را استخراج می‌کند؛ بسیاری از معدن کاران یکباره با مانع جدید مواجه شدند و سازمان با امنیتی کردن مسئله جلوی فعالیت آن‌ها را گرفته و می‌گوید باید قرارداد منعقد کنید و در عواید معدن سهیم و سنگ اورانیوم و طلا را به فروش می‌رساند؛ برای رفع موانع تولید که نباید به موانع اضافه کنیم.
زنگنه یادآور شد: البته مباحث امنیت و سری باید محرمانه باشد، اما اینکه سازمان انرژی اتمی بر روی معادن خصوصی دست بگذارد و عواید آن را کسب و پاسخگویی نداشته باشد درست نیست ما حفظ محرمانگی را در مورد انرژی هسته‌ای باید مورد توجه قرار دهیم، اما سایر موارد باید شفاف باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی پس از اظهارات نمایندگان، گفت: با توجه به توضیحات مطرح شده و اینکه موارد طبقه بندی شده از ابتدای تبصره ردیف ۱-۵ باید شامل نیرو‌های مسلح و وزارت اطلاعات شود مخالف اصل ۱۱۰ قانون اساسی است و می‌طلبد این تبصره را برای بررسی بیشتر به کمیسیون شورا‌ها ارجاع دهیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، گام مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت، بدل به شهری بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)