• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۴۸۴۹۴
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
کرمی:

ریل‌گذاری زیست‌بوم صنایع خلاق و فرهنگی در دولت سیزدهم آغاز شد

دبیر ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع خلاق در نخستین نشست کارگروه اسباب‌بازی و سرگرمی سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم، این سند را هموارکننده مسیر توسعه زیست‌بوم خلاق در کشور دانست.

ریل‌گذاری زیست‌بوم صنایع خلاق و فرهنگی در دولت سیزدهم آغاز شدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این جلسه اعضای مختلف کارگروه از بخش‌هایی، چون تولیدکنندگان اسباب بازی، نمایندگانی از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، برخی از اعضای شورای نظارت و مجمع فعالان اسباب بازی و چند شرکت خلاق و خانه خلاق ونواوری حوزه اسباب بازی حضور داشتند.

تشکیل اتحادیه سازندگان وعرضه کنندگان اسباب بازی

پرویز کرمی در این نشست، باتوجه به سند تحول دولت سیزدهم در زمینه صنایع خلاق و فرهنگی بر ضرورت موضوع تشکیل اتحادیه عرضه کنندگان اسباب بازی تاکید و اقدامات ستاد فناوزی‌های نرم و توسعه صنایع خلاق را در این زمینه برشمرد.

افزایش سهم محصولات ایران‌ساخت در حوزه اسباب بازی را جدی بگیریم

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق نیز در این نشست، از رونق کسب وکار‌های خلاق  در کشور و افزایش سهم محصولات ایران‌ساخت این حوزه، از بازار اشاره کرد و افزود: معاونت علمی به صنعت اسباب بازی به عنوان یکی از مصادیق حوزه فناوری‌های نرم و صنایع خلاق توجه کرد و برای توسعه این صنعت در قدم نخست، افرادی را از درون صنف اسباب بازی را انتخاب کرد تا در اجرایی شدن اقدامات و تلاش‌ها در این مسیر یاریگر ستاد فناوری نرم باشند.

رئیس ستاد اجرایی‌سازی سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم، این سند را هموارکننده مسیر توسعه زیست‌بوم خلاق در کشور دانست و گفت: تصویب و اجرایی سازی این سند، به توسعه محصولات خلاق و فرهنگی کمک می‌کند و یکی از تکالیف تعریف شده در این سند، افزایش سهم قابل توجه بازار از محصولات فرهنگی و خلاق ایران‌ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق، با بیان اینکه در مصوبات سفر‌های استانی جناب اقای دکتر رئیسی ریس جمهور محترم به موضوع صنایع خلاق واشتغالزایی فارغ التحصیلان رشته‌های علوم انسانی و فرهنگ وهنر این مهم را هم در سفر‌های استانی با کمک استانداران و مسولین استانی دنبال میکنیم.

کرمی افزود: این اقدامات با ایجاد و پایه گذاری خانه‌های خلاق ونواوری در استان‌ها پیش رفت و در تلاش برای توسعه این خانه‌ها در کشور هستیم. در حال حاضر نیز بر اساس مصوبات سفر‌های اخیر مقرر شده که در ۵ شهر از استان‌های مختلفی که رییس جمهوری به آن‌ها سفر می‌کنند، خانه‌های خلاق و نوآوری با تکیه بر مزیت‌های بومی و جغرافیایی و منطقه‌ای ایجاد شود.

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق با بیان این‌که معاونت علمی و فناوری به دنبال ایجاد زیرساخت برای پیشرفت حوزه‌های مختلف صنایع خلاق وفرهنگی از جمله اسباب بازی  وگیم است.

جایگاه ویژه صنایع خلاق و فرهنگی در قانون جدید جهش تولید دانش بنیان

کرمی باتشکر از اقدام نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حمایت از شرکت‌ها و صنایع خلاق در تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان بیان کرد: در قانون جهش تولید دانش بنیان، بر توسعه صنایع نرم و خلاق تاکید شده است. امیدواریم به همت همه اعضای زیست بوم صنایع فرهنگی و خلاق و دولت محتزم    بتوانیم از ظرفیت‌های تخصصی در این حوزه برای رونق اقتصادخلاق و اشتغالزایی وثروت افزایی بهره ببریم.

وی با تاکید بر ضرورت شکل گیری اتحادیه‌های صنفی صنایع خلاق در حوزه‌های مختلف، گفت: ایجاد اداره کل صنایع خلاق در وزارت صمت یک گام مثبت در جهت توسعه این صنعت در کشور است. از شما اعضای کارگروه اسباب بازی هم می‌خواهم که بر روی تدوین ضوابط و آئین‌نامه‌های لازم در قانون جهش تولید متمرکز شوید و پیشنهادات خود را به ما ارائه کنید. امروز به همه اثبات شده است صنایع خلاق به اندازه‌ای قابلیت دارد که یک قانون ویژه برای آن وضع شود.

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق با تاکید بر اجرایی سازی مصوبه مجلس در حوزه شرکت‌های خلاق گفت: همه گیری موضوع صنایع و شرکت‌های خلاق و فرهنگی و نهادینه شدن مفهوم اقتصاد دانش‌بنیان را مدیون مقام معظم رهبری هستیم. ایشان امسال هم با انتخاب شعار «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین»، تلاش‌ها در این حوزه را سرعت بخشیدند و همه را مکلف به پیگیری تامین زیرساخت‌ها و رفع موانع در این حوزه کردند.

در این جلسه بر لزوم توجه به جمع آوری اطلاعات و آمارگیری در صنعت اسباب بازی، ایجاد خانه خلاق طراحی اسباب بازی و بازی، طراحی بوت کمپ‌های استانی، لزوم توجه به طراحی اسباب بازی و ... تاکید شد.

ضرورت ایجاد خانه خلاق و نوآوری طراحی بازی و اسباب‌بازی

این جلسه با تاکیدات محمدحسین نخ‌چی دبیر کارگروه اسباب بازی بر هم افزایی بین ارکان مختلف صنعت اسباب‌بازی برای توسعه آن، آغاز شد.

به گفته وی، اقدامات عملیاتی در این کارگروه همچون تشکیل اتحادیه عرضه کنندگان اسباب بازی و شرکت در نمایشگاه‌های بین المللی یک ضرورت ملی برای توسعه این صنعت در کشور است.

نخ‌چی افزود: ایجاد «خانه خلاق طراحی بازی و اسباب بازی» هم می‌تواند در این مسیر یاریگران فعالان صنعت اسباب بازی باشد. باید فعالان این حوزه از مزایای خانه خلاق بهره‌مند شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فرش ابریشم زنجان میراثی در معرض فراموشی
برقراری مسیر پروازی کیش به اربیل و بالعکس از دوم دی
پیروزی فولاد خوزستان در جام حذفی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳۰ آذر ۱۴۰۴
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
همکاری زنجان و اسپانیا؛ نانوکامپوزیتی برای تبدیل گاز سمی H₂S به هیدروژن
زنجان؛ قطب مهم معدنی با ۲۷۰ معدن فعال و ۱۱۲ پروانه اکتشاف
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
ورود ۴۳ میلیون متر مکعب آب در اثر فعالیت دو سامانه بارشی اخیر به سدهای استان
بازگشت بانوان کرمانی از رقابت های کشوری با خوشرنگ ترین مدال ها
آغاز هفته دهم رقابت‌های لیگ دسته دوم با شکست بندر آستارا در ماهشهر
آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌های آذربایجان‌شرقی
توزیع ۱۲۰ بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی در پویش یلدای مهربانی
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی خراسان جنوبی
پژو پارس سرقتي از رفسنجان در بم توقيف شد
جای خالی زغال سنگ در سبد انرژی ایران
تأخیر در آغاز به‌کار ادارات و مدارس فریدونشهرو مدارس گلپایگان
ماندگاری سرمای هوا در سمنان
مدارس ۵ شهرستان خراسان شمالی یکشنبه غیرحضوری شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پوشش ۲۸۰ هزار کیلومتر راه در شش روز اخیر
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)