• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۴۸۶۶۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۲
خراسان رضوی » علمی فرهنگی

رونمایی از نسخ خطی عباسقلی‌ خان در مشهد

نسخ خطی "عباسقلی خان وکیل الدوله" و آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی در موزه بزرگ خراسان رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، نمایشگاه نسخ خطی "عباسقلی خان وکیل الدوله" مربوط به دوره قاجار و صفویه رونمایی از نسخ خطی عباسقلی‌ خان در مشهدامروز همزمان با روز جهانی موزه‌ ها برای نخستین‌ بار در موزه بزرگ خراسان رضوی واقع در پارک کوهسنگی مشهد افتتاح شد.

همچنین همزمان با روز جهانی موزه‌ ها "نمایشگاه آثار عکاسی میراث و اقلیم و نمایشگاه آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی" با حضور مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در موزه بزرگ خراسان رضوی رونمایی شد.

دکتر سیاوش وکیلی از نوادگان عباسقلی‌ خان و صاحب آثار یادشده در حاشیه رونمایی از این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه با ۱۶۰ اثر خطی متعلق به عباسقلی خان و پسرش پاشاخان است که از پدر به فرزند ارشد به صورت موروثی رسیده است.

وی با بیان اینکه عباسقلی خان در دوران ناصرالدین شاه والی تربت‌ جام و باخرز در خراسان فعلی و مرو و هرات بود، افزود: عباسقلی خان سه فرزند داشت که پاشاخان و علیمردان‌ خان نامهای پسران وی بوده‌ اند و علیمردان‌ خان که داستانش معروف است، در جوانی به علت بیماری آبله فوت می‌ کند.

صاحب آثار خطی عباسقلی خان بیان کرد: این آثار ابتدا از سمت پاشاخان به اسدخان و پس از آن به پدربزرگ و پدر بنده، دکتر بهزاد وکیلی استاد پاتولوژی ایران به ارث می‌ رسد که پدرم در هنگام مرگ در سال ۱۳۷۹ این آثار را به من سپرد.

دکتر وکیلی افزود: تمبرهای فاخر مربوط به دوران احمدشاه و رضاشاه، دست‌نوشته های خطی، تلگرافهای مربوط به تبادل اطلاعات بین ایران و شوروی، کارت‌ پستال‌های متعدد، اسناد مربوط به مراودات‌ کاری و یک سند مهم پیرامون اعزام عباسقلی‌ خان به تربت‌ جام در سال ۱۲۶۷ از جمله آثار به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه است.

آثار خطی عباسقلی خان به موزه بزرگ خراسان اهدا شد

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: نمایشگاههای اسناد تاریخی از جمله نمایشگاه آثار خطی "عباسقلی خان" که امروز شاهد رونمایی از آن در موزه بزرگ استان هستیم، در معرفی میراث فرهنگی به مردم نقش بسزایی دارد.

سید جواد موسوی افزود: در این نمایشگاه ۱۶۰ اثر خطی از عباسقلی‌ خان توسط خاندان وکیلی به موزه بزرگ خراسان رضوی اهدا شد که از این اقدام ارزشمند آنان در معرفی تاریخ خراسان قدردانی می‌ شود.

وی بیان کرد: همزمان با روز جهانی موزه‌ ها، امروز همچنین شاهد رونمایی از نمایشگاه آثار عکاسی میراث و اقلیم و نمایشگاه آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی در موزه بزرگ خراسان رضوی هستیم.

عباسقلی‌ خان وکیل الدوله به حکم حکومتی ناصرالدین شاه قاجار به منطقه خراسان با مرکزیت "قونسولگری" تربت‌شیخ جام با اعطای نشان شیر و خورشید از نوع درجه اول در سال ۱۳۰۹ مطابق با سال ۱۲۶۷ هجری شمسی اعزام می‌شود که فرزند ایشان پاشا خان زرین قلم به عنوان وکیل سفیر ایران در روسیه مشغول مراودات سیاسی و روابط اقتصادی با دولت روسیه می‌ شود.

از عباسقلی خان آثار عمرانی و تاریخی متعددی به جای مانده که مدرسه علمیه عباسقلی‌ خان یکی از آنها است. این مدرسه، امروزه از مدارس حوزه علمیه مشهد است که در ابتدای خیابان نواب صفوی در نزدیکی حرم رضوی قرار دارد.

حمام عباسقلی‌ خان و بازار عباسقلی‌ خان از دیگر آثار به جا مانده از وی در مشهد است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
عالی بود بزرگ زادگان همیشه پا بر جا بمانند ک بی بزرگان ما همه هیچیم
نظر شما
آخرین اخبار
مهاباد میزبان آزمون دکتری نیمه متمرکز ۱۴۰۵
ارائه خدمات رایگان پزشکی با حضور ۱۲ متخصص در کبودراهنگ
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۲۳ بهمن
یاد و نام شهیدی که در راه مبارزه با سوداگران مرگ آسمانی شد
توقف تیم فوتبال شهید قندی در بوشهر
ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها از فردا
تأمین آب شرب پایدار برای بیش از ۲۴۰۰ نفر در سرخکلا
سمنوی سنتی شهرضا، میراث ناملموس فرهنگی کشور
اجرای یک حکم سبز برای متخلف محیط‌زیست در ری
آغاز دورانی نو بعد از انقلاب اسلامی در کردستان
پیشرفت طرح ۵۰۰ مگاواتی نیروگاه‌های خورشیدی در هشت استان کشور
دولت برای کاهش آثار و پیامد‌های حوادث اخیر تلاش می‌کند
اجرای عملیات راهسازی در ۵۱ کیلومتر از محور سه راهی ایواوغلی تا گیت ورودی منطقه آزاد ماکو
ظرفیت‌های دیپلماسی فرهنگی در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی
خدمات پزشکی و درمانی رایگان در روستای لیلیم شهرستان املش
حجم ذخایر سوخت نیروگاهی افزایش یافت
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از گیت خروجی منطقه آزاد ماکو
شهرداری گرگان صدر را در اختیار گرفت
تکریم و معارفه فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی
تأکید بر بی‌طرفی کامل هیأت‌های نظارت در بررسی صلاحیت داوطلبان شوراها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)