• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۵۱۳۰۶
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۴
سیاسی » دولت

تشکیل شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان، با حضور رئیس‌جمهور

سخنگوی دولت با بیان اینکه شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان به ریاست رئیس‌جمهوری تشکیل می‌شود، گفت: قانون «جهش تولید دانش‌بنیان»، در دستور کار دولت است.

تشکیل شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان، با حضور رئیس‌جمهوربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، علی بهادری جهرمی، سخنگو و دبیر هیئت دولت، ضمن اعلام این خبر،افزود: طرح «جهش تولید دانش بنیان» به تایید شورای نگهبان رسیده و به عنوان قانون لازم‌الاجرا در دستور کار دولت قرار گرفته است.
وی با یادآوری اینکه دولت قبل در سال ۹۹ طی نامه‌ای به امضای رئیس دفتر سابق رئیس جمهوری با تصویب این طرح مخالفت کرد، گفت: دولت سیزدهم با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب و نیاز حتمی و فوری کشور، از همان ابتدای کار حمایت از تولید و شرکت‌های دانش‌بنیان را در دستور کار جدی خود قرار داده و از تصویب طرح «جهش تولید دانش‌بنیان» حمایت کامل کرد.
سخنگوی دولت ادامه داد: به همین منظور دولت سیزدهم طی مصوبه‌ای نظر مثبت خود را درباره تصویب این طرح به مجلس اعلام کرد. معاونان امور مجلس و علمی فناوری رئیس محترم جمهوری هم از چند ماه پیش برای به سرانجام رساندن این طرح در مجلس تلاش زیادی کردند.
دبیر هیئت دولت تاکید کرد: اگر موافقت دولت با این طرح اعلام نمی‌شد، به دلیل بار مالی آن، به احتمال زیاد اعضای محترم شورای نگهبان طرح را مشمول اصل ۷۵ قانون اساسی دانسته و آن را تایید نمی‌کردند. در نهایت طرح «جهش تولید دانش‌بنیان» ۲۱ اردیبهشت‌ماه به تایید شورای نگهبان رسید و تبدیل به قانون لازم‌الاجرا شد.
بهادری جهرمی با بیان اینکه قانون «جهش تولید دانشبنیان» در ۲۰ ماده و ۱۰ تبصره مزایای قابل توجهی را در نظرداشته است، تصریح کرد: در این قانون دستگاه‌های اجرایی ملزم به تعیین اولویت‌های فناورانه و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان جهت رفع نیازمندی‌های فناورانه شده‌اند.
رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت تصریح کرد: یکی از مشکلات گریبان‌گیر شرکت‌های دانش‌بنیان، خام‌فروشی و در اختیار قرار نگرفتن مواد اولیه ارزان است. قانون جدید التصویب به منظور رفع این مشکل و کاهش انگیزه خام‌فروشی، برای صادرات مواد نیمه‌خام هم مالیات وضع کرده است.
بهادری جهرمی با بیان این نکته که عدالت‌محوری در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد سازوکار استانی برای تقویت نوآوری و فناوری در استانها هم در این قانون مورد اشاره بوده است، گفت: جلوگیری از رقابت غیرمنصفانه بخشهای دولتی و عمومی غیردولتی با شرکتهای دانش بنیان نیز از دیگر نوآوریهای این قانون به حساب می‌آید.
سخنگوی دولت اعلام کرد: به موجب این قانون «شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان» به ریاست رئیس‌جمهوری و حضور چند تن از وزرا و جمعی از اعضای کمیسیون‌های مرتبط در مجلس شورای اسلامی تشکیل جلسه خواهد داد. این شورا در تعیین سیاست‌های کلان راجع به حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و مواردی مانند ارائه مزایا، تسهیلات و امتیازات به شرکتهای دانش‌بنیان نقش تسهیل‌گر و شتاب‌دهنده‌ای ایفا خواهد کرد.
بهادری جهرمی با اشاره به اینکه جهش کامل تولید و حمایت واقعی از شرکت‌های دانش‌بنیان نیازمند همکاری فرابخشی و تدارک اقداماتی در سایر قوا هم است، گفت: قانون جدید به این نکته هم توجه داشته است. به عنوان یک مثال در این قانون ایجاد دادگاههای تخصصی از سوی قوه قضائیه برای شرکتهای دانش‌بنیان و تسریع و تسهیل در رسیدگی به دعاوی حقوقی آنها هم مورد اشاره واقع شده است.
سخنگوی دولت در پایان با بیان این موضوع که ماده ۱۰ این قانون در چند بند جداگانه راهکارهایی به منظور رونق بازار محصولات دانش‌بنیان ارائه کرده است، گفت: با عزمی که بین همه قوا در خصوص رونق تولید بر پایه فناوری و شرکتهای دانشبنیان وجود دارد، مفاد این قانون یک گام رو به جلو و مهم به حساب می‌آید و در صورت اجرای درست آن ان‌شاءالله بخش مهمی از موانع تولید دانش‌بنیان مرتفع خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری دومین مجمع سلامت شهرستان طارم
واژگونی مینی بوس در جاده نی ریز به سیرجان با سه مصدوم
ارس نقطه آغاز تحولات بزرگ اقتصادی
ایران جان، جان تازه‌ای در خراسان جنوبی دمیده است
فروش وام جعلی در سایت‌های درج آگهی
افتتاح دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در همدان
پیروزی شهرداری گرگان در نخستین دیدار بسکتبال سوپر لیگ غرب آسیا
تقویم روز و اوقات شرعی پانزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
دولت انگلیس زیر فشار اتهام ناکارآمدی در مدیریت زندان‌ها
توافق ایران و روسیه برای افزایش حمل و نقل ترکیبی و دریایی
پیگیری مشکل آب شرب در روستا‌های بخش حصار گرمخان
۱۵ آبان و تیری که به خطا رفت؛ روایتی از تلاش ناکام رژیم پهلوی برای مهار امواج انقلاب
خادمیاران نوجوان رضوی اقلید مهمان حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
قهرمانی کره شمالی در وزنه برداری ارتش‌های جهان؛ ایران نایب قهرمان
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (پانزدهم آبان ۱۴۰۴)
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
هشدار به متخلفان؛ کشف تخلفات ۲۰۲ میلیارد ریالی در بازار کشاورزی زنجان
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
گلایه شهروندان تکابی از مشکل سدمعبر
جوی آرام و آسمانی صاف در بیشتر مناطق کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)