• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۵۳۴۰۸
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۰
خوزستان » اجتماعی

تاثیر کرونا و مشکلات اقتصادی در کاهش جمعیت

کارشناس جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اهواز : شیوع کرونا و بحران‌های اقتصادی موجب شده تا سال‌های آینده با بحران کاهش جمعیتی روبه رو شویم.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، هنگامه آریانژاد گفت: جمعیت جوان و سرمایه انسانی هر جامعه باعث اقتدار و قدرت یک کشور، و بستر پویایی و بالندگی رشد اقتصادی و اجتماعی جامعه را به همراه دارد.

تاثیر کرونا و مشکلات اقتصادی در کاهش جمعیت

وی با بیان اینکه توسعه و قدرت ارتباط تنگاتنگی با جمعیت داشته و از مولفه‌های توسعه وضعیت سلامت یک کشور هستند افزود: در سال ۵۹ امید به زندگی در ایران ۵۸.۹ درصد بود که این میزان در سال ۹۵ به ۷۵.۴ رسید.

کارشناس جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در سال ۱۳۴۵ متوسط رشد جمعیت کشور ۳.۱۳ بود که این میزان در سال ۹۵ به ۱.۲۴ درصد رسیده که یک هشدار جدی برای پویایی و بالندگی کشور است.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۳۵ جمعیت جوان کشور ۴۲.۷ بود که از سال ۱۳۷۵ این جمعیت کاهش پیدا کرده و در سال ۱۳۹۵ به ۲۴ درصد رسید به این معنی که سهم افراد ۱۵ تا ۶۴ سال و ۶۵ سال به بالا در این سال‌ها افزایش پیدا کرده و جمعیت به سمت میان سالی سوق داده شده است.

آریانژاد گفت: در سال ۱۳۴۵ میزان باروری کشور هفت درصد بود که در سال ۱۳۵۵ این میزان به ۶.۵ و در سال ۱۳۵۹ به هفت رسید. این رقم در سال ۱۳۶۰ شروع به کاهش کرد، ولی در سال ۱۳۶۵ به ۶.۳ رسید؛ همچنین در سال ۱۳۶۸ با شروع برنامه‌های تنظیم خانواده نرخ باروری کاهش یافت و در سال ۱۳۷۵ به ۲.۱ و در سال ۱۳۸۵ به ۱.۹ رسید. در سال‌های ۱۳۹۰، ۱۳۹۵ و ۱۳۹۸ نرخ باروری کشور به ترتیب ۱.۸، ۲.۱ و ۱.۷۴ بود و با توجه به کرونا و بحران‌های اقتصادی انتظار داریم که روند کاهشی باروری ادامه پیدا کند.

وی در خصوص علل بحران کنونی جمعیت افزود: کاهش جمعیت یک بحث جهانی است و کشور‌های زیادی با این موضوع درگیر هستند، اما افزایش سن ازدواج، امکانات اقتصادی، ناباروری ها، سقط جنین، کاهش انگیزه در افراد برای فرزند آوری و فردی گرایی از مهمترین علل هستند که دست به دست هم داده تا کاهش جمعیت رخ دهد.

کارشناس جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: کاهش جمعیت برخی پیامد‌ها مثل نبود رشد و توسعه کشور، پیری و بی نشاطی را به دنبال داشته و ممکن است انقطاع نسل رخ دهد؛ همچنین جامعه پذیری کاهش یافته و مشکلات روحی و روانی رخ می‌دهد و از آنجا که نخبه پروری در جمعیت جوان شکل می‌گیرد با کاهش جمعیت جوان، نخبه کمتری خواهیم داشت.


بیشتر بخوانید: قانون حمایت از خانواده مانع ورود به سیاه چاله جمعیتی+ فیلم


وی با اشاره به راهکار‌های فرزند آوری بیان کرد: با توجه به اینکه در سال ۱۳۹۵ رهبر معظم انقلاب سیاست‌های کلی جمعیت را در ۱۴ بند ابلاغ فرمودند و در سال ۱۴۰۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مطرح شد، باید تدابیری در خصوص اشتغال جوانان، توزیع عادلانه ثروت و مشوق‌های لازم برای ازدواج و فرزندآوری در نظر گرفته شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رهبر دموکرات های سنا: ترامپ مزخرف می گوید
روند اجرایی مگاپروژه سرمایه‌گذاری میدان امام (ره) تسریع یابد
قربانپور: سامانه بارشی جدید از دوشنبه وارد آذربایجان غربی می شود
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
شنیده شدن صدای چندین انفجار در اربیل عراق
سه فقره تصادف در آذربایجان غربی ۱۲ مصدوم برجای گذاشت
تداوم حماسه شب های اقتدار ملی در ارومیه در موج شصت و دو
حدود ۴۰ شهید و زخمی در حمله صهیونیست‌ها به لبنان
آسمانی شدن مادر شهیدان توکلی
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و فرانسه
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
تظاهرات بحرینی‌ها علیه آل خلیفه
ورود بیش از ۶۵۰۰ زائر ایرانی به شهر پیامبر
نقش کلیدی زنجان در پایداری اقتصاد کشور با تولید ۱۴ میلیون تن مواد معدنی
استاد نقره‌کار هنر معماری را با اندیشه ولایی پیوند زد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
اعلام آمادگی ۳ هزار معلم لرستانی در دفاع از ایران اسلامی
حذف ثبت سفارش برای واردات کالا‌های ضروری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
حدنصاب حمل کالای اساسی از بنادر در جنگ رمضان شکست
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)