• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۰۳۷۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
مدیرعامل بیمه سلامت کشور:

اشتباهات نسخه‌نویسی و خطا‌های دارویی کاهش یافت

مدیر عامل بیمه سلامت می‌گوید: با اجرای نسخه الکترونیک اشتباهات نسخه نویسی، خطا‌ها و عوارض ناخواسته دارویی کاهش یافته و منجر به بهبود دارو درمانی و سلامت بیمار شده است.

اشتباهات نسخه‌نویسی و خطا‌های دارویی کاهش یافتبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان بیمه سلامت محمد مهدی ناصحی افزود: پروژه نسخه نویسی الکترونیک از اسفند سال ۱۳۹۷ در کشور کلید خورد و سازمان بیمه سلامت ایران از آبان سال ۹۸ در ۲۳۵ شهر این پروژه را اجرایی کرد، طبق مصوبات مجلس شورای اسلامی در برنامه‌های توسعه، قانون بودجه و قوانین بالادستی در حوزه سلامت، دولت الکترونیک باید در جامعه اجرایی شود.
­وی گفت؛ یکی از زیر مجموعه‌های دولت الکترونیک، نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی است که دولت‌ها طی سالیان گذشته مصمم به اجرای آن بودند، هرچند که مشکلات و مسائلی در مسیر اجرا وجود داشته که دست اندرکاران حوزه سلامت به ویژه سازمان‌های بیمه گر را با چالش‌های بسیاری رو به رو کرده، اما موانع با پیگیری جدی متولیان این حوزه تا حدود بسیار زیادی رفع شده است.
­ناصحی ادامه داد؛ در اینکه اجرای این پروژه چه نقاط مثبت و محاسنی دارد، هیچ شک و شبه‌ای وجود نداشته و مسئولان و متولیان بار‌ها از تریبون‌های مختلف صحبت کرده و اطلاع رسانی‌های بسیاری صورت گرفته، پس از ۲ سال از ورود سازمان‌های بیمه گر به اجرای این طرح می‌توان با قطعیت گفت که سیستم نسخه نویسی الکترونیک مشکلات متعدد نسخه نویسی کاغذی را بهبود داده و باعث صرفه جویی و کاهش هزینه‌های مراقبت، شده است.
وی تاکید کرد: تمرکز در بیماری یابی با هدف جلوگیری از مصرف بی رویه دارو با اجرای نسخه نویسی الکترونیکی با دقت انجام می‌شود. در حال حاضر با اجرای این طرح میانگین آزمایشات تجویزی ­۱۰.۵ عدد بوده و هر تجویزی در مطب ۳ تا ۵ دقیقه زمان نیاز دارد.
ناصحی افزود: سازمان بیمه سلامت ایران در سال ۱۴۰۰ درخصوص طرح نسخه نویسی الکترونیکی اقدامات جدی بسیاری را انجام داده که می‌توان به بهبود و توسعه سامانه نسخه الکترونیک، بهبود و توسعه سامانه شرکای کاری و انتساب و ارجاع الکترونیک می‌توان اشاره کرد، اما جهت اجرای دقیق این طرح در سال جاری سازمان بیمه سلامت ایران، نیازمند توجه به مسائلی از جمله ارتقاء فرآیند‌های حفظ محرمانگی و امنیت داده‌های سلامت و بهبود و تسهیل فرآیند‌های نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ نیز پروژه نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی با قدرت در تمامی استان‌ها اجرایی شده، البته در برخی شهر‌ها و شهرستان‌ها مشکلاتی وجود دارد، اما حضور جدی پزشکان و همگامی کادر سلامت و البته همراهی مردم امیدواری‌ها نسبت به اجرای دقیق این طرح را برای تمامی گروه‌های بیمه‌ای افزایش داده است. ­
مدیریت خدمات بیماران خاص و ناباروری
به گفته ناصحی، بخشی از اقدامات سازمان بیمه سلامت ایران در ارایه خدمات الکترونیک در مدیریت خدمات بیماران خاص، بیماران مبتلا به سرطان، مدیریت دارو‌های بیولوژیک، دارو و خدمات ناباروری و افزایش سقف قابل دریافت خدمت در یک بازه زمانی معین جهت برخی دارو‌ها بوده که رضایتمندی بیماران را در دریافت خدمات افزایش داده است.
نسخه نویسی الکترونیکی ۹۹ درصد محقق شده است
مهدی رضایی معاون بیمه سلامت نیز دراین زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی در کشور به میزان ۹۹ درصد محقق شده، در بحث استعلام اصالت نسخه الکترونیک اقداماتی نیز انجام شده که می‌توان به ایجاد امکان استعلام اصالت در پنل و سرویس‌های نسخه الکترونیک، استعلام ۶۲۵ داروی بیمه‌ای در سامانه نسخه الکترونیک و امکان استعلام تجهیزات قابل ارایه در داروخانه‌ها اشاره کرد.
وی افزود: در صورتی که عزم جدی وجود داشته باشد، مانع زیرساختی وجود ندارد، از طرفی با همکاری خوبی که تاکنون از سوی ارائه دهندگان خدمت اعم از پزشکان و سایرهمکاران در بخش پاراکلینیک انجام شده است، امکان تحقق کامل این برنامه از نظر عملیاتی وجود دارد؛ با توجه به اینکه بیشتر مراجعه‌های بیمه شدگان در مراکز درمانی طرف قرارداد به صورت سرپایی است، بنابر این نسخه الکترونیک جزء مهمی از پرونده الکترونیک سلامت هر فرد است.
رضایی تصریح کرد: سازمان بیمه سلامت ایران به عنوان یکی از سازمان‌های بیمه گر عزم جدی در اجرای طرح نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک تا مرحله نهایی دارد، در سال جاری نیز سیاست‌های این سازمان همانند گذشته در این مسیر ادامه پیدا کرده و هیچ مشکلی نمی‌تواند مانعی در این خصوص ایجاد کند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
با سلام، چرا رئیس محترم بیمه سلامت در خصوص معایب طرح الکترونیکی شدن نسخه نویسی صحبت نمی فرمایند، اینکه با اجرای این طرح چقدر باعث تضیع حقوق بیمه شدگان به نفع سازمان شده است به دکتر مراجعه می شود سامانه چند بار پیام می دهد قطع است نسخه کاغذی صادر می شود، کی منفعت می برد ؟ بیمه گر. به پزشک خارج از طرف قراداد مراجعه می شود از نسخه نویسی الکترونیکی استفاده نمی کند، کاغذی می نویسد، کی منفعت می برد ؟ بیمه گر. به داروخانه مراجعه می شود سیستم قطع است دوباره باید به دکتر مراجعه شود دستی نوشته شود تا دارو تهیه گردد، کی منفعت می برد؟ بیمه گر. و.... قبلا برای تهیه دارو چقدر وقت بیماران گرفته می شد حالا که الکترونیکی شده چقدر؟ حداقل 5 برابر بیشتر زمان می برد، وقت مردم هم که در کشور ما اهمیت ندارد. پزشکان بجای صرف وقت جهت معاینه بیمار ، وقت خود را برای جستجو داروها در سامانه و نسخه نویسی الکترونیک گذاشته می شود و کیفیت درمان پائین آمده است، سرتان را بدرد نیاورم نسخه نویسی در کشور ما با این زیر ساخت ها و تعداد سرانه پزشکان بازدهی ندارد.
نظر شما
آخرین اخبار
فرهنگ سازی مالیات آبادانی به دنبال دارد 
صیانت از وفاق ملی وظیفه همه مسئولان است
احداث ۶۰ کیلومتر راه روستایی در سراب
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان؛ ادامه پیگیری‌ها برای دستگیری ضارب سوم
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
بازدید فعالان رسانه‌ای بین المللی از نمایشگاه هسته‌ای
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
جلسات صحن و کمیسیون‌های مجلس ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
ثبت جهانی دره خرم‌آباد گامی برای توسعه گردشگری در لرستان
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تقویم روز و اوقات شرعی دوشنبه ۳۰ تیر
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
غزه تنهاتر و مظلوم‌تر از همیشه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
انفجار یک ساختمان در خیابان باهنر رشت
موافقت با تشکیل کمیسیون مشترک سازمان ملی مهاجرت براساس اصل ۸۵ قانون اساسی