• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۵۹۶۳
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۷
سیاسی » مجلس
تقوی:

قیام ۱۵ خرداد؛ فصل مهم تاریخ انقلاب اسلامی

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس تاکید کرد: قیام ۱۵ خرداد اوج شور و شعور مردم است و انقلاب را به نتیجه رساند. شهدای قیام ۱۵ خرداد مظلوم هستند و حق بیشتری بر گردن مردم دارند.

تقوی: قیام ۱۵ خرداد؛ فصل مهم تاریخ انقلاب اسلامیبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خانه ملت، سید رضا تقوی با اشاره به قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲، با نگاه تاریخی به این قیام گفت: قیام ۱۵ خرداد فصلی از تاریخ انقلاب اسلامی است، اگر تاریخ انقلاب اسلامی را بخواهیم بنویسیم فصل قابل توجه این تاریخ، قیام ۱۵ خرداد است. البته از نظر دیگر هم می‌توانیم ۱۵ خرداد را آغاز این نهضت بدانیم به عبارتی نخستین جرقه انقلاب در دوم فرودین سال ۴۲ در مجلس عزاداری در مدرسه فیضیه برقرار شده، زده شد. مقابل مدرسه جمعیت حضور پیدا کرده بودند و مراجعی، چون مرحوم آیت الله گلپایگانی هم حضور داشتند که ماموران رژیم عزاداری را بهم ریختند و به جان طلاب افتادند آن‌ها را کتک زدند و اموالشان را به غارت بردند همچنین سید رودباری را از طبقه فوقانی فیضیه به صحن حیاط پرتاب کردند و ایشان را به شهادت رساندند. بعد از این اتفاق امام (ره) سوم فروردین به مدرسه آمدند و ازجنایات دژخیمانه رژیم پهلوی بازدید کردند.

وی ادامه داد: امام خمینی (ره) از این تاریخ به صحنه آمدند البته پیش ازاین هم ایشان مطالبی داشتند، اما از این زمان وارد صحنه شدند و دو ماه بعد در ایام محرم امام (ره) از شور عاشورایی و حسینی برای روشنگری و بصیرت افزایی حداکثر استفاده را کردند. با اعلامیه‌ای گویندگان را بسیج کردند تا مردم را نسبت به جنایات رژیم آگاه کنند، این اعلامیه مطالب خیلی مهم دارد که به وعاظ و دسته‌های عزاداری متذکر می‌شوند تا نترسند. در این شرایط از فضای عاشورا برای بیان ظلم به دین و اسلام استفاده می‌شود. با این اعلامیه اوج روشنگری و بصیرت افزایی ایجاد می‌شود و امام (ره) بیشترین بهره را از فرصت عاشورا می‌گیرند از این رو است که می‌گوییم نهضت ما عاشورایی است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: امام خمینی (ره) در عصر روز عاشورا سال ۴۲ در مدرسه فیضیه سخنرانی می‌کنند، این سخنرانی جرقه دیگری بر آن اعلامیه‌ای بود که امام (ره) دادند. آن سخنرانی شنیدنی است چرا که ایشان مطالب را بی پرده مطرح می‌کنند. بعد از سخنرانی روز عاشورا، ساعت ۳ بعد از نیمه شب امام (ره) را در قم دستگیر می‌کنند و به تهران منتقل می‌کنند. مردم خبر دستگیری امام (ره) را می‌شنوند و بازار تهران تعطیل می‌شود، بارفروشان تهران دست از کار می‌کشند، دسته‌های سینه زنی شکل و شمایل انقلابی به خود می‌گیرد، هیات‌های سینه زنی نوحه‌های پرشوری را می‌خوانند. مردم پیشوا و ورامین کفن پوش به سمت تهران حرکت می‌کنند، مردم پیشوا و ورامین در قیام ۱۵ خرداد گوی سبقت را از دیگران ربوده اند، مردم پیشوا و ورامین نقش بزرگی در تحقق انقلاب اسلامی دارند.

تقوی افزود: رژیم وقتی متوجه مردم بسیج شده اند، ارتش خود را در پل باقرآباد در مقابل مردم قرار می‌دهد و مانع ورود کفن پوشان به تهران می‌شوند. در اینجا مردم را به رگبار می‌بندند و تعدادی را به شهادت می‌رسانند برای این اتفاق نیز شعر گفتند «وای بر آن تندباد نیمه خرداد کانهمه سرو بلند را ز بن افکند / مویه بر آن کشتگان دشت ورامین سجده بر آن مردمان پاک خردمند».

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: قیام ۱۵ خرداد اوج شور و شعور مردم است و انقلاب را به نتیجه رساند. شهدای قیام ۱۵ خرداد مظلوم هستند و حق بیشتری بر گردن مردم دارند. این قیام باید از چند بُعد در نظر گرفته شود جرقه اول در مدرسه فیضیه زده شده است و در زمان محرم قیام رخ داد. محور قیام مرجع تقلید و رهبر کبیر انقلاب اسلامی بوده است. شعار قیام حسین حسین شعار ما است که نشان می‌دهد این شعار حسینی است و اهداف قیام استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود که در نهایت به آن رسیدیم

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشییع مادر شهید جهانگیر پناهنده در کیان
به یاد شهدای والامقام کارگری
آغاز پویش به عشق رهبر عزیزمان می‌بخشم در خوزستان
خسارت جنگ تحمیلی سوم به حوزه گردشگری اصفهان
جنگ تحمیلی سوم، نقطه عطف تاریخی و پیچ بزرگ تحولات جهانی
مردم امام رضایی شهرستان باشت میزبان پرچم رضوی
خلیج فارس مرهون روحیه رئیسعلی و میرمهنا
میزبانی سروش‌پلاس از ۵۰۰ هزار جلسه برخط روزانه و ۱۶ هزار مدرسه
اعضای بدن، هدیه فوتبالیست رامهرمزی به بیماران نیازمند
رونمایی از سلاح‌ های اهدایی وزارت اطلاعات به موزه حرم مطهر رضوی
جانبازان ستون‌های عزت و امنیت ملت ایران هستند
پشتیبانی از انقلاب اسلامی در رزمایش جان فدا
سیاست تعامل ایران با کشور‌ها بر پایه احترام متقابل است
اهدای ۱۳۵ واحد خون در عجب‌شیر
بسته حمایت از صنعت گردشگری آسیب دیده از جنگ
دسترسی برابر به منابع فرهنگی از طریق نمایشگاه مجازی کتاب
جوان یزدی در تولد مادرش، آزادی زندانی غیرعمد را هدیه داد
روایتی از نسل‌هایی که کنار هم ایستاده‌اند
تولید کالای منحصر‌به‌فرد بازار‌های جهانی در سربیشه
اعزام هیئتی از سوی آیت‌الله سیستانی برای دلجویی از خانواده شهدا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)