• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۶۹۱۲۱
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۶:۵۲
بین الملل » اروپا
یکصد و پنجمین روز جنگ اوکراین

انتقال بیش از ۱۰۰۰ اسیر اوکراینی به روسیه

بیش از هزار سرباز اوکراینی که در شهر بندری ماریوپل تسلیم نیرو‌های روسی شده بودند، برای بازجویی به روسیه منتقل شدند.

انتقال بیش از ۱۰۰۰ اسیر اوکراینی به روسیهبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری رویترز، بیش از هزار سرباز اوکراینی که در شهر بندری ماریوپل تسلیم نیرو‌های روسی شده بودند، برای بازجویی به روسیه منتقل شدند.
خبرگزاری تاس به نقل از یک منبع روسی اعلام کرد بیش از هزار سرباز اوکراینی که در شهر ماریوپل تسلیم شده بودند، برای بازجویی به روسیه انتقال یافتند و درآینده تعداد بیشتری از اسرای اوکراینی به روسیه اعزام خواهند شد.
کی یف می‌گوید که برای بازگرداندن تمام اسرای اوکراینی تلاش می‌کند، اما برخی اعضای پارلمان روسیه تاکید دارند که این اسرا باید تحویل دادگاه شوند.

 

خبر در حال بروز رسانی است ...

بیش از ۷۸۰ نظامی اوکراینی در شبانه‌روز گذشته کشته شدند
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: در نتیجه حملات سنگین موشکی، توپخانه‌ای و هوایی ارتش روسیه در شبانه روز گذشته در مجموع ۷۸۰ نفر از نئونازی‌ها و نیرو‌های ارتش اوکراین کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه در نشست خبری روزانه، با اشاره به اینکه نیرو‌های اوکراینی در شبانه روز گذشته متحمل خسارات سنگین از نظر نیروی انسانی، تسلیحات و تجهیزات نظامی شده اند گفت: ۳۰۰ نفر از نظامیان اوکراینی در جریان آزادسازی «سویاتپگورسک» در جمهوری دونتسک، ۱۶۰ نفر در حملات هوایی و ۳۲۰ نفر در حملات راکتی و توپخانه‌ای ارتش روسیه کشته شدند.
کوناشنکوف گفت: در حملات برق‌آسای نیرو‌های مسلح روسیه همچنین شش قبضه تانک، ۱۶ خودروی جنگی زرهی، ۳۶ قبضه توپ و خمپاره انداز میدانی، چندین موشک انداز و بیش از بیست واحد خودرویی منهدم شد.
وی به عملیات موشکی ارتش روسیه اشاره کرد و افزود: موشک‌های نقطه‌زن روسی در منطقه خارکیف، یک کارخانه زرهی را که مرکز تعمیر تانک‌ها و خودرو‌های زرهی بود، هدف قرار دادند.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه به هدف قرار گرفتن دو پست فرماندهی، ۱۳ محل تجمع نیروی انسانی و تجهیزات نظامی نیرو‌های مسلح اوکراین، و یک سامانه پرتاب موشک چندگانه "اورگان" در منطقه خارکیف اشاره کرد و گفت: در مناطق «مالینوفکای خارکیف»، «جمهوری دونتسک» و «زوانوفکا» در جمهوری لوهانسک، چهار انبار سلاح و مهمات و یک مرکز ذخیره سوخت برای تجهیزات نظامی منهدم شدند.
ایگور کوناشنکوف به اجرای عملیات نیرو‌های هوافضای ارتش روسیه اشاره و تاکید کرد: نیروی هوافضا در چند رشته عملیات تاکتیکی در شبانه روز گذشته، ۶۳ منطقه تجمع نیروی انسانی و تجهیزات نظامی نیرو‌های مسلح اوکراین را هدف قرار دادند.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت: در نتیجه این حملات هوایی، مرکز کنترل تیپ ۱۴ مکانیزه نیرو‌های مسلح اوکراین، ۸ دستگاه تانک، دو راکت‌انداز چندگانه گراد، یک توپخانه، یک ایستگاه جنگ الکترونیک و ۱۳ خودرو برای مقاصد مختلف نابود شدند.
وی افزود: سامانه‌های پدافند هوایی روسیه نیز دو فروند هواپیمای میگ-۲۹ نیروی هوایی اوکراین را در نزدیکی روستای «اسنگیروکا» در منطقه «میکولایف» و همچنین یک فروند بالگرد Mi-۸ را در نزدیکی روستای «بلایا کریستینا» در منطقه میکولایف سرنگون کردند.
کوناشنکوف افزود: علاوه بر این، ۱۱ فروند پهپاد اوکراینی در شهرک‌های دونتسک، روبتسی، لوزووئو، کراسنورچنسکوئه، کوروویی یار، پسکی-رادکوفسکی جمهوری دونتسک، ایزیوم، درکیوکاف و منطقه خاکریوکایف سرنگون شدند.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت: سه فروند موشک عملیاتی نوع «توچکا-یو» و پنج راکت سامانه موشکی پرتاب چندگانه «اسمرچ» را در منطقه چرنوبایوکا در منطقه خرسون رهگیری و پیش از اصالت به اهداف، در هوا منهدم شدند.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه به عملیات نیرو‌های راکتی و توپخانه‌ای، همزمان با دیگر یگان‌های ارتش روسیه اشاره کرد و گفت: حملات توپخانه‌ای ارتش روسیه در شبانه روز گذشته موجب انهدام ۶۸ پست فرماندهی، ۱۷۲ موقعیت شلیک توپخانه نیرو‌های مسلح اوکراین و ۲۶۱ محل تجمع نیروی انسانی و تجهیزات نظامی نیرو‌های مسلح اوکراین شد.
وزارت دفاع روسیه همچنین با بروزرسانی نتایج عملیات ویژه نظامی این کشور اعلام کرد: از ابتدای عملیات ویژه نظامی تاکنون، ۱۹۲ فروند جنگنده، ۱۳۰ فروند بالگرد، ۱۱۵۰ پهباد، ۳۳۵ سامانه موشکی ضدهوایی، ۳۴۵۹ دستگاه تانک و سایر خودرو‌های زرهی رزمی، ۴۸۹ راکت انداز چندگانه، ۱۸۲۲ راکت انداز و ۱۸۲۲ توپخانه و همچنین ۳۴۸۸ دستگاه خودروی ویژه نظامی اوکراینی منهدم شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

نروژ ۲۲ فروند توپخانه هوویتزر به اوکراین اهدا کرد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: دولت نروژ اعلام کرد ۲۲ فروند توپخانه خودکشش ۱۵۵ میلی متری هوویتزر مدل ام ۱۰۹ را به اوکراین اهدا کرده است.
بنابر اعلام دولت نروژ احتمالا از این پس اهدای هرگونه تسلیحات به اوکراین را اعلام نخواهد کرد.

اسکای‌نیوز عربی/ بحران اوکراین، آفریقا را در معرض گرسنگی قرار داده است
وابستگی برخی کشور‌های آفریقایی به غلات روسیه و اوکراین و برهم خوردن زنجیره صادرات غلات و کود به سبب بحران اوکراین بسیاری از کشور‌های آفریقایی را با خطر گرسنگی روبرو کرده است و خشکسالی بی سابقه در برخی مناطق از جمله شاخ آفریقا نیز بر شدت این بحران می‌افزاید.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، بحران اوکراین، میلیون‌ها فقیر را در آفریقا در معرض گرسنگی و کمبود غذا و افزایش بی سابقه قیمت مواد غذایی قرار داده است.
غلات روسیه و اوکراین چهل درصد از نیاز‌های آفریقا را تامین می‌کند، اما برهم خوردن زنجیره صادرات غلات و کود در جهان، خطر گرسنگی را در قاره سیاه افزایش داده است.
این در حالیست که قاره آفریقا از اصل با موج خشکسالی و درگیری‌های مسلحانه روبروست و کشور‌هایی که بیش از همه از کمبود مواد غذایی متضرر می‌شوند همان کشور‌هایی هستند که بیشتر به گندم روسیه و اوکراین وابسته هستند.
جمهوری دموکراتیک کنگو که هشتاد درصد از نیاز خود به غلات را وارد می‌کند و نیز بورکینافاسو، کامرون و اتیوپی، نیجریه و سودان ازجمله این کشور‌ها هستند.
سازمان خوار و بار و کشاورزی و اتحادیه آفریقا تعداد آسیب دیدگان از بحران غذا در آفریقا را حدود ۳۴۶ میلیون نفر برآورد کرده اند و در همین حال ده میلیون نفر نیز در بورکینافاسو، مالی، نیجر و موریتانی با مشکل سوء تغذیه دست به گریبان هستند. براساس گزارش سازمان ملل به نظر می‌رسد سومالی بیش از همه از این بحران غذایی زیان می‌بیند. زیرا حدود ۹۰ درصد غلات مورد نیاز خود را از این دو کشور (روسیه و اوکراین) وارد می‌کند.
سازمان ملل تلاش می‌کند با گرسنگی در این کشور مقابله کند، زیرا بیش از دویست هزار نفر در این کشور در آستانه گرسنگی قرار دارند و هفت میلیون نفر نیز که حدود نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند با گرسنگی دست به گریبان هستند.
امواج بی سابقه خشکسالی نیز این اوضاع را تشدید می‌کند. خشکسالی در شاخ آفریقا باعث گرسنگی دستکم بیش از ۱۷ میلیون نفر شده است. این منطقه از حدود یک سال پیش شدیدترین موج خشکسالی را شاهد است و با بحران گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کند که کنیا، اتیوپی و سومالی را در بر می‌گیرد. اما به گفته سازمان ملل، حجم نیاز‌ها در سومالی بسیار زیاد است و به تحرکات بین المللی فوری برای جلوگیری از شکست فعالیت‌های انسانی در آنجا نیاز دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


گفتگوی تلفنی آکار با سرگئی شویگو
وزیر دفاع ملی ترکیه سه شنبه (دیروز) با سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه تلفنی گفتگو کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه، خلوصی آکار و سرگئی شویگو در این گفتگوی تلفنی درباره روابط ترکیه و روسیه، تحولات منطقه به ویژه آخرین اوضاع اوکراین و سوریه تبادل نظر کردند.
وزیر دفاع ملی ترکیه بر ضرورت برقراری آتش بس فوری در اوکراین برای جلوگیری از افزایش شمار تلفات، تامین ثبات و آرامش و بهبود اوضاع انسانی تاکید کرد.
آکار بر ادامه حمایت ترکیه از تامین کمک‌های بشردوستانه و آمادگی آنکارا برای کمک به برقراری صلح تاکید کرد.


سفر لاوروف به ترکیه برای گفتگو درباره اوکراین
وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد سفر سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه این کشور به ترکیه برای گفتگو درباره مسایل مربوط به سوریه، قفقاز و اوکراین است.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، سرگئی لاوروف که به آنکارا پایتخت ترکیه سفر کرده است با مقامات این کشور درباره مضمون نشست آینده بین المللی در مورد سوریه گفتگو خواهد کرد.
وزارت امور خارجه روسیه افزود: لاوروف و همتای ترکیه ایش درباره اوضاع اوکراین، قفقاز، خاورمیانه، شمال آفریقا، آسیای میانه و منطقه دریای سیاه، هماهنگی خواهند کرد.
هدف از این سفر همچنین بررسی ایجاد کریدور‌های دریایی است که زمینه صادرات غلات اوکراین را از دریای سیاه فراهم می‌کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


سازمان ملل: جنگ اوکراین نباید باعث فراموش شدن آوارگان در آفریقا شود
مدیر دفتر منطقه‌ای کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل برای غرب و مرکز آفریقا روز سه شنبه اعلام کرد جنگ اوکراین نباید ضرورت کمک به بی خانمان‌ها و آوارگان را در منطقه ساحل آفریقا که از خشونت‌ها فرار می‌کنند و با ناامنی غذایی مواجهند از یاد اروپایی‌ها ببرد.
میلیسنت موتولی Millicent Mutuli که برای دیدار با مسئولان اروپایی به بروکسل رفته است، در مورد تسریع و گسترش جابجایی مردم در کشور‌های ساحل در شرایطی که حملات گروه‌های تندرو توسعه یافته است، هشدار داد.
وی به خبرگزاری فرانسه گفت: آنچه که نگران کننده است مشاهده این است که مناطق شمال توگو، بنین و ساحل عاج از این پس تحت تأثیر حملات به اهدافی مانند پاسگاه‌های پلیس همچنین آوارگی مردم قرار گرفتند.
موتولی می‌خواهد از اتحادیه اروپا تعهد بگیرد که این اتحادیه به توجه خود به منطقه آفریقای مرکزی و ساحل و اختصاص بودجه به آن ادامه می‌دهد، هرچند که چشم‌ها در حال حاضر به اوکراین دوخته شده است، جایی که بیش از هشت میلیون نفر در داخل کشور آواره شده اند و شش میلیون و ۹۰۰ هزار نفر به خارج پناهنده شده اند.
براساس داده‌های کمیسیاری عالی آوارگان سازمان ملل، از سال ۲۰۱۵، جابجایی‌های اجباری مردم در غرب و مرکز آفریقا تقریبا چهار برابر شده است. در این منطقه از جهان، هفت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در داخل کشورشان آواره شده اند و یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به خارج از کشور رفته اند.

 

تاکید بلینکن بر لزوم پایان جنگ روسیه علیه اوکراین
به گزارش شبکه الجزیره، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا با رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا درباره اهمیت پایان جنگ روسیه علیه اوکراین گفتگو کرد.
بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن تاکید کرد تحریم‌های آمریکا، از صادرات محصولات کشاورزی اوکراین یا روسیه جلوگیری نمی‌کند.

 

روسیه اجساد ۲۱۰ سرباز اوکراینی را تحویل کی یف داد
روسیه اجساد ۲۱۰ تن از جنگجویان اوکراینی را تحویل کی یف داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ارتش اوکراین روز سه شنبه اعلام کرد روسیه اجساد ۲۱۰ تن از جنگجویان اوکراینی را که بیشتر آنان در جریان درگیری‌ها با نیرو‌های روسی در داخل کارخانه فولاد آزوف استال در شهر بندری ماریوپل کشته شده بودند، به کی یف تحویل داده است.
نیرو‌های اوکراینی پس از هفته‌ها درگیری با نظامیان روسیه در داخل کارخانه فولاد آزوف استال در شهر ماریوپل در نهایت در ماه مه تسلیم شدند و روسیه آنان را بازداشت کرد.
اداره اطلاعات نظامی اوکراین در حساب کاربری توییتر اعلام کرد روند بازگرداندن اجساد مدافعان اوکراینی که در شهر ماریوپل کشته شدند، ادامه دارد و تاکنون اجساد ۲۱۰ سرباز ما که اکثریت آنان از مدافعین قهرمان آزوف استال هستند، به کی یف بازگردانده شدند.
اطلاعات زیادی درباره سرنوشت نزدیک به دو هزار نفر از مدافعان آزوف استال وجود ندارد و کی یف در تلاش است تا در روند مبادله اسرا با مسکو، همه آنان را بازگرداند، اما برخی از اعضای پارلمان روسیه خواهان محاکمه برخی از سربازان اوکراینی (جنگجویان مدافع شهر ماریوپل) ​هستند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آزادی یک مادر بدهکار در روز مادر
انتقال مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس به سمیرم
مسمومیت ۲ شهروند یاسوجی بر اثر نشت گاز مونوکسیدکربن
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و یکم آذر به افق آبادان و خرمشهر
بارش باران در نقاط مختلف کشور، امروز جمعه ۲۱ آذر
تجلیل از مادران شهدا در یامچی
مشاوران املاک باید معاملات خود را در سامانه خودنویس ثبت کنند
پویش درخت‌کاری زیر سایه مادر
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
سرمای شدید جان کودکان و سالمندان را تهدید می‌کند
عراقچی: خواهان «فصلی جدید» در روابط ایران و لبنان هستیم
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج به سه کشته و ۱۵مصدوم
دوران جنگ‌های امپریالیستی و کودتا تمام شده است
آغاز تحقیقات در مورد جدیدترین پرونده مبارزه با فساد، صدای مفسدان را درآورد
شاخص ۲۱ درصدی مشارکت اقتصادی زنان در کیش
ظرفیت بالای راهگذر قزاقستان ـ ترکمنستان و ایران
بازدید استاندار خوزستان از روند مهار آتش در شرکت جلگه دز دزفول
زنجان میزبان پویش در سایه مادر
آب سالم با همت نذر خدمت ۸ هلال‌احمر زنجان به چم‌گرداب لرستان رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
خوشحالی مردم کهگیلویه و بویراحمد از بارش باران
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
ادامه بازگرداندن اتباع فاقد مدرک افغانستانی از ایران
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
برگزاری آزمون استخدامی صدا و سیمای خراسان جنوبی  (۲ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۱ نظر)
تألیف کتاب با موضوع کودکان دیرآموز در کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
تخلیه و بارگیری ۶۶ هزار تُن گندم در بندر شهید رجایی  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)