• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۸۱۳۱۸
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۱
سیاسی » مجلس
مصوبات امروز مجلس

طرح حذف موضوع نرخ باروری در استان‌ها به صورت عادی بررسی می‌شود

با نظر نمایندگان مجلس طرح حذف تبصره "ت " ماده یک قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به صورت عادی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

طرح حذف موضوع نرخ باروری در استان‌ها به صورت عادی بررسی می‌شودبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۹ خردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح حذف تبصره ت ماده یک قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده با ۵۱ رأی موافق، ۱۷۲ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع به دو فوریت حذف این تبصره رأی مخالف دادند. بر این اساس این طرح به صورت عادی اعلام وصول شد.

درخشان در توضیح دوفوریت طرح حذف تبصره ت ماده یک قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، اظهار داشت: اهمیت این موضوع و دو فوریت آن از این منظر است که امروز مخالفین نظام به دنبال بهانه و فرصتی برای ایجاد گسست هستند و به راستی مردم استان سیستان و بلوچستان کجا کم کاری کرده اند و در کدام مناسبت ملی و حماسی در صحنه حاضر نبودند که هر وقت قرعه به نامشان افتاده سربلندمان نکرده باشند.

وی افزود: چرا استان سیستان و بلوچستان را از مشوق‌ها محروم ساخته ایم، این مردم هرگز از عهدی که با نظام و ولایت بسته اند کوتاه نیامده اند، این همه ایثار و از خودگذشتگی و حضور حماسی در میدان‌های مختلف و مهم امروز نباید نادیده گرفته شود و آب به آسیاب دشمنان نباید ریخته شود.

نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان، فنوج، لاشار، بنت، آشار و آهوران در مجلس تصریح کرد: در طول ادوار قانونگذاری در نظام مقدس جمهوری اسلامی این نخستین باری است که طرحی خاص حمایت از مردم محروم استان سیستان و بلوچستان مطرح شده و امید است مجلس انقلابی افتخار تصویب دوفوریت طرحی را در خصوص حمایت از مردم محروم استان به خود اختصاص دهد. باید توجه کنیم مشوق‌های این قانون مانند سفره گسترده‌ای است که تنها فرزند نحیف و ضعیف خانواده را از بهره مندی از آن محروم کرده و این فرزند باید صرفا نظاره گر باشد.

وی افزود: با دلی پردرد می‌گویم بیایید به مردم این استان گوهرخیز به واسطه حذف تبعیض پیش بینی شده در قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده انتقال دهید که به فکر آن‌ها هستید. امروز مردم استان ما برای شنیدن صدای شما و تصویب دو فوریت این طرح به مجلس نگاه دارند و به تصمیم مجلس امیدوارند.

فاطمه محمدبیگی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۹ خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با تقاضای بررسی دوفوریت طرح حذف تبصره ت ماده یک قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گفت: ما امروز صاحب یک قانون استراتژیک برای حمایت از خانواده هستیم. با توجه به چالش‌های جمعیتی و ۲۱ مانعی که برای فرزندآوری شناسایی کردیم، ما در ۷۳ ماده این قانون توانستیم بحث حمایت از تشکیل خانواده، تسهیل ازدواج جوانان و حمایت از حقوق مادری و پدری را به عنوان وظایفی برای سازمای ذیربط تعریف کنیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم افزود: طبق این قانون اعطای امتیازات و تسهیلات با هدف افزایش نرخ باروری باید انجام شود، در بند (ت) قانون نیز وزارت کشور مکلف شده با همکاری مرکز آمار ایران هر ساله میزان موالید و نرخ باروری را در کل کشور رصد و آمار احصا شده را برای استان‌ها و شهرستان‌ها به ستاد ملی جمعیت ارائه کند، اما طبق تقاضای دوفوریت، پیشنهاد حذف این بند مطرح شده است.

وی با تاکید بر اینکه بدون احصای آمار نمی‌توان برای اصلاح و افزایش جمعیت برنامه ریزی کرد، گفت: ما چگونه بدون آنکه بدانیم میزان زنان باردار، زوجین نابارور و خانواده‌های پرفرزند چه میزان است، می‌توانیم برای مسکن و یا حوزه سلامت آن‌ها برنامه ریزی کنیم؟ ما نباید خطایی که از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۵ مرتکب شدیم را ادامه دهیم، چرا که ممکن است با این فرآیند در سال ۱۴۳۰ سالمندترین کشور دنیا باشیم.

محمدبیگی یادآور شد: برخی از مناطق کشور در قالب مناطق محروم بودجه ویژه‌ای دریافت می‌کنند، هر چند این مبالغ برای محرومیت زدایی کم است، اما باید در نظر داشته باشیم که استان‌هایی مانند گیلان و مازندران با اضمحلال فرزند روبرو هستند، بنابراین با توجه به منابع محدود، باید برنامه ریزی کنیم، کما اینکه قانون ۷ ساله است و سپس بازنگری خواهد شد.

غلامحسین رضوانی نیز در مخالفت با بررسی دوفوریتی طرح مذکور گفت: براساس تجربه علمی در دنیا؛ هر جا به صورت افراطی افزایش جمعیت دنبال شود، بعد از مدتی به اجبار باید کاهش جمعیت در دستور قرار گیرد و بالعکس، بنابراین ما باید از انجام هرگونه حرکت افراطی یا تفریطی جلوگیری کنیم.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم افزود: این مسئله قانونگذاری شده و براساس اهداف قانونی، نرخ جمعیت قرار است افزایش یابد، اما طبق قانون برای مناطقی که بیش از نرخ جمعیتی مناسب و بالایی برخوردارند، قرار نیست منابعی تخصیص یابد. در واقع با توجه به محدودیت منابع، هدفگذاری شده و ما باید در کنار این موضوع، شرایط دیگر را نیز در نظر بگیریم.

رضوانی یادآور شد: افزایش جمعیت در مناطقی که میزان موالید آن مناسب است و سطح رفاه در آن مناطق نامناسب، نقض غرض است، لذا این منابع محدود باید در مناطق و نقاطی هزینه شود که ما با کمبود جمعیت روبرو هستیم. ما نمی‌توانیم برای همه مناطق مختلف یک نسخه واحد بپیچیم، به همین جهت براساس سیاستگذاری‌های انجام شده، قانون اجرا خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یلدا، خداحافظی پاییز نیست، یک جشن ملی است
محکومیت قاچاقچی ۱۹ گونی پوشاک خارجی در ارومیه
انتقاد امام جمعه سنندج از قمار در آیین‌های شب یلدا
مرگ راهدار ماسالی بر اثر سانحه رانندگی حین انجام مأموریت
راه‌اندازی مرکز اسناد ملی در آذربایجان‌غربی ضروری است
نهایی‌شدن لایحه سازمان ملی مهاجرت در یزد؛ تعیین تکلیف اشتغال، مالیات و یارانه اتباع خارجی
دشمن در عرصه جدید جنگ ارزش‌های اسلامی را نشانه گرفته است 
هدیه پاییزی آسمان به شیرازی‌ها ؛ ۶۷ میلی متر باران ، ۳ سانتی متر برف
رژیم غاصب صهیونیستی با نفرت جهانی مواجه شده است
اطلاعیه باشگاه استقلال درباره انتشار اخبار و مصاحبه علیه آبی‌ها
اوضاع متشنج در بنگلادش
آماده‌باش ۱۱۰۰ نیروی اورژانس خوزستان در طرح زمستانی
قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان از همراهی مردم استان در وداع با آیت‌الله شاهچراغی
رانندگان از سفر‌های غیرضروری پرهیز کنند
لزوم اهتمام دولتمردان به ارتقا ارزش پول ملی
شش ماه پس از شهادت سردار نجفی ، «اسرا» آمد
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد
مقاومت رمز پیروزی ملت ایران است
تمامی محور‌های مواصلاتی دلگان مسدود شدند
واژگونی پراید در محور فیروزآباد–شیراز با یک فوتی و ۵ مصدوم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
هوای سرد در تهران ماندگار است
باز شدن دریچه تخلیه رسوب سد استقلال میناب
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
کشتی فرنگی قهرمانی کشور؛ نفرات برتر ۵ وزن نخست مشخص شدند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۶ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)