• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۸۵۰۹۲
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۵
سیاسی » امنیتی و دفاعی
سردار غلامرضا سلیمانی:

در حوزه کشاورزی نیازمند دانش بنیان شدن هستیم

رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت:: همه ما باور داریم که اصلی‌ترین مسئله کشور، کشاورزی است و ظرفیت‌های لازم برای حل مسئله را نیز در اختیار داریم. به جز آن مقدار از ظرفیت‌هایی که در مسیر نقش آفرینی محقق می‌شود، سایر پتانسیل‌ها در مقدمه یک حرکت بزرگ فراهم و شرایط نیز بسیار مناسب است. عموم متخصصان عرصه دانش بنیان معتقد هستند که ایده‌های این حوزه بر اساس نیاز می‌توانند در مسیر پایداری قرار گیرند و رو به جلو حرکت کنند.

در حوزه کشاورزی نیازمند دانش بنیان شدن هستیمبه گزارش خبرگزاری صداو سیما به نقل از بسیج نیوز، سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین امروز در مراسم روز قشر بسیج جامعه کشاورزی که با حضور مسئولین کشوری و استانی در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و تبریک ایام تأسیس بسیج جامعه کشاورزی گفت: آنچه که برای ما روشن است، حل یک مسئله با فراهم سازی شرایط مساعد و استفاده از ظرفیت‌های لازم ممکن است.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، ما در حوزه کشاورزی نیازمند دانش بنیان شدن هستیم و در حقیقت اصلی‌ترین نیاز‌های ما در این حوزه است، عنوان کرد: ملت‌های دنیا در برخی عرصه‌ها با هم در تعامل هستند و به تأمین نیاز‌های یکدیگر، کمک می‌کنند. ۲۸ خرداد سال گذشته، ملت ایران در انتخاباتی باشکوه، دولت مردمی را انتخاب کردند و این دولت اکنون شرایط لازم برای ایجاد تحول در عرصه کشاورزی به ویژه در حوزه دانش بنیان را فراهم کرده است.

سردار سلیمانی با اشاره به انجام اقدامات علمی خوب در بسیج جامعه کشاورزی با همکاری هیأت اندیشه ورز، کارگروه‌های تخصصی و سایر ارکان بسیج جامعه کشاورزی در سال گذشته خاطرنشان کرد: میز اندیشه ورزی بسیج جامعه کشاورزی بسیار وسیع است و می‌تواند به مجلس اندیشه ورزی تبدیل شود و در پیوستن اساتید دیگر به این جمع هیچ محدودیتی وجود ندارد. هدف و مقصود ما این است که یک حرکت عمومی و تحولی در عرصه کشاورزی در کشور رقم بخورد.

وی افزود: در این راستا و برای نیل به هدف، باید طرح‌های اندیشمندانه، عاملانه، هوشمندانه و دانش بنیان را آماده و به صورت مردم نهاد و در جهت توانمندسازی کشاورزان پیاده سازی کنیم و فرمایشات مقام معظم رهبری در عرصه کشاورزی را جامه عمل بپوشانیم. کشاورزان هزینه‌های سنگینی را بابت خرید بذر‌های خارجی پرداخت می‌کنند بنابراین حرکت‌هایی در خصوص تأمین بذر‌های مورد نیاز کشاورزان در کشور آغاز شده است. در برخی دانشکده‌ها تولید بذر آغاز شده و در حال عرضه به بازار هستند.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین بیان کرد: کشور ما سالانه حدود ۴۵۰ میلیارد مترمکعب نزولات جوی دارد که از این مقدار، ۱۲۰ میلیون مترمکعب روان آب‌ها هستند و ۸۵ درصد آب‌های استحصالی و قابل مدیریت ما در کشاورزی مصرف می‌شود که حجم بالایی دارد. در صورت مدیریت مسئله آب، اتفاقات خوب و بزرگی رقم می‌خورد که در این راستا علاوه بر کار علمی، الگوسازی‌ها و آزمون‌هایی نیز توسط بسیج جامعه کشاورزی طی چند سال گذشته انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه اکنون اساتید فن می‌توانند با مشاهده مستندات این عرصه، بازخورد‌ها را دریافت و اعلام کنند که این طرح‌ها چقدر قابل اجراست و با بیان اینکه پاسخ همه آزمون‌ها مثبت بوده است، خاطرنشان کرد: گفتگو‌هایی با وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته و در حال یک توافق بزرگ هستیم تا تمرکز بر افزایش سطح بهره وری پنج محصول راهبردی از جمله گندم، جو، ذرت، کلزا و برنج و ۲۱ محصول مزیت دار دیگر صورت گیرد؛ شبکه لازم در این زمینه در سراسر کشور سازماندهی شده و آموزش دیده است.

سردار سلیمانی اذعان کرد: سامانه‌های هوشمندی پیش بینی شده تا بتوانیم ببینیم که چه تعداد مهندس در کدام مزرعه و در کنار کدام کشاورزان مشغول چه کاری هستند. با بهره گیری از این سامانه، امکان کنترل لحظه به لحظه و ارائه آموزش‌های لازم به جهادگران عرصه کشاورزی فراهم می‌شود که تاکنون استقبال خوبی از سوی کشاورزان از این طرح صورت گرفته است. همه شرایط فراهم بوده و ظرفیت سازی‌ها نیز صورت گرفته و اکنون باید عملیات اجرایی گسترده‌ای آغاز شود که این مهم نیازمند پشتیبانی دولت است.

وی افزود: مهندسان جوان در کنار کشاورزان قرار گیرند تا پیروزی و موفقیت صددرصدی و جهش در پیشرفت محقق شود. بسیج امکانات و منابع و استفاده از تجربیات نیز در این مسیر ضروری است.
امنیت غذایی، موضوعی حیاتی است همه باید برای متجلی کردن قدرت اقتصادی ایران در عرصه کشاورزی بسیج شویم

وی با بیان اینکه نقش و جایگاه دانشگاه، جوانان، کشاورزان، آب، خاک، هوا و سایر مؤلفه‌های موثر در کشاورزی و نیز چشم انداز‌های این عرصه مشخص است و با اشاره به هزینه بالای واردات سموم شیمیایی مقابله با آفات کشاورزی، مطرح کرد: اکنون در برخی استان‌ها مهندسینی فعالیت می‌کنند که موفق شدند به منظور تولید محصولات ارگانیک، مبارزه با آفات گیاهی را به صورت بیولوژیک و بدون نیاز به سموم شیمیایی انجام دهند و این محصولات را تجاری سازی کنند.

سردار سلیمانی، امنیت غذایی را موضوعی حیاتی دانست و با اشاره به اینکه بسیج به عنوان یک تشکیلات انقلابی، در این زمینه رسالتی بر عهده دارد، بیان کرد: انگیزه‌های متمایز و قابل تحسینی در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی و جامعه اساتید دانشگاهی در کشور و استان البرز وجود دارد که باید از آن‌ها استفاده شود. در این صورت است که مسیر باز می‌شود و امور به صورت مردم نهاد پیش می‌رود؛ حمایت‌های ما نیز باید استمرار داشته باشد تا تحولات بزرگی رقم بخورد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین موفقیت در این زمینه را نیازمند کار جهادی دانست و ضمن درخواست از مجموعه بسیج برای مساعدت فکری و میدانی در این زمینه، به تعیین مؤلفه‌های حرکت جهادی از سوی مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و گفت: ایشان تأکید دارند که مهندسان جوان در کنار کشاورزان قرار گیرند تا پیروزی و موفقیت صددرصدی و جهش در پیشرفت محقق شود. بسیج امکانات و منابع و استفاده از تجربیات نیز در این مسیر ضروری است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
موفقیت علمی زمانی ماندگار است که با اخلاص همراه باشد
محبت به امیرالمومنین حقیقتی برخاسته از معرفت
برخورد قطار محلی خاش–زاهدان با واگن باری
دلیل اصلی دشمنی دشمنان ایران اسلامی چیست؟
محوریت بازرسی در بازار
کشف احتکار ۴۵ تن روغن در خاش
برگزاری همایش خادم یاران رضوی در تبریز
کشف چوب قاچاق در تالش
بیش از ۶۰۰ نفر در باشت معتکف شدند
کاهش صف انتظار تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در هرمزگان
افزایش غلظت غبار و آلاینده های جوی در سمنان
رونق تولید و اشتغال در کرمان نیازمند حمایت همه جانبه
آغاز نام‌نویسی داوطلبان شورا‌های اسلامی شهر‌ها
سه شنبه بازار فومن
اعلام آمادگی خیر سلامت برای ساخت همراه‌سرا در مرکز آموزشی درمانی ۱۷ شهریور رشت
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی
ملی شدن طرح پمپاژ سه هزار هکتاری سیروان
همایش سراسری کارگزاران گزینش کشور با حضور رییس جمهور
ابلاغ بخشنامه حمایتی سازمان امور مالیاتی کشور
بسته خبر‌های کوتاه ۱۶ دی در یک نگاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
سردار وحیدی: از قدرت ظاهری دشمن نباید ترسید
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام در پی وقوع حادثه ناگوار شهرستان ملکشاهی
تداوم رفتار خصمانه پاسخ قاطع و متناسب خواهد داشت
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
شیوه برگزاری امتحانات پایان نیمسال دانشگاه آزاد اسلامی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۶ دی
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود نیجریه و مصر به مرحله یک چهارم نهایی
مرتکبان کشتار جمعی امروز مدعی دفاع از حقوق بشر هستند
راه‌اندازی شبکه‌های «شورا» و «آرا» ویژه انتخابات شورا‌ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)
آموزش و پرورش خط مقدم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)
ضرورت تدبیراندیشی برای افزایش جمعیت سالمند ایران در آینده  (۱ نظر)