• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۰۹۰۳۰
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۶
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

روایت نجفی از ناگفته‌های سریال «سربداران» در موزه سینما

موزه سینمای ایران در ادامه انتشار سلسله نشست‌های تاریخ شفاهی خود همزمان با زادروز محمدعلی نجفی نویسنده و کارگردان سینما، گفتگویی از او درباره سریال «سربداران» را منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سيما به نقل از روابط عمومی موزه سینما، موزه سینمای ایران در ادامه انتشار سلسله نشست‌های تاریخ شفاهی خود به مناسبت زادروز محمدعلی نجفی فیلمنامه نویس و کارگردان بخش‌هایی از گفتگوی تاریخ شفاهی این هنرمند که مربوط به سربداران است را منتشر کرده است.روایت نجفی از ناگفته‌های سریال «سربداران» در موزه سینما
محمدعلی نجفی درباره نقش قاضی شارح در سربداران گفت: کیهان رهگذار (مشاور کارگردان) بازی مهدی هاشمی را در نمایش «دایره زنگی قفقاز» به کارگردانی داریوش فرهنگ دیده بود و این نقش را برای او درنظر داشت و برای نقش شیخ حسن جوری هم سعید نیک پور و پرویز پورحسینی را درنظر داشتند که هیچ کدام نشد.
وی ادامه داد: در مورد قاضی شارح با توجه به اینکه این نقش بسیار جدی بود مهدی هاشمی را برای این نقش مناسب ندیدم و تنها گزینه‌ام علی نصیریان بود، زیرا چهره‌اش هم مثبت و هم منفی بود که خوشبختانه آقای نصیریان هم پذیرفت.
نجفی با بیان اینکه برای نقش شیخ حسن جوری هم خیلی‌ها را در نظر داشتیم و تست کرده بودیم، خاطرنشان کرد: حتی علی نصیریان برای این نقش بیژن امکانیان را به ما پیشنهاد داده بود. من بازی‌های امین تارخ را در تئاتر‌های دانشگاه تهران دیده بودم به همین دلیل از او برای نقش محمدبیک دعوت کردیم. یادم می‌آید من و تارخ در اتاقی که مربوط به اکبر عالمی بود روبروی هم نشسته بودیم در بیرون از اتاق اتفاقی افتاد و به خاطر سر و صدا امین تارخ برگشت و پنجره را نگاه کرد. بعد از اینکه کمی باهم صحبت کردیم به او گفتم اجازه بدهید من کمی فکر کنم و برای نقش محمدبیک به شما خبر می‌دهم. بعد از اینکه او رفت کیهان رهگذر را صدا کردم و به او گفتم تارخ برای نقش شیخ حسن بسیار مناسب است. او تعجب کرد و به من گفت این یک جوان خوشتیپ امروزی است و برای نقش شیخ حسن مناسب نیست. به او گفتم پس یک کاری انجام بدهیم انتخاب نقش شیخ‌ها برعهده من و بقیه را تو انتخاب کن.
وی خطاب به فریدون جیرانی که با او گفتگو می‌کرد، گفت: همانطور که می‌دانید سینما تصویر است و حالت‌های صورت در آن بسیار مهم است. دلیل انتخاب فیروز بهجت محمدی برای نقش طغای صدای خاص و صورت او بود ضمن اینکه نقش‌های او در تئاتر‌های عباس جوانمرد را هم دیده بودم. البته این نکته را هم باید یادآور شوم که انتخاب اول من برای نقش طغای، محمد مطیع بود. وقتی بیژن محتشم (گریمور) به من گفت بهجت محمدی تُرک است و به درد این نقش نمی‌خورد در پاسخ به او گفتم چیزی به نام طراحی وجود دارد که از آن طغای می‌سازد.
نجفی درباره انتخاب افسانه بایگان برای نقش ترکان خاتون نیز توضیح داد: برای ترکان خاتون هم از تعداد بسیار زیادی تست گرفتیم تا به افسانه بایگان که یک دختر ۱۹ ساله بود رسیدیم. یادم می‌آید در تابستان سال ۶۰ به او گفتم کفش‌هایش را دربیاورد و در ریگ‌های گرم بدود و با او تمرین شمشیربازی کردم و سر همان تمرین‌ها دست من زخمی شده و تا به امروز جایش باقی مانده است. بینی او فرم خاصی داشت به همین دلیل به اکبر عالمی گفتم از او عکس بگیرید وقتی عکس‌ها چاپ شد نظرش را پرسیدم و او گفت فرم بینی اش به طبیعی‌تر بودن نقش کمک می‌کند و گزینه مناسبی است و بدین ترتیب او را برای نقش ترکان خاتون انتخاب کردیم.
این کارگردان پیشکسوت سینما و تلویزیون خاطرنشان کرد: یادم می‌آید به پدر افسانه بایگان گفتم دختر شما را برای نقش ترکان خاتون انتخاب می‌کنم، اما شرط دارم؛ اینکه دختر شما در طول فیلمبرداری از ابتدا تا انتها باید حضور داشته باشد و خوراک، رفت و آمد همه باید زیر نظر ما باشد که او هم پذیرفت و در نهایت از خودش و پدرش رضایتنامه گرفتیم و قرارداد بستیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هیچ گزینه‌ ای ، ملت ایران را مجبور به تسلیم نمی‌کند
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
بهره برداری از ۲۲ طرح عمرانی و صنعتی در منطقه آزاد ارس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۸ بهمن
بارش پراکنده باران در سمنان
افتتاح ۸۵ طرح اشتغالزایی و حمایتی بهزیستی در آذربایجان شرقی
ضرورت توسعه زیرساخت‌ها و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در استان گلستان
آمادگی گیلانیان برای خلق حماسه‌ای ماندگار در یوم الله ۲۲ بهمن
توقیف خودرو حامل گوشت بدون مجوز در رودبار
افتتاح متمرکز ۳۱۰ طرح عمرانی و اقتصادی در گرگان با حضور وزیر نیرو
بسته خبر‌های کوتاه ۱۸ بهمن در یک نگاه
نظر گیلانیان در مورد دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا
آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی
جای قهرمان در فیلم‌هایمان خالی است
مصاف داماش گیلان و نود ارومیه در رشت
خبر‌هایی از برگزاری جشن های سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران
آیین آغاز عملیات اجرایی سایت نهضت ملی مسکن خضرآباد یزد
افتتاح ۱۳۷ طرح عمرانی، تولیدی و اقتصادی امروز در بندرگز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
عراقچی: در خصوص موشکهایمان مذاکره نمی‌کنیم
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)