• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۱۰۸۸۲
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

نابودی سلول‌های سرطانی با کمک فیل‌ها

محققان دانشگاه آکسفورد می‌گویند، استفاده از یک مولکول دو رشته‌ای بلند فیل‌ها می‌توانند، کلید درمان سرطان باشند.

نابودی سلول‌های سرطانی با فیل‌هابه گزارش خبرگزاری صدا وسیما، محققان این دانشگاه می گویند که این پستانداران غول پیکر حامل ارتشی از پروتئین های ضد تومور هستند که سلول های جهش یافته را از بین می برند.

این مطالعه پیچیده و جذاب نشان می‌دهد که فیل‌ها چقدر بیشتر از اندازه چشمگیر هستند و چقدر مهم است که ما نه تنها این حیوانات را حفظ کنیم، بلکه آن‌ها را مورد مطالعه دقیق قرار دهیم.

پروفسور فریتز وولراث، یکی از محققان این مطالعه می‌گوید: «به هر حال، ژنتیک و فیزیولوژی آن‌ها همگی توسط تاریخ تکامل و همچنین بوم‌شناسی، رژیم غذایی و رفتار امروزی هدایت می‌شوند. فیل‌ها مقاومت بالایی در برابر سرطان نشان می‌دهند».

این پدیده چندین دهه است که زیست شناسان را متحیر کرده است، زیرا موجودات بزرگتر باید در معرض خطر بیشتری باشند.

سلول‌ها در طول زندگی ارگانیسم به تقسیم شدن ادامه می‌دهند و هر کدام خطر تولید تومور را به همراه دارند. با این حال، فیل‌ها ۴۰ نسخه از ژنی به نام p۵۳ را به ارث می‌برند که ۲۰ نسخه از هر والدین است.

دانشمندان آن‌ها را "نگهبان ژنوم" می‌نامند. آن‌ها سلول‌های دارای DNA معیوب را شکار کرده و می‌کشند. همه پستانداران دیگر فقط دو نسخه از این ژن دارند.

تجزیه و تحلیل بیوشیمیایی و شبیه سازی‌های کامپیوتری نیز نشان داد که ۴۰ نسخه همگی تفاوت‌های ساختاری جزئی دارند. این طیف وسیع تری از فعالیت ضد سرطانی نسبت به دو ژن ناچیز ما - یکی از هر والدین - ارائه می‌دهد. پروفسور Robin Fåhraeus از مؤسسه ملی بهداشت و تحقیقات پزشکی فرانسه می‌گوید: «این یک پیشرفت هیجان‌انگیز برای درک ما از این است که چگونه p۵۳ در جلوگیری از توسعه سرطان نقش دارد».

در انسان‌ها، همان پروتئین p۵۳ مسئول تصمیم‌گیری در مورد اینکه آیا سلول‌ها باید تکثیر متوقف شوند یا به آپوپتوز برسند، است، اما توضیح اینکه چگونه p۵۳ این تصمیم را می‌گیرد دشوار است. وجود چندین ایزوفرم p۵۳ در فیل‌ها با ظرفیت‌های مختلف برای تعامل با MDM۲، یک رویکرد جدید هیجان‌انگیز برای روشن کردن فعالیت سرکوب‌کننده تومور p۵۳ ارائه می‌دهد.

این یافته‌ها که در مجله Molecular Biology and Evolution منتشر شده است، همچنین بینش جدیدی در مورد چگونگی فعال کردن پروتئین‌های p۵۳ توسط بدن ارائه می‌دهد. این مطالعه راه را برای توسعه دارو‌هایی باز می‌کند که حساسیت و پاسخ p۵۳ را در برابر محیط‌های سرطان زا افزایش می‌دهد.

طبق گزارشی از دانشگاه بارسلون فیل‌هایی که به خاطر عاج‌های عاج‌شان ارزشمند هستند، پس از اینکه توسط شکارچیان غیرقانونی به مرز انقراض کشیده شدند، به شدت در معرض خطر هستند.

جمعیت فیل‌ها در قرن گذشته کاهش قابل توجهی را تجربه کرده است. در حال حاضر تنها حدود ۴۰۰۰۰۰ فیل در آفریقا و حدود ۳۰۰۰۰ در آسیا باقی مانده است.

فیل‌ها همچنین با تهدیدات ناشی از از دست دادن زیستگاه و گرم شدن زمین روبرو هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رهبر دموکرات های سنا: ترامپ مزخرف می گوید
روند اجرایی مگاپروژه سرمایه‌گذاری میدان امام (ره) تسریع یابد
قربانپور: سامانه بارشی جدید از دوشنبه وارد آذربایجان غربی می شود
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
شنیده شدن صدای چندین انفجار در اربیل عراق
سه فقره تصادف در آذربایجان غربی ۱۲ مصدوم برجای گذاشت
تداوم حماسه شب های اقتدار ملی در ارومیه در موج شصت و دو
حدود ۴۰ شهید و زخمی در حمله صهیونیست‌ها به لبنان
آسمانی شدن مادر شهیدان توکلی
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و فرانسه
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
تظاهرات بحرینی‌ها علیه آل خلیفه
ورود بیش از ۶۵۰۰ زائر ایرانی به شهر پیامبر
نقش کلیدی زنجان در پایداری اقتصاد کشور با تولید ۱۴ میلیون تن مواد معدنی
استاد نقره‌کار هنر معماری را با اندیشه ولایی پیوند زد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
اعلام آمادگی ۳ هزار معلم لرستانی در دفاع از ایران اسلامی
حذف ثبت سفارش برای واردات کالا‌های ضروری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
حدنصاب حمل کالای اساسی از بنادر در جنگ رمضان شکست
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)