پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور گفت: ايران آمادگی دارد تمام ظرفیتهای خود را برای برقراری صلح و ثبات در منطقه قفقاز و رشد و توسعه آن بکار گیرد.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما؛ دکتر سید ابراهیم رئیسی عصر امروز چهارشنبه در پاسخ به تماس تلفنی «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان، روابط دو کشور را تاریخی و عمیق توصیف کرد و بر ضرورت برنامهریزی برای افزایش سطح همکاریهای اقتصادی پایدار تهران - ایروان تاکید کرد.
رئیس جمهور با اشاره به درگیریهای روزهای گذشته در قفقاز، اظهار داشت: پایبندی امضاکنندگان بیانیه سه جانبه آتشبس به مفاد آن و حل و فصل مسائل باقیمانده از طریق گفتگو و راهکارهای دیپلماتیک، بهترین راه برای ایجاد آرامش و امنیت در منطقه قفقاز است.
دکتر رئیسی با اشاره به بیانات راهبردی رهبرمعظم انقلاب در دیدار اخیر با روسای جمهور روسیه و ترکیه مبنی بر حساسیت جمهوری اسلامی ایران نسبت به مرزهای خود در منطقه قفقاز و مقابله با هرگونه تلاش برای تغییر آنها، تصریح کرد: ایران هیچگونه تغییر در جغرافیای سیاسی منطقه را نمیپذیرد و آمادگی دارد تمام ظرفیتهای خود را برای برقراری صلح و ثبات در منطقه قفقاز و رشد و توسعه آن بکار گیرد.
«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان نیز در این گفتگوی تلفنی گزارشی مفصل از درگیریهای اخیر بین ارمنستان و آذربایجان ارائه داد.
نخست وزیر ارمنستان همچنین با ابراز خرسندی از توسعه روابط تهران – ایروان، بر آمادگی کشورش برای تسهیل در ترانزیت کالا میان دو کشور و افزایش همکاریها در حوزههای زیرساختی از جمله راه و انرژی تاکید کرد.
رئیس جمهور محترم به فریاد معلمان خصولتی واستثمار شده تحت عنوان خرید خدمات آموزشی برسند
اگر برای آذربایجان اتصال سرزمینی مهم است ایروان هم تقاضای غربیترین نقطه نخجوان را بکند. در این صورت مرز ایران ارمنستان باقی می ماند و مرز نخجوان ترکیه از بین می رود!
نقویت مناسبات دو جانبه در منطقه و در سطح مناسبات بین المللی مثل اتحاد با ایروان دربرابر باکو ؛بستن پیمان های امنیتی و دفاعی با قبرس و یونان دربرابر ترکیه یکی از راهکارهای فعال دیپلماتیک برای بی اثر کردن بردارهای امنیتی کشورهای متخاصم و زاویه دار با جمهوری اسلامی ایران می باشد .
روسیه بشدت به ارتباط زمینی با ترکیه احتیاج دارد تا گرجستان را هم دور بزند و ارتباط با آذربایجان و بخصوص ترکیه را افزایش دهد البته ارتباط ایران به شمال از طریق خاک ارمنستان هم برای آنها اهمیت دارد. ترکیه بشدت بدنبال ارتباط با شرق است، آذربایجان بدنبال ارتباط با نخجوان و ترکیه است. حال با وجود تمام این تمایلات مخالف ایران خواستار حفظ ارتباط تاریخی زمینی با ارمنستان است. اما بنظر میرسد روسیه سعی در مدیریت اوضاع دارد.