• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۵۰۰۲۹
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۲
اقتصادی » اقتصاد کلان
تخلف دانشگاه های علوم پزشکی زیر چتر قانون ؛

لزوم شفافیت مالی دانشگاه های علوم پزشکی

یک کارشناس اقتصاد سلامت می گوید ماده یک قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه سبب کاهش قدرت نظارتی دیوان محاسبات در خصوص مباحث مالی دانشگاه‌های علوم پزشکی شده است.

لزوم شفافیت مالی دانشگاه های علوم پزشکیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین غفاری کارشناس اقتصاد سلامت در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به اصل ۵۵ قانون اساسی مبنی بر الزام دیوان محاسبات نسبت به حسابرسی کلیه دستگاه های که از بودجه عمومی دولت استفاده می‌کنند، گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی سال هاست از قانون محاسبات عمومی  و قانون مدیریت خدمات کشوری مستثنا شده اند. این مساله سبب شده زیر چتر قانون، زمینه برای فساد و انحراف منابع دولت ایجاد شود.
 
غفاری ادامه داد: با تصویب ماده یک قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعۀ کشور در سال ۹۵، ابزار نظارتی موثر دیوان محاسبات بر حسابرسی دانشگاه های علوم پزشکی گرفته شد چرا که به موجب این قانون دیوان تنها میتواند بر اساس مصوبه هیئت امنای دانشگاه‌ها، آنها را مورد تحقیق و تفحص قرار دهد.
 
این کارشناس اقتصاد سلامت پرداخت فیش های نجومی به پزشکان از طریق بیمارستان ها را مصداقی از رانت قانونی دانست و عنوان کرد: هر از گاهی در فضای رسانه ای کشور شاهد انتشار فیش های نجومی به برخی پزشک ها هستیم و وقتی این موضوع مورد بازخواست قرار میگیرد جوابیه آنها این است که قانون به ما اجازه داده است. خب قانونی که سبب شود از بودجه عمومی مردم، پول را هر گونه که بخواهید خرج کنید مسلما باید تغییر کند.
 
وی تقسیم منابع عمومی دولت توسط هیئت امنای دانشگاه‌ها را بر خلاف نص صریح قانون دانست و اظهار کرد: ماده یک قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه برخلاف اصل ۸۵ قانون اساسی است چراکه درواقع نمایندگان مجلس، اجازه داده‌اند قانون‌گذاری توسط هیئت امنای یک دانشگاه انجام شود. نمایندگان نمیتوانند وظیفه قانون‌گذاری را به غیر واگذار کنند.
غفاری با اشاره به عدم تفکیک حوزه آموزش و خدمات درمانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت:  اصل وجود ماده یک قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه تسهیل امور مالی در حوزه آموزشی و پژوهشی بوده است، اما امروز دانشگاه‌های علوم پزشکی تنها ۲۰ درصد از بودجه خود را به امر آموزش اختصاص داده اند و ۸۰ درصد بودجه آن‌ها در امور خدماتی مصرف میشود. درواقع بخش عمده‌ای از فعالیت‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی ربطی به حوزه‌های آموزشی و پژوهشی ندارد و شمول این قانون بر تمام فعالیت‌های این دانشگاه‌ها مغایر با هدف مقنن است.  
 
در پایان این کارشناس با بیان اینکه  بودجه هزینه‌ای دانشگاه های علوم پزشکی از ۹۶ هزار میلیارد تومان در سال گذشته به ۱۲۵ هزار میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته، افزود: بر اساس آمارها مردم چهل درصد از هزینه‌های سلامتشان را از جیب خودشان پرداخت می‌کنند و این موضوع جزو بالاترین آمار ها در بین سایر کشور های دنیاست. درحالیکه درصورت ارتقای بهره‌وری و کاهش اتلاف منابع دولتی در بخش سلامت امکان کاهش سهم مردم از هزینه‌های سلامت وجود دارد که مستلزم اصلاح مشکلاتی از جمله ماده یک قانون احکام دائمی توسعه است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آذربایجان شرقی ظرفیت تبدیل شدن به محور دیپلماسی منطقه‌ای را دارد
نگاهی به سه فیلم و مستند آماده پخش از سیما
افزایش آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی؛ ۵ شهر در وضعیت قرمز
تقویم روز و اوقات شرعی هجدهم دی به افق آبادان و خرمشهر
اطلاعیه قطع برق در برخی شاهرود
تداوم آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی
روایتی از تجمع اصناف و بازاریان بجنورد 
اکران سیار میزبان ۵۰ هزار معتکف سراسر کشور
«احمد» جمعه نیم‌بها اکران می‌شود
انتخاب سرمربی جدید هوادار
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۸ دی
رشد چشمگیر مشارکت مردمی در اعتکاف امسال استان زنجان
دانشگاه علوم پزشکی زنجان پیشتاز در اجرای برند دانشگاه تاثیرگذار
مطالعات پهنه‌بندی لرزه‌ای زنجان
قطع گاز ۶۶۴ ساختمان دستگاه های اجرایی در استان زنجان
احترام به خانواده شهدا در جمهوری اسلامی نظیری در دنیا ندارد
مشارکت هزار و ۲۰۰ خیر زنجانی با طرح صدقه الکترونیکی کمیته امداد
نقشه راه زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار آذربایجان غربی تدوین  می‌شود
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی پایدار است
آغاز نظارت‌های گسترده جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر بازار همزمان با اجرای طرح جدید اقتصادی دولت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)